minggu ke 25

Assalamualaikum..

Pagi tadi rutin biasa kena pergi klinik.En.hubby pun bergelut menyiapkan Iqbal.Nu nak pi klinik awai kononnya satgi dapat nombor cepat bolehlah balik awal.

Samapai kat klinik jam baru 7.46am tapi dah nampak byg org.Pagar klinik pun belum buka.. hehehehe.. syiela pun beratur sama.buka je klinik tengok2 dapat nombor 8. Dah tau mesti lambat giler.Siap pergi mnum pagi dulu. Pastu ronda2 kejap.Then dekat pkul sembilan baru masuk klinik. Bila pi jengah kat kaunter punya la tension baru nombor 2.Iskh.. iskh... lembabnya.

Then suruh encik hubby bawa balik Iqbal dulu. nanti kang buat perangai pulak. Nak suruh misi cek perut dia sama. Tgu la jugak dalam kepanasan. Pukul 10.45 baru dapa turn. Hmmm mula2 berat ada prob. naik skit je.. kena berleter mkn banyak makanan seimbang.. bukan tak makan tapi ntah le tak naik jugak.

Lpas tu check HB darah.hehehehe gementar gila ni.yela last check up 10.8.Kali ni harap ok le.sebab dah ambil iberet.Nurse nak ambil darah kat lengan tak nak la syiela kang sakit. minta cucuk hujung jari je.takpe kalau tak ok baru nak ambik kat lengan.so bila check tengok alhamdulillah dah naik skit 11.8.lega... ni rupanya pil iberet tu. Fungsinya untuk menpercepatkan proses kenaikan HB.Tapi jangan ambil sebarangan lepas consult doctor baru boleh ambil. Syiela beli dekat farmasi 30biji RM23.00. Berbaloi rasaya..

Curik dari mr google :)

Dan jelma lagi satu masalah bila dorang cek salah satu baby songsang.Dah bagitau songsang pastu dok suruh jangan susah hati.pulak.... Lagipun masih awal lagi.. baby still berpusing.Harap harap lepas ni dua2 normal kembali :)...

*** bertemu lagi nanti edisi twin :) ***



32 comments:

  1. twin da start gaduh..heheeh.sorang nk songsang...

    :)

    insyaAllah semuanya ok nti ek

    ReplyDelete
  2. insyaallah nti normal..jgn tertekan lak ye.. :)

    ReplyDelete
  3. jrgn risau ye...sy doakan smoga smuanya baik2 sahaja...:)

    ReplyDelete
  4. seronoknya preggy twin...insyaAllah semua selamat tu..dia pusing2 lagi tu..tgh gurau2 kot twin tu,tu pasal dok pusing2 hehe..

    dulu pregnnt anak2,HB gak yg problem,smpai pengsan2 masuk wad huhu...

    ReplyDelete
  5. Nonie : mungkinla kot.. hehehehe

    KB : InsyaAllah...ok

    Terbang bersamaku : terima kasih :)

    ReplyDelete
  6. kalau nak prevent HB rendah kena prepare sebelum mengandung makan makanan tinggi ferum kan..

    insyaallah ubat dapat membantu..:)

    ReplyDelete
  7. izan : alhamdulillah takdela sampai pengsan2 lg.. tapi cukup gembira bila HB dah naik :)

    wanie : rasanya camtu la... tapi masa awal pregnant dulu ok.. 12++ ceh nurse pun puji2 sbb pegnent twin tapi HB cantik... sekali turun mendadak ha hamek ko...

    ReplyDelete
  8. wah dapat anak twin..best ye.. :P

    ReplyDelete
  9. kemungkinan baby tu berubah kedudukan memang ada..dik..Kpah pernah kena masa anak yg no 3..sorang ler...dah nak beranak baru dia songsang..last2 kena operate ler..

    ReplyDelete
  10. cik pip : thanks... :D

    kpah : alamak kpah sblm ni normal je dua2 tu.. risau gak kalo ceaser ni dgr citer nk jga tu ssh skit

    ReplyDelete
  11. hopefully, boleh kembali kepada kedudukan normal balik~ dari pengalaman sendiri, consult patient selalu ye patient tak makan ubat dengan cara yang betul.

    ReplyDelete
  12. omg! twins! teruja sy dengar.

    btw,sy follow and sy nk letak blog akak lam bloglist sy "come to mama".

    hopely akak xkisah ;)

    ReplyDelete
  13. hoho... dalam perut lagi dah gaduh2 manja dah...

    ReplyDelete
  14. dhiera : hrp2 blh normal kembali

    cikji : :) thanks sbb teruja bersama

    tukang karut : gurau2 baru tu ;)

    ReplyDelete
  15. Cik sEmut sentiasa doakan kesejahteraan anda di sana. moga2 allah permudahkan segala penyakit.. =)

    ReplyDelete
  16. saya penah cek darah..7.8..
    sedih giler..nak sedut darah dari mana la nk kasi normal.
    baby sOngsang? hopefully baby oke2 je ye. :)

    ReplyDelete
  17. Semut : thanks

    Cik Bell : hehehhe.. jgn la sedut rata :)... InsyaAllah bykkan mkn sayur hijau.. blh cepat naik Hb nak2 kerang, ati dan bayam

    ReplyDelete
  18. sy pon HB low..tapi depa suhmakan obimin n ubat tambah darah je..takde plak suh makan ubat tu huhuh

    ReplyDelete
  19. Kawan Kak Long di sini ada seorang yang mengandung kembar. Kita orang yang lebih teruja bila dia pergi check doktor! Insya Allah, semuanya akan ok.

    ReplyDelete
  20. Salam syila.

    Giliran no. 8 pun dekat 2 jam menunggunya ya. huhu..
    Sya xde pengalaman lagi. tp dengarnya macam seronok & excited kan..hhehe

    ReplyDelete
  21. harap twins sihat2 je..semoga selmat semuanye..

    ReplyDelete
  22. woahh bestnyer baby kembar. hehe. semoga baby2 ngan ibunya sihat sentiasa..


    XD

    ReplyDelete
  23. berangan2 gak kot dpt twin...hahahaha...

    ReplyDelete
  24. tak sabar nak tgk babby twin...take care ye :)

    ReplyDelete
  25. kak long & lily : Thanks ye

    ain : hrp2 begitulah ye

    a&s : xpe berangan dari sekarang.. doakan a&s juga

    alin : tgu raja haji ye :)

    ReplyDelete
  26. @MEKAR
    punyalah lama kan.. hmmm sabar ye la

    ReplyDelete
  27. insya allah kak bby akk ok tu....jgn tantion2 ok....sempat lg bby pusing tu

    ReplyDelete
  28. baby tgh buat blogpusing lah tu..hehehe..

    ReplyDelete
  29. mmm.. suspen juga.. doa moga baby pusing normal. aiii..tukar template ek?

    ReplyDelete
  30. InsyaAllah...baby tu ok...seronoknya dapat kembar..

    p/s..dari blog kpah terus ke sini...

    ReplyDelete
  31. hehe.. memang elok amik suplemen tambah darah masa pregnant, nak cegah anemia.. sebab msa pregnant, darah akan jadi lebih cair.


    smuga kak syiela sehat sentiasa.. :)

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE