Iqbal oh Iqbal

Assalamualaikum

Sabtu baru ni mr hubby ajak syiela pergi kenduri tapi memandangkan syiela tak sihat so decide tak nak ikut. Jadi hubby bawa Aiman saja. Kalau bawa Iqbal sekali nanti mau haru biru pulak.So Iqbal tinggal dengan syiela. 

Hubby pun ok je.Dia dengan Aiman masuk keta.Tapi Iqbal terus ke bilik.Ai majuk ke.Selalunya dia tak merajuk.Meraung je nak ikut. Pelik ni.So bila hubby bertolak syiela dah siap kuncikan pintu mula la mencari si Iqbal.

Bila jumpa je terkejut Syiela.Bukan sedikit tapi terkejut gila.Patut la dok diam rupanya ada kerja.Dia panjat almari capai gunting dan gunting rambut sendiri.Adoi buruk la rupanya. Gini ha 






Pastu bila kita tunjukkan rambut yang dia potong kt cermin siap nangis lagi rambut dia takde siap cakap lepas ni dah tak boleh buat rambut pacak.. hahahha.. Iqbal.. Iqbal
Jadi nak elokkan balik terpaksalah bawa ke kedai gunting dan potong rapat.Pakai no.1.Hehehehe meraung dia tak nak rambut botak. Malam tu sampai ngigau nagis tak nak potong rambut...



*** Syiela dah make sure benda2  tajam ni letak kat atas tapi still juga dapat panjat dan capai.Nasib dia potong rambut je.Kalau potong benda lain tak ke haru...

24 comments:

  1. hush bahaye budak kecik maen bende tajam..kalo terkene mate, x ker naye..akk letak tempat lagi tinggi la..hehe..

    ReplyDelete
  2. huhu..budak2 nie..ada je benda yang dia nak buat...

    ReplyDelete
  3. lawa gak ek dia potong rmbut sndiri...hoho...naseb baik dia just potong rmbut...kdg2 kita mmg dh sorok bnda2 tajam tapi2 bdk2 ni pndai dtect..kita rasa tmpt tu slmt tapi tu pun diaorg boleh ushar gak...belikn dia gunting plastik wt main slmt sket kot...

    ReplyDelete
  4. tuelah.. kadang-kadang dah simpan kat tempat tinggi.tapi diorang nie pandai jer cari.. kan dah habis rambut pacak tue..

    ReplyDelete
  5. protes tu...hahahaaa....anak k-poh dulu masa kecik..dapat capai pisau cukur...siap cukur kening lagi..

    ReplyDelete
  6. oh iqbal. takmo nakal2 lagi tau

    dill.

    ReplyDelete
  7. aduyai... botak sudah... tak ada rambut raya dah...

    ReplyDelete
  8. followed... follow me back plz... :) @ ---> mencarinuryangesa.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Haha..lawak lah iqbal neyh..tau pulak nangis bile dah xde rambut..he;p

    ReplyDelete
  10. kicik kicik dah pandai nak bergaya hehe :)
    tak pe pasni rmbut pjg leh kasi pacak ye syg..

    ReplyDelete
  11. habis dah rambut dah x leh buat rambut pacak lagi dah.... :)

    ReplyDelete
  12. byk gak le rmbot yg dia potong
    cam terjadi kt anak dara el...si arwen tuh
    abis rmbot depan gunting..adoiii..igt rmbut sape yg byk gulung2 kt atas lantai...pasni xmo dah letak gunting tmepat2 yg leh capai..pantang betul arwen tu npk je sure nak amek

    ReplyDelete
  13. mahu berlajar jadi hairstylist kot?

    ReplyDelete
  14. hihi..cute je Iqbal ni..
    dulu my nephew pon penah gak wat camni kak..hehe

    ReplyDelete
  15. iks iks isk
    mmg haru betul ek..
    Sop pun takut dgn anak2 kalau merapu cam tu

    ReplyDelete
  16. assalam syiela..kenapa kanak2 suka sgt main & gunting rambut diaorg ya?..he2x..ank buah mama pun buat camtu..nasib baik ank mama tak jumpa gunting yg mama simpan..kalau tak jadi rambut ank syiela la.. tu..he2x..

    ReplyDelete
  17. elok lah tu. boleh jadi bodel yun nam haircare. :)

    ReplyDelete
  18. budak2 mmg suka main gunting lepas tu gunting rmbut sndri hehe..slalu dgr mslh ni..ada2 je bdk2 ni kan kak hehe


    p/s: tu kubur ahli keluarga yg dh meninggal dunia :')

    ReplyDelete
  19. hahaha hilang rambut kat depan. kesian dia

    ReplyDelete
  20. alah x lehh pacak lg..dulu adek stella abis kening sebelah nyer dia cukur...rambut leh cover kening mcm mana nak cover hik hik hik

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE