Apa Itu Gangnam Style

Assalamualaikum

Sejak akhir-akhir Gangnam Style mendapat tempat di kalangan masyarakat kita.Rata-rata kita tengok demam Gangnam melanda.Malah kat you tube siap ada Gangnam Style Versi kampung,versi Raya.rata-rata sibuk belajar menari Cara Gangnam.

Rata-rata dengarnya cerita yang tarian ni sangat best.Tapi bagi saya biasa saja.Tak dak apa yang menarik untuk tengok berkali-kali.Saat saya tengok youtube ni dah mencapai 97,737,131 view. Ni Videonya.MasyaAllah ramainya yang menonton.

Step tariannya adalah seperti di bawah


Dan tarian ini juga mendapat perhatian Ustaz Azhar Idrus.Saya bersetuju sangat dengan pendapat ustaz ni.Katanya daripada duk belajar ilmu menari Gangnam, alangkah baiknya kalau belajar ilmu mengenal Allah, ilmu tentang bersuci, ilmu tentang solat... atau belajar memandikan dan menyembayangkan jenazah.. kalau ibu bapa adik kakak meninggal boleh juga tolong mandi dan sembahyangkan. Usia kita tak siapa yang tahu.




15 comments:

  1. aaaaaa... apa ganggam tu?> singgam? sanggam?

    ReplyDelete
  2. jgn nak oppa sgt la hahahahaha

    ReplyDelete
  3. terbaikkkkk lah UAI. huhu. mmg tepat sekali katenye. ilmu agama pun belum khatam, takyah sibuk sgt nak bljr bnde lain. ;)

    ReplyDelete
  4. js pun baru je tau..itupun anak2 yg ckp..hihi

    ReplyDelete
  5. salam kenal.... follower 1065

    ReplyDelete
  6. oo gitu.. ekceli br tau gak gangnam style ni bler kuo aje video raya cucucicit kt bukit beruntung tu.. heheh

    ReplyDelete
  7. Hahaha betul tu sibuk betul org skrg dgn Gangnam Style ni..

    ReplyDelete
  8. ehem betul pendapat Ustaz AI tu kan..

    ReplyDelete
  9. kak fieda dulu langsung tak tau pasal ni..tgk kat you tube gangnam raya baru la tau..

    ReplyDelete
  10. skg dah top gila....ntah apa2 ja tarian ni..

    ReplyDelete
  11. betul tu.. stuju sngt.. bukan kita menari gangnam pun time org mati. hahah

    ReplyDelete
  12. Setuju sgt ckp UAI tu,dpt pahala lg.

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK


PING JE