Kenapa mak bukan mama atau abah

Assalamualaikum

Alhamdulillah lepas sudah audit dalaman
Dapat bernafas dengan lega
cek spelling semalam hahahaha semua tunggang tebalik
nasib ada yang faham
Hari ni Hazim pulak demam 
Haziq dah ok
amboi bergilir korang ek
agak2 nak tumbuh gigi kot
asyik dok  menggigit je
Aha... kalau dah ada gigi siap la abang2 nanti :)
 
 sedih bila ambil Dable H kat rumah pengasuh semalam.Pengasuh cakap Dable H dah boleh panggil mak (pengasuh bahasakan diri mak). Nape la korang tak panggil mama dulu tak pun abah ke... huhuhuhu :( mengadakan mama ni.dah itu yg terkeluar dari mulut dable H nak wat camne  

Dengan gigihnya mengajar Dable H sebut mama... baba... huhuhu selalu budak2kan sebut ni dulu.Lain pulak Dable H ni.Tetiba kuar dari mulut mak.. 3 kali pulak tu
 

25 comments:

  1. kene praktis byk2 tu..bru leh panggil...hehe

    ReplyDelete
  2. Sukalah pengasuh tu si Dable H dah pandai panggil dia....jeles mama nie hehehhe

    ReplyDelete
  3. Pengasuh yg baik - anak org panggil mak dia yg gembira... tapi mama pulak yg kena gigih nak suruh Double H sebut mama..:)

    ReplyDelete
  4. Hahahaha..sentap jiwa mama bila anak2 panggil mak dulu yek.

    ReplyDelete
  5. agaknya selalu degar anak pengasuh panggil mak kot

    ReplyDelete
  6. seronoknya bila dapat dengar anak panggil.

    ReplyDelete
  7. anak akak dulu pun macam tu...rasa nak mnangis jugak...tapi nak buat mcm manakan...masa dia orang ngan pengasuh lebih pnjng....sabar ya dik...kena prktis bnyak2...

    ReplyDelete
  8. sbb 'mak' 1 konsonan je kot..tu mudah sebut..kalau 'mama' n 'abah' 2 konsona..huhu, pndai2 je ayu wat teori:P

    ReplyDelete
  9. esh..konsonan tu ape? blur dah..huhu..bukan konsonan kan? sptutnya ayu guna pkataan 'suku kata'hihi..(fail BM la cenggini:P)

    ReplyDelete
  10. relek.. relek...
    boleh latih lagi tu. perbanyakkan berbual ngn doubleH.

    ReplyDelete
  11. nanti lame2 they all boleh la tu.. :)

    ReplyDelete
  12. alahhh budak berdua tu masih kecil..jgn kecik ati hehehe

    syiela jom le join GA aku ni
    best wooo mcm2 ada beg tgn. jam tgn

    http://arwendanish.blogspot.com/2012/03/arwendanish-1st-giveaway.html

    ReplyDelete
  13. ADAT ANAK KENA JAGA ORG MMG MCM TU..HUHU

    PSSTT:CANTIK HEADER BARU

    ReplyDelete
  14. musim demam kot skrg...Mifz pun baru jer elok demam...

    ReplyDelete
  15. Itu kira stended lg. Ada family tu panggil mak dia 'bonda' :)

    ReplyDelete
  16. hahaha... touching la tu kan....
    xde pe la.... small matter je tu

    ReplyDelete
  17. anak saya sebut mama dulu.. sekarang umo dah setahun 8 bulan..
    =}

    ReplyDelete
  18. huhuhuhu..sentap kan..terus emo. Masa my boys dulu pun cenggitu. Memula Hazim dulu start sebut Abah...waaaa..masa tu abah dia tengah lap dia lepas mandi. Apa lagi jeles dan penuh berharap Haziq akan sebut Mama dulu...tapi keciwa Abah gak yang dia sebut dulu. Si tecik Tisya pun sama Abah is her first word...nak buat macam mana kan...takkan nak marah kot...

    ReplyDelete
  19. lbh kurg alisha jugak... sy ajar pggil ibu tp dia duk panggil mak.. sampai opah dia pun dia pggil mak..hihii

    ReplyDelete
  20. maybe sbb dia sebut 'ma' je kot..tu pasal mak dia prasan dia sebut 'ma'..hehe..

    ReplyDelete
  21. salam syiela..mama ajar ank mama panggil ibu..bila tinggal dgn pengasuh tetiba ank mama tukar panggil mama & papa sampai skrg ..he2..

    ReplyDelete
  22. kalau anak2 izan semuanya pandai panggil ayah dulu. mujurlah tak duduk ngan pengasuh... kalau x mau juga sentap.. hehe

    ReplyDelete
  23. tentu sekarang ni dah pandai panggil mama dah kan...huhuuu..

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE