Lagi Pasal Bakal Twin Pada Minggu ke 28

Assalamualaikum...

Hari ni pagi2 syiela dah ke hospital.Seperti biasa rutin check up. Hehehehe malas betul nak ke hospital sejuk2 ni..

Cerita pasal check pagi tadi.Alhamdulillah semua berjalan lancar.tak perlu tunggu lama2.Samapai dalam pukul 7.55 dan boleh balik pukul 8.45.Hmmm cepatkan.Kalau tidak mau kematu punggung dok tunggu turn :)

Mula2 cerita pasal berat.Wah menten tak naik tak turun dok banyak tu juga.Tapi doktor cakap takpe sebab bulan posa.Janji jangan turun ja.kang kena posa yang yok bangun pagi buka periuk.

Hb pun turun skit 10.9

Tekanan darah serta yang lain-lain ok.

Pasal Baby pulak : progress mereka so far ok.Tapi twin yang pertama still songsang.tengok next mont pulak camna dia nak pusing lagi ka.Then perkembangan dua2 ok.Tiada kesangsian. Uri pun ok still kat atas.So do not worry. Yang penting sekarang mkn je bagi banyak :) 

Berat : Twin 1 lebih kurang 1.0 kg
             Twin 2 lebih kurang 1.2 kg 

Patut le twin 1 songsang rupanya twin 2 memiliki kelebihan berat badan :) 



** bertemu lagi nanti edisi twin :) **

22 comments:

  1. alhamdulillah..
    seronok nye dapat baby twin nnti..
    jage kesihatan ye sis..
    :)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah,
    semua okey
    harap twin sihat2 je :)

    ReplyDelete
  3. =d & Caa'ah : syukur alhamdulillah.. thanks ye

    ReplyDelete
  4. wah..dah taK lama lagi dah nak kuar la twin tu..:-)

    ReplyDelete
  5. Tahniah dapat twin,take care!

    ReplyDelete
  6. bestnyaaa,harap2 yang sorang lagi back to normal la ek,songsang susah nanti kan.

    ReplyDelete
  7. mcm mana lah agaknya perasaan org yg pregnant twin ni kan..

    mak bui pernah cakap,kalau bui pregnant lagi mesti twin..sbb kami ada keturunan lahirkan kembar

    sbb tu bui takut nk pregnant lagi..takut apa yang mak bui kata jd kenyataan..hahaha

    ReplyDelete
  8. jaga diri elok2..jaga makan,minum..riadah la sikit2 untuk pastikan urat2 x kejang masa nak bersalin nanti.. :)

    ReplyDelete
  9. waa~ mst comel twin tu nnt ..! tahniah .. :)

    ReplyDelete
  10. bestnya dapat kembar..moga semua sihat dan selamat..

    ReplyDelete
  11. syoknya dapat twin..semoga twin dan ibu sihat dan selamat hendaknya

    ReplyDelete
  12. Salam. Jaga kesihatan diri dan baby dlm kandungan tu. seronoknya mengandungkan

    ReplyDelete
  13. bestkn kalo de ank twin ni.hehe.hope kndungn ni ok la.songsang jnuh

    ReplyDelete
  14. Wahhh best nya dapat bakal anak kembar, apa petua :)

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE