selepas 5 bulan di sekolah

Assalamualaikum

Syukur alhamdulillah. baru menghampirii 5 bulan Iqbal bersekolah Banyak benda yang dia belajar. Kalau dulu kita ajar kat rumah langsung tak nak dengar.Sekarang dah banyak perubahan.

Baru baru ni Syiela ada belikan dia Ipad kanak kanak untuk menambahkan pemahaman dia. memang dia suka sangat la.Sampai ke tempat tido di bawa mainnya.Tapi satu hari tu syiela perasan dia marahkan mainan tu bukan Zee la tu z.(Suara dalam i pad tu chinese bila sampai huruf z dia sebut zee). hehehehehe punya la marah. Lepastu siap cakap nanti kat sekolah cakap macam tu cikgu rotan nanti.hahhahaha Iqbal.. Iqbal mana la cikgu kamu nak rotan i pad tu pulak. 

Tak sempat nak snap gambarnya.tapi alhamdulillah cukup membantu pembelajaran Iqbal. Lagipun reganya agak murah tu yang rembat RM36 je... 

Lagi satu sekarang ni asyik spekaing london je.. hehehehe... kadang kadang dia siap marah lagi sebab kami tak faham apa yang dia cakap.(dia ni cakap pun tak berapa nak betul lagi).yang bahasa melayu pun kadang kadang puas tanya inikan pula speaking london.Kau memang kasi mama dan abah pening kepala la :)




31 comments:

  1. Mesti sekolah Iqbal cikgu ckp london je tu yg terbawak2 kat rumah,tp baguslah tu syiela.....

    ReplyDelete
  2. ada jugak beli ipad tu..rm38..pandai ye dia speaking london..

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. pasti seronok anak dh petah berkata2...hehe

    ReplyDelete
  5. kelakar.. budak kalau dah pandai cakap memang macam tu.. susah terima benda yang salah

    ReplyDelete
  6. Semakin bijak Iqbal.. kakak rasa speaking london pun baik juga Syiela sebab jgn takut bahasa sendiri tak akan hilang punya...

    ReplyDelete
  7. waa.. pandainya.. kecik2 dh pndai ckp london :)

    ReplyDelete
  8. kena la beli kamus lepas ni ek...

    ReplyDelete
  9. wah..pndai dia... nnti speaking ajer la..

    ReplyDelete
  10. budak2 klu pandai ckp..terhibur kita

    ReplyDelete
  11. budak2 klu pandai ckp..terhibur kita

    ReplyDelete
  12. galakkan sahaja speking london..
    sop bg juga pendedahan.. bg dorang biasa..
    tgk kartun byk membantu.. :)
    kita x paham, kita tolong jer betulkan.. sikit2 :)

    ReplyDelete
  13. bagus ade alat yang boleh tajamkan pengetahuan budak budak..kdg2 budak lagi canggih dari parents.^_^

    ReplyDelete
  14. seronoknya layan keletah anak2 yg sedang membesar ni..bagus lah dia minat nk speaking english, nt tak rasa kekok sgt kan :)

    ReplyDelete
  15. HIHIHI...LAWAK PULA BACA KISAH IQBAL NI..

    ReplyDelete
  16. wah...iqbal dah pndai speking london ya....baguslah kalau macam tu...

    ReplyDelete
  17. wah.. perkembangan yg bagus tu.. ank2 mmg cpt belajar kan.. :-)

    ReplyDelete
  18. comelll lahhh.......anak2 skrg cepat belajar kan???suka sgt bila dgr bebelan dr si kecil :)

    adam pon sejak antar taska ...now dah pandai nyanyi....and byk ckp :)

    ReplyDelete
  19. bagus sekolah ni kan syiela. syafi pn blajar mcm2.. seronok tgk perkembangan diorang kan

    ReplyDelete
  20. syok kan layan budak2 ni sbb diaorg ikhlas xsuka menipu mcm org dewasa...apa yg diaorg cakap semuanya ikhlas tntg apa yg diaorg rasa...sian ipad pulak yg kena marah...hoho

    ReplyDelete
  21. bestnya anak dah sekolah...tak sabor tnggu adriana pegi sekolah nnt :)

    ReplyDelete
  22. haha....seronok bile dapat anak cerdik...heee..

    ReplyDelete
  23. budak sekarang mmg cepat belajar..baguslah dh 'speking london'..heheh..bijak,bijak

    ReplyDelete
  24. usahkan iqbal leh mrh kt ipad tu.kawan TH pn siap geram lg kt ipad tu sbb payah nak ajar murid2.asik kena tegur kt murid2 je.ehehehe

    ReplyDelete
  25. wahhh...hebat lah speaking london tuu

    ReplyDelete
  26. tu lah mmg betul tu
    anak aku pun sm...kalo kita yg ajo xde dia nk pandai..tp bila kt sekolah ...kemain action..mama hari ini abg belajar mcm2..smpi kita pun amboi mama ajo hang x de plak nak ikut hahahaha

    ReplyDelete
  27. hahaha.. comel gelagat anak2 yang baru nak membesar ni.. memang dorng semangat nak amalkan apa yang dorg tau.. walaupun banyak yang tak betul kan? hehe..

    ReplyDelete
  28. Budak2 sekarang memang cepat belajar.

    ReplyDelete
  29. hahaha comel je iqbal :) budak2 daya ingatan dia lebih kuat dari orang dewasa.. comelnya ;)

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE