Shopping raya + berbuka di luar

Assalamualaikum..

Memandangkan semalam abah cuti so kami berpakat lepas syiela balk keja kami nak shhopping raya.Baju melayu je belum.T shirt budak2 dh settle sebelum posa lagi.

So tepat pukul 4pm abah serta anak2 dah tercegat kat depan pintu opis. We all mula menjelajah mencari baju melayu dulu. Ziarah dari satu kedai  ke satu kedai.Aduss banyak size yang dah takde.Ada baju bapak baju anak pulak takde size.Ada baju anak baju bapak pulak takde size.Adoi pening.. Bukan setakat pening ngan baju.Pening dengan karenah si Aiman dan Iqbal pun sama juga.Punyala lasak. Berlari ke sana ke sini.

Last kat gene martino ada jugak size dorang bertiga.Sapu jelah janji beli.Syiela dah letih.Anak2 still sihat bertenaga ke sana ke sini.Ok settle bab baju dorang so time syiela pula.

Syiela prefer pakai jubah je raya ni.Coz baju kurung dah tak muat.Time syiela mencuba baju.Budak 2 org ni punya la ligat berkejar kat dalam butik tu.Hadoi penat makcik.nak mencuba pun tak senang sebab ada sorang pekerja butik tu tengah iron baju .Last2 abah dorang ni siap suruh pekerja tu simpan dulu iron tu kang ntah kemana2 la iron tu terpelanting.

Settle baju nak kasut pulak.Mula syiela request pakai capal je senang. Dah bebudak berdua ni tak nak pulak.Nak kasut Ben 10 yang ada lampu.Amboi demand nampak!. So pergi la cari jugak. Kat dalam kedai kasut pun satu hal. Iqbal siap memanjat ke atas rak2 kasut dan terjun lagi. Mak ai budak2 ni tak penat ke dari tadi berlari melompat tak ingat.Sampaikan ada satu makcik tu tanya dik kat rumah anak2 mmg mcm ni ke?. Syiela tersenyum kambing jela. Syiela cakap dorang terlepas dari 'kandang' tu makcik. Kalau kat rumah ok je.

Last sekali  kami berbuka kat HOTMAS. sebab itu yang terdekat dengan tempat kami shopping.Penat dowh! gelagat dorang sepanjang dok try baju pun tak sempat nak snap.hehehehe

Ni antara menu berbuka ptg semalam


Jangan ada yang terliur pulak tengok ni :)



39 comments:

  1. waaa, bestnya berbuka kat luaarrr...
    since posa ni blum prnh buka d luar lagi..
    huhuhu

    -Mr & Mrs Mikko-

    ReplyDelete
  2. berbuka diluar dgn keluarga... best2..

    ReplyDelete
  3. el leh bayangkan lah cam mn korg handle anak2 tuh..el yg 3 org ni pun mmg penin...aje kuo je mulalah deme ni wat hal..molot ni ha x leh diam asik jerit jek kt deme2 tuh hahahaha

    ReplyDelete
  4. tak shopping kat sogo ke kak...
    (sogo kan tempat wajib pegi before raya muahahaha)

    ReplyDelete
  5. penatnye layan dorang nih kan...huhu

    ReplyDelete
  6. nina wat masa skang xpnah lagi berbuka kt luar... shopping bju raya pn x lgi

    ReplyDelete
  7. salam, penat kan bershopping ni hehe..

    ReplyDelete
  8. kalau ca'ah ni kan
    mau pengsa kat situ jugak
    taktau la nak handle budak2
    hehehe

    ReplyDelete
  9. kalau dah bwk anak2 besar mcm ni mmg penat berganda sbb byk kejar diorang dr membelek baju sbb izan pun mcm tu..kelam kabut.tp tu pengalaman yg best kan.mencabar hehe

    ReplyDelete
  10. bestnye akak...tmbah makan dalam pggan ala-ala duan pisang..^_^

    ReplyDelete
  11. haha kasut ben10 yg ada lampu lagi tuhhh

    ReplyDelete
  12. Wah Syiela dah hbs shopping raya.....Kak Nurul planning hujung minggu nie,baju melayu dan kurung dah tempah hanya nak beli tshirt dan kasut anak2 je belum...

    ReplyDelete
  13. den minggu depan la nak shopping

    ReplyDelete
  14. adus.. terliur tgk. tahan.. tahan..

    ReplyDelete
  15. adik baju kuning tu posa kew?beria2 dia makan..hehehe

    ReplyDelete
  16. eh mau nyer x terliur! berkilo2 dah menelan air liur ni ... :)

    ReplyDelete
  17. wuaa... aku tak shopping raya lagi...

    ReplyDelete
  18. kahkahkah demand ben10 ye kak?ap kata akak perkenalkan dorang domo-kun @ elmo plak?haha :D

    ReplyDelete
  19. wah bestnya syiela dpt berbuka sekeluarga kat luar...mama masih tak berkesempatan berbuka kat luar..hu2x..wah raya sakan ya syiela?..he2x..

    ReplyDelete
  20. Wah sonoknya berbuka kat luar..abah plan esok petang nak berbuka kat Restoran Nelayan di Taman Tasik Titiwangsa..hehehe..Pas balik keje terus g sana.

    Bila Wanita Shopping...

    ReplyDelete
  21. boys memang mcm tu la akak..hehe~

    ReplyDelete
  22. hahaaa . biasalah budak2 . tapi aktif nyeeeee . Tia baca pun dah dapat bayangkan :)

    ReplyDelete
  23. wah bener banget kak apa yang diceritain ...hehehe

    ReplyDelete
  24. Wow best nyer makan lepas soping raya. Pakar pn baru lepas soping kt Kuantan. Murah dan berbaloi-baloi. Kt KL mahal...hik3.

    ReplyDelete
  25. waaa.. lama dah tak buka kat luar.. ari2 beli lauk, masak nasik.. huhuhu

    ReplyDelete
  26. fuhhh...nsib baik kb baca entri ni waktu mlm..hehehhe

    ReplyDelete
  27. Biasalah budak2 kan...trutama lelaki..mmng lasak..Selamat bersoping yer..

    ReplyDelete
  28. cute boy!!!!

    BB Luvs Me

    P.S: visit our children's clothes website and enjoy 10% off with code RAYA10 until 31 August 2011.

    ReplyDelete
  29. meriahnya atas meja tu...hehe..hari ni kerjanya menyelongkar blog orang.. :)

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE