Tak dapat terima kekalahan

Assalamualaikum

Semalam berborak dengan cikgu Aiman kesnya esok Aiman akan ada acara sukan dekat Padang Hicom ( sesapa area Sg. petani jemput datang ye dan lg nak pomot hehehhe. Cikgu Aiman minta saya dan en.somi trun ke Padang Hicom eso untuk bagi sokongan dekat dorang ni.Aiman masuk Acara bola sepak.pandai ke budak ni main. 

Citernya semalam sebelum tu pasukan Aiman buat Persahabatan dengan satu lagi Tadika Perpadduan kononnya nak test power la.Dah tu Lawan punya lawan dorang kalah 3-1 dengan pasukan lawan.(Dalam hati saya heran, naper Aiman tak citer pun dorang ada games tu).

Dalam pasukan ni ada 4 orang je player yang bolah main (kata cikgu la).Aiman, Hakimi dan lagi dua orang tak ingat nama.lain lain tu just backup ja. Pastu si Hakimi ni anak tunggal.Bila kalah je dia rasa tension.lepas tu siap ajak yang lagi kawan bertiga ni benti main. camni katanya.jomlah kita benti main pun tak guna kalah je. sambil buang bip kat baju yang lagi 3 orang pun camtu buang bip dan keluar padang. alahai melopong cikgu.Jadi tujuan cikgu ajak parents yg 4 orang ni join event tu tuk mengelakkan dorang rasa down kalau kalah dan tak berhenti separuh jalan.

Lepas borak dgn cikgu.Masuk rumah saya citer kat en.somi.Dia cakap.Aik Aiman tak citer apa2 pun.Kalau tidak tak pernah dia tak bercerita tentang apa2 yang berkenaan dengan dia.So nak puaskan hati kami panggil la Aiman nak tau cerita sebenar. Mama dengan Iqbal dengan tekunnya mendengar.

Abah : Aiman cikgu kata Aiman lawan bola dengan sekolah lain

Aiman : yela,semalam lawannya

Abah : Awat tak citer kat abah pun

Aiman : huh dah kalah dengan muka sedihnya

Abah : Awat boleh kalah pulak

Aiman : Dah depa main kasar2 tolak orang pulak tu

Abah : la lawan bola mmg la camtu.Bila bola kat kaki Aiman dorang datang kacau la

Aiman : hish depa tu tolak orang sampai jatuh tau dak abah

Abah : Takpa nanti Abah pi sokong hari kamis ni.Aiman kena tendang bola kuat2 bagi masuk gol.

Aiman : nak tendang kot mana abah.tendang ja dia (keeper) tangkap.Kalau tendang kot tepi tak masuk gol.

Abah : tendang betul2 dan kuat2 nanti dia tak dapat tangkap la.

Aiman : ok abah pi tau sokong Aiman kuat2.Kalau abah dgn mama pi Aiman main betul2 tak mau benti dah (tu dia punya semangat)

tetiba je Iqbal nyampuk ( tu la hangpa tak keti (tak tau) main.. hehehehe saje je nak cari pasal budak ni.

Aiman : cuba adik pi main tengok menang ke tak..dok kata orang ja (dah start dah sesi gaduh mulut.. hehehehe )


*** esok jadi penyokong kuat kat tepi padang.. jangan la ada adengan tarik diri lagi nanti.

*** sesapa yang suka join GA tu jom join GA dari  Hannah ni.banyak hadiah menarik.Sebelum 10 june ya.Nak join KLIK SINI YA

21 comments:

  1. assalam syiela..maaf lambat sikit lawat syiela..GUD LUCK buat Aiman..ehem esuk syiela jadi penyokong aimanlah ya?..

    ReplyDelete
  2. Harap Aiman bersemangat bila Syiela dan somi ada dtg kasi sokongan....

    ReplyDelete
  3. acara tarik diri? hoho... cam menarik je...

    ReplyDelete
  4. budak lelaki mmg suka main yg lasak2kan...
    gud luck untuk aiman...

    ReplyDelete
  5. alaaa lambat tau, tidak boleh p tengok sekali.. :)

    ReplyDelete
  6. amboiii..semngat aiman hehe...nnt sis bgtau result dia cne lawan nnt hehe :)

    #goodluckaiman!

    ReplyDelete
  7. mintak2lah menang ye...go aiman go..hehe

    ReplyDelete
  8. HARAP2 AIMAN MENANG HENDAKNYA..AMIN

    ReplyDelete
  9. go aiman..go aiman...

    ucu bawak sokongan beribu2 ni(kat alam maya jer)jgn takutlah mesti menang punya lah....

    ReplyDelete
  10. Budak2..biasa la kan. Mana ada yg nak kalah..

    ReplyDelete
  11. go go .aiman go...


    harap diaorang akan bersemangat bila ada parent bagi support

    ReplyDelete
  12. Good Luck utk Aiman..chayok2..mak ayah ada datang mesti lagi bersemangatkan..^^

    ReplyDelete
  13. budak2 sekarang dah pandai gaduh mulut....heheheheheh

    ReplyDelete
  14. mesti comel budak2 ni main bola sepak kan....Mama kena jadi cheerleader la nanti...

    ReplyDelete
  15. gud luck utk aiman..

    tentu bersemngat aiman main bila ayah dan ibu datang jadi penyokong...

    ReplyDelete
  16. Ramai budak2 sukar terima apa yg mereka tak boleh buatkan? Kalau tak boleh mesti sedih. Tapi bila ada yang menyokong atau bagi kata semangat mesti diorang akan suka. Chaiyok2

    ReplyDelete
  17. bestnyeee dgr anak2 berceloteh...

    ReplyDelete
  18. stgh budak2 yg dah berakal cam aiman tu
    mmg xleh terima kekalahan..igt nak menang ajo..

    tp ritu ms hari sukan abg danish
    dia kalah dpt no. 3..tapi kool je kata..alahhhh mama abg kalah lah...hehehe
    sib bek x mogok kehkehkehkeh

    ReplyDelete
  19. bila kita ada.. mesti dorg lg smgat kan.. :-)

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE