Dodoi Oh Dodoi

Assalamualaikum...

Seperti post yang lepas rela terpaksa syiela pun balik kampung join acara mengacau dodoi. Bertolak sendiri dengan anak anak memandangkan abah kena kerja (iskh kerja lagi walau hari minggu). Terasa jauh la sangat sungai petani dengan alor setar.Letih sungguh syiela.

Sampai je dekat rumah dah nampak asap.Oh ni mesti dah start mengacau ni.hehehe anak -anak dah teruja.

Tokwan buat buat khas buat cucu dan cicit supaya tak mengganggu
 Jangan gaduh ye main kat situ diam- diam :)
My sis dengan menantunya merupakan orang pertama yang pegang senduk 
 Ha tu dia orang kuat dah ambik aleh bila dah makin berat
 Adeh.. asap banyak sangat aih
 Sementara tu di meja lain..
 Korang buat pulak kami nak isi perut jap
 Tu dia... nak masak dah
May Bro tunjuk skill
My SIL pun nak tunjuk skill walau 'melabu' (dorang pakat usik dia jgn kacau lama2 nanti kuar baby jadi kaler dodoi )
 Iskh nak posing jugak ler...
 syiela di sudut sni .. hihihi ambik tugas ringan je.. jaga baby aleesya... senang jaga budak ni
 iqbal tengah buat konsert :)
 aleesya & mama

Meriah sangat.Walau penat tapi bila dapat berkumpul ramai ramai hilang semua tu. Time nak asingkan tu yang best bisingnya Ya Allah. 


***sedap tau dodoi ni lemak berkrim di sukai keluarga Mat Salleh. InsyaAllah next year kalau tak dak aral kita buat lagi***

25 comments:

  1. awalnyer dah buat dodol...letak durian pun sedapkan...

    ReplyDelete
  2. @zaidah

    a'a saja buat awai.. nak kacau bulan posa nanti tak larat.. tapi yg ni tak letak durian sbb msg2 berpenyakit...

    ReplyDelete
  3. waduh excited buat dodol..sedapnye!! :)

    ReplyDelete
  4. errrmmmm, msti sdap tu...terliur da, hikhikhik

    ReplyDelete
  5. wah..sedapnye dodol..lama dh x mkn..
    ye lah kan kena buat awal2..kang puasa mmg x larat nk kacau tu.. ;)

    ReplyDelete
  6. kak lang : sedap resepi org tua dulu :)

    lily : tu lah mmg merancang buat awal2.. lama jugak nk msk ni.. dari pagi sampai ke ptg la mengacaunya

    ReplyDelete
  7. Syok woo bila ada aktiviti macam ini... Letuh tu memang laa... Tapi bila jumpa sanak saudara... berkumpul... hepi sangat...

    ReplyDelete
  8. bui teringin nk tengok org buat dodol depan mata..kat kuching,mana ada org buat dodol..dodol sedap..bagi dekat bui sikit..hehehe..*_*

    ReplyDelete
  9. singgah sini,

    seronoknya kacau dodol ramai2...izan suka dodol yg cair tu,angkat letak atas daun pisang,pastu colek2 (berimaginasi seketika =D )

    dulu2 selalu la tgk arwah nenek buat,tp skrg dh lama tak tgk orang buat dodol..semua beli je..

    ReplyDelete
  10. nak sikit! seronok bila dapat berkumpul ramai-ramai kat kampung! ahhh ... raya oh raya. heheheheee ...

    ReplyDelete
  11. musim durian ni boleh la buat dodol durian..

    ReplyDelete
  12. apa kata pos dekat aku sikit... aku pantang betul kalau jumpa dodol ni...

    ReplyDelete
  13. apa kata pos dekat aku sikit... aku pantang betul kalau jumpa dodol ni...

    ReplyDelete
  14. dulu masa saya zaman budak2 memang x suka makan dodol ni..tapi sejak dah meningkat usia ni rasa best la pulak makan dodol..

    ReplyDelete
  15. sdapnye dodol...saya paling suka makan dodol...:)

    ReplyDelete
  16. bestnye , ta pena merase wat dodol . huu .

    ReplyDelete
  17. Dekat Kedah mmg org panggil dodol nie dodoi ke? huhu.. konpius plak.. :-)

    ReplyDelete
  18. salam..
    tu dia..orang Kedah..
    awainya kacau dodoi?
    nak buat meniaga ka?
    :)

    ReplyDelete
  19. Reza: Kedah memang panggil dodoi :)

    Zulkbo : mkn sendiri2 ja.Aktiviti sebelum posa.berkumpul adik beradik

    Dhiera : hehehehe dah nampak byg2 posa :)

    ReplyDelete
  20. Memang tradisi keluarga ke mengacau dodol ni? menarik kan aktiviti spti nya

    ReplyDelete
  21. @MEKAR

    setahun dua ni ja baru jadi tradisi

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE