Now dh 22 weeks!

Assalamualaikum

Mgu ni rutin seperti biasa perlu ke klinik. Punyalah lama tgu kat situ bak kata org blh berumahtangga. dari pkul 2.30pm ada kat klinik dan turn blk 5.20pm.Lama kan.Nasib la bwa dua darwish tu (Aiman n Iqbal)

Routine check 

Berat :58.5 kg (normal)
Tekanan Darah : 100/60 (ok lg)
HB : 10.6 (mendadaknya turun) last month 11.6
Tinggi rahim  : 24cm (nurse ckp tgi dr biasa sbb twin kot)

semasa routine check tu Aiman punya la becok bertanya.Masa nurse nk cek HB Aiman siap tanya dgn nurse..Nurse.. nurse.. nurse ni nk hisap darah mama ke. :) Aiman.. Aiman...

Then masa cek perut.Eh mama ni x malu ke tunjuk perut kt org.tutup la baju tu.Nurse dh senyum2.Then msa nurse dok ckp2 then bgtau yg syiela perlu amik injection untuk elakkan kancing gigi.Aiman terus jawab. Aik td dh cucuk jari mama kenapa nk cucuk lg. Cucuk sikit2 sudah la nanti mama sakit... :) ai syg sungguh kt mama ye. Terharu sangat2!

Tapi kenapa ye injection kali ni sunggguh sakit. Dh dua hari berlalu tapi masih terasa sakitnya beserta lenguh2 tangan... huhuhuuhu


Nota kaki : Ada sesapa blh bg petua untuk cepat naikkan Hb darah sebab x larat nk telan iron tablet tu 4 bj sehari :(

8 comments:

  1. hye akak :)
    lame xsinggah sini :)
    semoga akak n baby sihat :)

    ReplyDelete
  2. kita pun Xde petua..
    Tp iron tablet mmg dpt tlg naikkan HB..
    Apapun..Take Care..semoga dipermudahkan segalanye.. ^_^

    ReplyDelete
  3. aiman mmg anak yg baik..cuba makan hati ayam..dulu bui pun mcm tu masa pregnant anak ke 2..makan daging pun ok jugak..^_^

    ReplyDelete
  4. assalam..take care..moga sihat walafiat n kandungan ok aje....

    ReplyDelete
  5. baca entry ni teringat masa izan pregnantkan kembar dulu. Hb mmg turun naik jugak. nak kata tak makan vitamin. makan juga cam biasa. cuma tawakkal minta2 semuanya ok sampai akhir kandungan kan...

    salam kenal juga dari izan ye~

    ReplyDelete
  6. thanks semua.. moga2 syiela ok sampai akhir kandungan :)

    ReplyDelete
  7. Salam kenal...
    Zie masa pregnant pun ada masalah HB kurang...
    Hampir2 nak dimasukkan ke hospital sebab masalah ni...

    Tapi Zie usaha dengan cara makan kerang... Zie tak suka kerang,hati dan seangkatan dengannya.. TApi kalau kerang bakar, Alhamdulillah, Zie boleh telan.. So,setiap minggu hari Jumaat, husband akan beli kerang dalam kuantiti yg banyak..Pastu bakar n makan cicah sos.. Memang sedap... :P

    KAlau malas nak membakar, Zie n hubby pergi padang kota kt penang utk makan kerang bakar..

    Alhamdulillah, berkat usaha ni.HB Zie makin normal... Rasanyer ada jer Zie cerita kat blog...

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE