Entry Lepas Geram

Assalamualaikum...

Semalam semasa syiela nak keluar lunch ternampak sepasang suami isteri ni romantik lah sangat jalan berpelukan.Wah jeles! sebabnya pasangan ni dah veteran. Still lagi loving.

Tapi bukan nak cita pasal loving couple ni. Bila nampak pasangan loving ni teringat pulak dekat satu keluarga ni.Adegan ni syiela nampak masa on the way nak ke opis beberapa hari lepas. Kebetulan masa tu syiela berhenti dekat traffic light. Sambil layan lagu kat radio dok pandang la kiri kanan. dan kebetulan pagi tu syiela buka tingkap keta, konon nak ambil udara segar pagi2. tapi sebaliknya pula yang syiela dapat.

Di seberang sana ada satu keluarga bersama dengan 4 orang anak kecil diantara 1-7 tahun. Si bapa dah menyeberang ke sebelah sana. Tinggal la si isteri terkedek2 kat belakang bersama anak2. Bila lampu dah hijau si isteri masih lagi di pertengahan jalan bersama dengan  anak. dua di sebelah kanan, satu di dokongan dan satu lagi di sebelah kiri.Yang geram sangat tu si suami berlenggang kangkung sorang2 melintas jalan.

Bila nampak lampu dah hijau di tengkingnya si isteri tadi kat tengah2 jalan ni. Dia marah suruh cepat sikit. Tapi pemandu semua still bagi laluan dekat si isteri dan anak2 untuk melintas jalan. Yela macam mana nak cepat kalau keadaannya begitu. Yang si suami pulak kenapa terlalu mementingkan diri.cuba la bersama2 memimpin anak untuk melintas jalan bukan dibiarkan isteri yang uruskan semua.

Geram sangat tengok keadaan sebegini . Terbayang masa dorang tiada anak dulu mesti loving seperti pasangan diatas tadi. Bila anak berderet dah engkau kat belakang aku kat depan.Langsung tak kisah kesusahan. Lantak la yang penting aku sampai dulu.. BENGANG!



*** sentiasa berdoa agar sampai kedua berjalan bersama sama  seiring dan sejalan ***



21 comments:

  1. ish..saya baca entri ni pun dah bengang apatah lagi kalau berlaku di depan mata..kalau saya la kan..saya sound je jantan tu..x guna betul..huh..!! marah tahap seratos ni..

    ReplyDelete
  2. ye le....bengang pulak saya baca ni...dah lah hati tengah membara panas ni....geram betul le...ish..ish...ish....

    ReplyDelete
  3. kita baca pun geram..pa lg lah bila tgk depan mata..ksian dekat wife dia..

    ReplyDelete
  4. eeiii.....keciannye wife die..ape jenis laki la cm tuh..haiisshh

    ReplyDelete
  5. hukhuk..ada jugak macam ini. kecian anak dan isteri. T__T

    ReplyDelete
  6. ish teruk la cenggitu,ini mesti kes terpaksa bawa ank dgn isteri ni,klw tak,mesti slalu jln sorg2 ni

    ReplyDelete
  7. umm, agaknya mmg kebanyakan jadi gitu kan? apa sebab eh? err 1st time dtg sini rasanya, wah tengaok kat sidebar tu 102 hari lg menunggu pasangan kembar? Tahniah,

    ReplyDelete
  8. selingkar kisah......tentang ragam, tentang sikap.....tapi mungkin sayang lelaki lebih dalam.....cuma kadang2 kasih itu perlu dibaikpulih,perlu ditonjolkan dengan perlakuan sebaik mungkin......harap sidia itu....bermuhasabah meneliti makna/ erti kasih ,timbang rasa......pada pasangan.

    ReplyDelete
  9. baca n3 kamu

    http://ellismelia.blogspot.com/2011/07/good-luck-harimau-malaya.html

    ReplyDelete
  10. nauzubillah..xnk dpt suami cmtu huhu

    ReplyDelete
  11. rasa macam bangang jeeee suami macam tuh!

    ReplyDelete
  12. kena bagi motivasi kat lelaki macam ni...memang geram ler...

    ReplyDelete
  13. ish bengag je baca!marah ni.hehe.xpatutlah buat mcm tu.anak dia pun kenalah sama2 jaga xboleh sorang..jom join contest saya: Jom Join Segmen Sulung Aku

    ReplyDelete
  14. syukur sgt pd Allah hubby bui tidak mcm ni..

    ReplyDelete
  15. Ada lelaki (suami) tak prihatin langsung pasal org2 disekeliling terutama isteri.
    pst: pernah tgk tak kat kedai makan, pasangan suami isteri & anak2nya makan. Ada suami makan tanpa perhatikan anak2 disekeliling. yg sibuk kisahkan anak adalah si isteri. (kena suap anak, kena pangku anak dll. si suami selamba jer makan kenyang :-(

    ReplyDelete
  16. teruknya lelaki tu
    adoiii
    minta2 saya xjadi macam lelaki tu
    amin

    http://hanspunyablog.blogspot.com/2011/07/kontest-menang-duit-raya.html

    ReplyDelete
  17. haish...xbertanggungjawab langsung laki die..
    eurm zaman skg.laki skg da kawen pn nk rs single kot..@ die malu nak pimpin ank2 die..sbb ank die sgt ramai..huhu..

    ReplyDelete
  18. erm, salam...

    sy pun rasa bengang jugak.. huhu .. even tak punya pacar lagi.. hehe ..

    alhamdulillah, mak sy dan arwah abah dulu sangat loving .. bila berjalan, kami semua yg kene tinggal kat belakang. HAHA! .. tak aci betul ..

    menjadi tanggungjawab sy sebagai anak sulung yg jaga adik2 suma bila keluar gi jalan2.. xpe lah.. nnt anak sulung sy pulak yg takeover tugas mulia ni =)) ...

    cadangan pada media massa agar selalu kuar kan kempen 'Sayangi Isteri Anda', family first ker, drama2 pasal nilai2 kekeluargaan ni,, bru la terkesan di hati para si suami, dan bakal suami ini... =))

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE