Tips mendapatkan anak kembar

Assalamualaikum

Sejak melahirkan Dable H ramai yang bertanyakan tips untuk mendapatkan kembar.Macam mana saya nak terangkan ye.Ok tips memang takde.Tapi syiela cerita yang berkemungkinan la kot.

Selepas melahirkan Iqbal syiela mengamalkan kaedah  perancang kehamilan IUCD (alat pencegahan kehamilan dalam rahim) selama tiga tahun..

Selepas sebulan IUCD di buka period saya tak jalan hah masa tu memang agak haru sikit sebab kami masih masih merancang (sendiri2 jela).Bila beli pregnancy test kat farmasi dah naik 2 line = pegnent.Nak mengesahkan kami ke klinik dan doctor terus scan.Dari situ terus dapat detect yang syiela tengah pegnent twins.Masa doktor bagitau tu mmg terkedu dan air mata mula meleleh. Bercampur semua takut dan gembira.
Jadi Bila rakan rakan bertanyakan petua nak dapatkan kembar syiela agak berkemungkinan juga sebab pakai IUCD (logik tak). Tapi sebelah En.Ad dan Saya memang ada baka kembar (tapi jauh la).
 Mereka suka berebut benda yang sama.Nak2 remote astro memang sangat suka berebut.
 Posing kejap
 Selalunya Hazim (adik ) yang akan menang bila berebut jadi Haziq akan nangis
Muhammad Darwisy Haziq dan Muhammad Darwisy Hazim adalah anugerah terindah buat kami.Mereka merupaka kembar pertama dalam sejarah keluarga kami di kedua belah pihak.Kelahiran mereka mengungkap sejarah keturunan sebelum ini.Dari satu ke satu cerita di perdengarkan.
Tapi yang pastinya sejak dari syiela remaja memang selalu meniti di bibir (hanya di kalangan ahli keluarga) yang nanti saya nak anak kembar.Segala apa yang kita cakapkan bukan ke satu doa.Mungkin doa saya diperkenankanNYA.Syukur alhamdulillah.
Diharap bagi mereka yang inginkan anak kembar akan tercapai nanti.InsyAllah berkat kesungguhan doa mungkin kawan2 akan di anugerahkan kembar nanti.
Apapun walau sorang walau kembar seorang, dua atau tiga anak adalah anugerah Allah.Dan mereka adalah amanah kepada kita ^_^


Ditekankan kat sini saya bukan kedekut nak bagi tips atau apa.tapi saya betul2 insan yang terpilih untuk di anugerahkan anak kembar =_=

*** Dengar cerita ada suntikan kalau tak salah bagi mereka yang berminat untuk nak dapatkan anak kembar.Betul atau tak itu saya tak pasti. Saya hanya mendengar cerita dari mulut ke mulut.

*** pst... saya memang suka pakaikan baju sedondon kat mereka berdua ni.. hehehhehe














26 comments:

  1. kembar seiras..camana nak kenal mereka nih....FIL saya kembar 3 tapi kakak ipar saya dah dapat.kembar 3...
    so..kami mmg tak ranang nk ada anak lagi..hihhihi..elok yg baru kahwin..rancang agar dapat kembar..seronok tgk..kan

    ReplyDelete
  2. kalau ada baka dr kedua2 family tak mustahil leh dpt anak kembar...

    kalau takde...tu anugerah dr Allah..
    yg injection tu..rsnya kalo buat proses IVF..yg mana dr akan senyawakan telur dan sperma kt luar..then br inject masuk lam ovari isteri...kalau lebih dr 1 telur yg berjaya...dptlah kembar..

    ReplyDelete
  3. Kakak dari dulu memang suka anak kembar tapi tak dapat juga. Dapat satu-satu itu pun jauh-jauh jaraknya. Syukurlah dapat juga 3 kalau nak banding kak long, abang ngah dan kak uda yg dapat satu anak dan tak ada langsung...

    ReplyDelete
  4. em... bgs gak ada tips nak dpt kembar ni... klu xde genetik pun boleh ke...

    ReplyDelete
  5. sama la ngan saya kakak.selalu harap dapat anak kembar sepasang..alahai bahagianya hidup :D takyah gaduh2 jagala sorang satu :D

    ReplyDelete
  6. sweetnye...suke bile nmpk kembor..blh pakaikan sedondon..comeynye la 2budak neh...

    ReplyDelete
  7. wah bestnya dpt anak kmbr..sha nak..inysallah :D tp cmna nak bezakan dorg ni hehe

    ReplyDelete
  8. mmg seronok ye dapat anak kembar...comey sungguh la double H ni syiela..

    done 6 klik..

    ReplyDelete
  9. Best bila ada anak kembar...teringin juga... :)
    comel double H ni..sweet pakai baju sedondon..^^

    ReplyDelete
  10. waaa seronok nye dpt baby kembar..
    congrats yahhh kakak...
    bf adx slalu ckp nak bby kmbar nie...
    harap pe y dia ckp nie lehh jd doa,kan akk??
    insyaallah...

    ReplyDelete
  11. kalu sy ada ank kmbar pun, sy mesti pakaikan baju yg sama.. nampak comel je.. hihii

    ReplyDelete
  12. kwn el ckp kan
    kalo kita nak anak kemmbar..ari2 kita kena ckp nk kembar..nak kembar..insyallah ada..ntah x tentu gak..tp kalo ada keturunan kembar kemungkinan besar leh dpt twin...

    ReplyDelete
  13. tunggu dapat seorang dulu, baru fikir nak kembar ke tak...

    ReplyDelete
  14. hohoho..blh amik ni sbgai pgalaman nnt heheee ^_^

    ReplyDelete
  15. bertuah sape dpt anak kembar, jaa pun teringin nk kembar.... tapi belom rezeki..hehehe... suka engok si kembar sedondon.

    ReplyDelete
  16. wa, taniah buat mama syiela ;) keluarga kita pun ada yg kembar. abg pun kembar, cuma tak serias ;) auntie2 pun kembar, dan memang seiras. nak bezakan mereka dua, mmg susah pd mulanya. tp bila da lama2 perasan, sorg tu banyak ckp dan sorang lagi agak pendiam. cuma mengiakan saja. bestnye! :)

    ReplyDelete
  17. seronoknye dpt anak kembar...tp js dh tak blh dh nk ngandung..hihi..teringin nak cubit sikembar awak syiela...mesti bestkan..

    ReplyDelete
  18. haha.. comel klau kembar.. nnti baju semua nk sama :D

    ReplyDelete
  19. ehem..thanks..boilh bagi tips ni kat anak mama !!!..ahaha..

    ReplyDelete
  20. twin biasanya dari keturunan..tp ada jg kes kedua2 belah pihak tiada twin tp dapat twin..kuasa Allah belaka..semua dalam genggamanNYA...

    ReplyDelete
  21. comeynyer dable H ni...

    setahu puteri twin biasanya dari keturunan...namun semuanya di tangan tuhan kan

    best juga dapat twin kan :)

    ReplyDelete
  22. chomei nyer...untung dpt kembar...
    leh pakai sedondon kan..suka..suka hehehe

    ReplyDelete
  23. atas rezeki jugak. sebelah husben ada kembar. my SIL dah dpt sepasang. itu la anak2 penutup. tak mahu lagi dah katanya. hehehe..

    ReplyDelete
  24. izan suka sangat kalau tengok anak2 kembar ni. nak2 pula kalau betul2 seiras. mmg takreti bezakan langsung.

    apapun sama juga cam kami, tak pernah terfikir nak dpt anak kembar sbb kami mmg takde pun keturunan baik belah izan atau hubby. rezeki Allah nak bagi kan.. mmg kita parents yg terpilih....syukur alhamdulillah...

    ReplyDelete
  25. hehehe.. suka tgk..
    ammboi layan adli pun ckup la..
    tu pun dh mcm2 ragam..
    alhamdulillah... penyeri kami sekeluarga... :)

    ReplyDelete
  26. kak syieelllaaa...hensemnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee twinnnn..luasnye mate hensem! mcm manelah jage twinkan..yg sorg nipun tak terkejar kdg2...

    p/s: mate n kening mahal tuh..

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE