Raya Pertama Bersama Si Kembar 2012

Assalamualaikum

Masih dalam mood raya.Sana sini masih kedengaran lagu raya.Tapi saya dah start keja.En. Ad masih bercuti     sehingga 29 Ogos ni. (sungguh jeles!)

Nak tunjuk juga gambar raya yang tak seberapa ni. Hanya ini aja yang ada untuk tatapan dan kenangan dikemudian hari. Kami beraya di rumah En. Hubby.Tersangat meriahnya dengan gelagat anak-anak sedara tapi malangnya si kembar kurang mesra alam.Jadinya keduanya ini asyik kena kendong je.Asyik peluk mama dan abah takut orang ambik dorang ni. 

 Hazim dah panas badan ala-ala nak demam pagi raya tu.Jadi abah tepek Cool fever dengan harapan tak jadi demam.
 Haziq baru bangun tido.Cool je sebab belum ada tetamu lagi
 Si Iqbal bergambar dengan Haziq sebab tak ikut ke surau
 Lagi satu Dorang berdua ni.Hazim masih nyenyak dalam buai
Mama.. cukup la sekadar nak tayang baju.. kekekekke

Ini je yang ada.Ini pun masa orang pergi solat.Memandangkan rumah MIL dekat dengan surau, habis je solat tetamu pun ramai bertandang.Jadinya kami yang kat rumah tu memang kelam kabut sikit. Saya cuma kalut dengan kembar yang ketakutan dengan tetamu yang datang.

Petang sikit kami bertolak ke rumah saya pulak.Dalam perjalanan singgah kat reasat ambil ubat Hazim kejap takut malam kang panas pulak badan. (beringat sebelum terkena). Sampai je kat rumah saya si kembar ni buat hal lagi. asyik nak atas dukung je.saya dah lenguh segala tangan. 

Kena pula petang tu kawan-kawan masa sekolah menengah bertandang.Nak sembang panjang pun tak senang sebab kembar merenge. Sori geng next year kembar dah besar kita sembang sakan no..

Menjelang malam saya mula terasa macam nak demam.Hai jangan la demam time raya ni huhuhu... sebelum tido ambil panadol siap2 takut kang demam pulak susah nanti.Orang beraya dia demam :(


*** tiada gambar Aiman sebab lepas solat terus dia ikut sepupunya kumpul duit raya.Tiada juga gambar sekeluarga sebab tetamu datang tanpa henti.Non stop sampai malam... Namun semua tetamu membawa rezeki tambah-tambah lagi buat si kembar ^_^


*** sehingga bersambung lagi ya



27 comments:

  1. sama lah dgan ita pun..nk bergmbar dgan fmly pun xsmpat sbb tetamu ramai sgat..lagi satu si adam tu pun sama la dgan kembar..takut kat org..melekat kat makpak je krjanya..huhu

    ReplyDelete
  2. Byklah si kembar tu dpt duit raya thn nie.Thn nie hijau ya tema family Syiela.

    ReplyDelete
  3. hensom nyer pakai baju melayu :)

    ReplyDelete
  4. melepak putih si kembar ni..tang mate n kening tu mahai benar..

    p/s: kak syiela nampak slim je..apekah rahsie..daku ni dah mcm taknak turun takhta lemak segale lemak..bagi tips nk pecat mereka ni ngehngeh

    ReplyDelete
  5. wah... memang busy la kak syiela raya ni... ramai orang dtg rumah....

    ReplyDelete
  6. raya tahun ni pun kami xde amik pic sebab bz urus majlis bertunang adik, huh...

    ReplyDelete
  7. wah. hijau kaler tu.hehehe..

    p/s : saya tgh demam ni.... meleleh2 hingus.. adoi. tak bestnya rasa

    ReplyDelete
  8. HENSOMNYA SI KEMBAR...BNYK DPT DUIT RAYA YE BLH KONGSI DGN IBU CIKIT...HI3

    ReplyDelete
  9. thn ni raya rasa hambar ler..ntah pasai pa

    ReplyDelete
  10. ehem..letih juga nak layan kerenah sikembar kan..ehem dah besar dah takut dgn org lain..hu2x..
    ehem ramainya tetamu yg dtg berkunjung kat rumah MIL syiela..MIL & FIL dah lama pergi..

    ReplyDelete
  11. ala la tomey2nya sikembar ni
    kenalah ada 2 buaian ye
    tak syok demamm waktu raya..kena cepat2 mkn panadol :)

    ReplyDelete
  12. Susah juga bila anak tak mahu dgn org kan? Takpelah esok2 bila diorang besar diorang sentiasa ingat kita.. berkepet je cari mak ;)

    ReplyDelete
  13. cantik kaler baju raya..dah besar dah kembar...geram akak nengok. hai..plan nak visit kembar time raya..tapi tak berkesempatan. lupa ambil no phone syiela..takpela..lain kali kite ketemu ya..

    ReplyDelete
  14. anak2 xsihat mcm tu la meragam jer kan asyik nk kena kendong...wah mesti dpt byk duit raya ni eheee

    ReplyDelete
  15. suka warnatu... raya kalau der anak kecik gituler kalau kembar lagi bergandalerkan...

    ReplyDelete
  16. ala..cianyya.. dugaan.. slmt hari raya sis..

    ReplyDelete
  17. raya sakan sikembar tu..hehehe

    selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  18. tahun depan dable H beraya sakan la yer...hehe

    p/s comey diorang ^_^

    ReplyDelete
  19. olo..comey baju mama dia tu..hihi..
    mesti sikembar dapat byk duit raya kan..

    ReplyDelete
  20. ololooo comelnya si kembar berdua tu yer.. siap baju melayu lagi.. :_)

    ReplyDelete
  21. seronoknya beraya bila ramai org berkunjung ke rumah kita... barulah terasa raya.... bestnya!!! **jeles**

    ReplyDelete
  22. cantik kaler baju. spend la sehari ambik kat studio. saya pun tiap2 tahun ambik pic. nak buat kenangan dia orang dah besar. memang susah tapi usually family akan spend masa utk ambik pic keluarga dengan bergambar sakan. muahaha...

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE