Sehari sebelum lahirkan kembar

Assalamualaikum


Baru kini otak dapat meluahkan sedikit serita tentang kembaq ni bak kata si AFZAL Boboiboy jugak. Redha jelah dik ye..

Alkisahnya begini (imbas kenangan tu) Jumaat 7hb Okt Syiela kerja macam biasa tapi hati gundah gulana.Entah apa la nk di risaukan. Tengahari syiela col en.hubby suh balik sedangkan masa tu en.hubby ada latihan kat Perak tapi alhamdulillah bila dia cakap petang ni bertolak balik.

Petangnya bila kat rumah syiela letih sangat.Lepas zohor terus lelap.Bila jaga dah masuk asar.nak bangun dari katil je dah ada cecair meleleh kat kaki.hah risau bangat ni.ni mesti tanda2 nak bersalin walaupun sebelum ni tak penah ada tanda sebegini. Col lagi en.hubby bgtau.Dia cakap ha sabaq sat dalam perjalanan.Dah ada kat Bukit Merah ni.Syiela cakap takpa.Hati2 drive tak kalut sangat pun bukan sakit..

En.hubby sampai dalam pukul 8.30pm tanya nak ke hospital terus ke.Syiela cakap takpelah rehat dulu tengok camna nanti.lagipun turun air je bukan nak bersalin lagi.just worried kot air ketuban tak cukup je nanti.so pukul 10pm kami lelap le.Pukul 12.00am syiela teejaga.Bangun dari tido je banyak cecair yang keluar.So gerak en.hubby ke hospital.En.hubby ada gak tanya dah nak bersalin ke.Syiela cakap tak le just nak scan air ketuban je bukan pe takut nanti air ketuban kurang nanti baby boleh lemas.so kami berdua bertolak  ke hspital tinggalkan Aiman & Iqbal yang nyenyak di buai mimpi....... bersambung (ahaks ala2 drama jek )

14 comments:

  1. uishhh,tak sabar nak tau ni..hehe

    dulu masa mak bui beranakkan adik kembar bui,dia bgn dr kerusi terus pecah air ketuban..bui apa lagi kelam kabut panggil nenek..lucu pulak bila teringat,mmg panik..

    ReplyDelete
  2. Tahniah..
    Comelnye si kembar..
    Take Care & selamat berpantang..^^

    ReplyDelete
  3. hang bersallin kt mn syiela..la ni kt mn pulak

    ReplyDelete
  4. tahniah syeila..dah lahir pun twin yg dinanti2kan tuh!

    Take a gud care yea..

    ReplyDelete
  5. tahniah syeila..dah lahir pun twin yg dinanti2kan tuh!

    Take a gud care yea..

    ReplyDelete
  6. omg..suspen ni. cepat la update!! nak tau the rest of the storyyy! ape2 pon congratsss!! lucky nye dpt kembar~

    ReplyDelete
  7. takpe kan kak :) janji sihat.somel2 belaka :)

    ReplyDelete
  8. pengalaman bersalin kembar mesti lg hebat dari seorang baby..apa2 pun Alhamdulillah semua dah selamat.. =)

    ReplyDelete
  9. teringat masa bersalin dulu..he2x..mama bangunkan en.hb utk ke hospital kerana ada darah keluar,sampai hospital doctor kata baby belum nak keluar lagi !!..lamalah jugak baru baby keluar..mama tunggu episod drama selanjutnya dr syiela..he2x..

    ReplyDelete
  10. tahniah kak syiela..mesti happy bangat dapat kembar ni..mehle sorang..hehe..(^_^)

    ReplyDelete
  11. ermm..suspenlah plk baca citer nie...haha

    ReplyDelete
  12. x sabar nak baca kisah selanjutnya nie....hehehehe

    ReplyDelete
  13. mcm drama bersiri cinta ellysa 0lak..hihihi

    ReplyDelete
  14. eh tak sabar pulak nak tunggu sambungan ni...

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE