Sedih..Pilu

Assalamualaikum

Esok nak balik kampung.Yea..yea ala2 cam budak2 gitu. Sebenarnya esok mak adakan kenduri arwah sikit sempena mengingati arwah kakak Che Rozaini. Masing2 dah rindu sangat. Bila ada lebih fulus sikit eloklah buat arwah skit. 

Pastu tadi baru buka fb.Sedih pulak bila  anak dia komen kat pic arwah.Tersentuh hati ni.Sure dorang rindu yang teramat walau dah ada mak baru. 


Bersabarlah nak.Moga mak kamu ditempatkan dikalangan yang beriman.Sentiasa panjatkan doa buat dia.Semua pun rindukan dia.Hanya doa yang mampu kita titipkan buat bekalan dia di sana.



Moga kalian dapat menempuhi hari hari mendatang dengan hati yang tabah.Moga juga pelajaran korang tak terabai.Shahayu ambil UPSR tahun ni.Gud luck dear! jangan lupa suruh abah hantar korang balik ye. Kakak a.k.a Shamimi dah tingkatan 2.kakak sebagai contoh buat adik2.Do the best.buat yang terbaik untuk adik2 contohi. Dan yang paling bongsu Shahirah baru darjah 3. Shahirah yang paling kesian.Arwah tinggalkan dia semasa umur dia baru menjangkau 6 tahun.Masih kecil dan masih belum tahu apa.

Mengimbas kembali saat2 peninggalan arwah.kesian pada anak-anak arwah masa tu hanya tuhan yang tahu.nak2 pada Shahirah yang pada masa tu baru berumur 6 tahun.Terpaksa menerima kehilangan yang agak mengejut (secara tiba2 tanpa di jangka dalam masa hanya seminggu).Kehilangan amat di rasai.

Tiba-tiba jari terasa kejang untuk terus menaip.mata berkaca-kaca.Jadi elok dihentikan buat sementara waktu.Nanti ada jugak kawan2 kat opis ni terpinga2 kenapa emo tak tentu pasal.padahal ngadap PC ja.


*** cukup hairan bila tengok kat fb ramai tekan 'like' pada status yang mengkabarkan kematian.LIKE sangatkah orang tu meninggal.Sungguh sedih bila jari melepasi fikiran.***

24 comments:

  1. alfatihah tuk arwah

    smoga anak2 arwah hadapi duggan ini dgn cukup tabah..harap2 org sekeliling dia pun dpt amek berat n beri kasih sayang psl mereka ni..sian nok 6 taun...masih x tau ape2..huhuhu..sebak lah

    ReplyDelete
  2. al-Fatihah untuk arwah....
    erm anak2 mmg kena berdikari la...kesian kecik2 lg.moga mak baru dpt memberi kash syg kpd mereka walupn xsama....
    sesetengah orang main like je....walaupun kalau nak ikut benda yg menyedihkan xptt la like...

    ReplyDelete
  3. semoga arwah t'msk org yg beriman...amin
    Anak2 yg ditinggalkan moga tabah menghadapi segala dugaan tanpa ibu di sisi.....

    ReplyDelete
  4. Al-Fatihah untuk arwah..moga arwah ditempatkan dikalangan orang2 beriman..& moga anak2 arwah tabah untuk menghadapi dugaan yang mendatang..

    ReplyDelete
  5. Moga roh arwah dicucuri rahmat.
    Yg like tu mungkin turut bersimpati

    ReplyDelete
  6. huhu
    sedih nya....
    semoga kita yg hidup ini sentiasa
    memberi sedekah untuk si dia yg disana...:)

    ReplyDelete
  7. al-fatihah utk arwah..

    sabar & tabah k..:)

    ReplyDelete
  8. kehilangan memang menyakitkan.
    al-fatihah buat arwah.

    ReplyDelete
  9. singgah balas syiela :)salam perkenalan dari saya :)

    ReplyDelete
  10. kenduri arwah elok tukar jadi majlis tahlil kot sbb kenduri biasanya utk suka2...tahlil arwah utk ingat kat si arwah & ingatkn kita jugak akan mati

    ReplyDelete
  11. yang pergi mmg xkan ade penggantinyer:(

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum..
    memang susah utk menerima kehilangan orang yang disayangi..

    maaf.. gambar diatas gambar arwah? tak elok gambar orang yang dah tiada disebarkan utk tatapan awam..

    saya rasa lebih baik puan buang gambar itu, di fb juga ada? lebih buang puan..puan maafkan saya hanya mahu bagi teguran.. ini semua untuk arwah..

    af fatihah buat arwah..

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. semoge roh nyer ditempatkan dalam kalangan orang yang berimaaaan..yup ! sepatutnyer tak payah like kan..just leave ur comment..bukan bende susah..bagi kate semangat dan perangsang lebih bagus..

    ReplyDelete
  15. setiap manusia tidak terlepas ujian Allah..

    Allah lebih mengetahui apa yg terbaik kpd kita.

    ReplyDelete
  16. yang terpenting do'a untuknya...

    ReplyDelete
  17. Al-Fatihah utk arwah...
    Semoga anak2 tabah hadapi dugaan ini...

    ReplyDelete
  18. kak..pendapat saya.. kalo org tu like status mereka yg mkabarkan ttg kematian seseorg..

    mereka bukan suka dgn perkabaran tu..

    cuma like atas sebab perkabaran kematian itu telah disampaikan buat mereka2 yg belum mengetahuinya..

    ReplyDelete
  19. Semoga arwah ditempatkan dikalangan org yg beriman

    ReplyDelete
  20. ALFATIHAH BUAT ARWAH..
    SEMOGA ANAK2 NYA TABAH MENGHADAPI KEHIDUPAN INI..

    ReplyDelete
  21. Al-fatihah.. sabar lah..
    InsyaALLAH, ALLAH tgh mendidik anak-anak kecil itu kebergantungan hanya pada ALLAH, macam mana ALLAH mendidik Rasulullah SAW saat kematian bapa, ibu dan datuk baginda Rasulullah. =amik iktibar dari kisah Nabi. :)

    ohye akak, ttg like tu kan, hani rasa tak jugak kot. kadang2 org tu like tanda dia dah baca status akak dan xtahu nak komen apa.Bukan sbb suka dgn khabar sedih tu. Pendapat hani saja lah.. sbb hani mcm tu. Ok.. :)

    ReplyDelete
  22. Al-Fatihah..semuga ank2 arwah tabah menghadapi ujian dr Allah..

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE