Drama Adam dan Hawa Menjadi Kegilaan

Assalamualaikum

Akhir-akhir ni rata-rata bercerita tentang drama bersiri adam dan hawa sebanyak 80 episod.Drama ini di adaptasi dari novel adam dan hawa hasil penulisan aisya sofea.

Sambutan yang sungguh menggalakan.Malah saya juga pengikut tegar walau saya bukan pelanggan HD 134.Saya ikuti secara online :)

Sinopsis dari novel adam dan hawa

AIN HAWANI, zaman solonya ternoktah pada usia remaja. Hanya kerana silap perhitungan, timbul prasangka buruk, menyebabkan dia dan Adam Mukhriz terjerat. Rayuannya tidak dipedulikan. Lelaki itu pula diam membisu, seolah-olah benar apa yang berlaku. Akhirnya, ijab kabul antara mereka terlafaz dalam paksa dan tanpa rela. 

Sayangnya, hubungan suami isteri ini hanya tertulis di atas kertas sahaja. Ain yang kecewa, pergi jauh mencari harga diri. Adam yang ditinggalkan, menghitung hari-hari nan sepi. Setiap saat rindunya terus melimpah. Namun Ain tidak pernah berpaling melihat cinta yang mekar di hatinya. Ah... Adam pasrah! Semua itu salahnya kerana tidak berani memaknakan kata-kata. 

Setelah lapan tahun pergi dan menanti, Ain dan Adam dipertemukan di depan pintu Majidilharam. Bagi Adam, kebetulan ini memang didoakan sekian lama. Ain pula terus membenci dan menganggap ikatan mereka sudah terputus. Hanya lafaz Adam yang ditunggu. 

Tapi tegarkah Ain? Sejak pertemuan itu, hati Ain berbolak-balik. Nafasnya bagai berombak, perasaannya jadi gementar dan hidupnya sudah tidak keruan hanya kerana Adam. Benarkah dalam hati ada cinta? Tapi keegoannya cuba menidakkan. Ingin diluah, mulut tak terkata. Ingin disimpan hati tak tertanggung. Bagi Adam, dia tetap menanti Hawanya biarpun lapan tahun lagi...

Setakat ni memang ceritanya mengikut plot2 dalam novel.Heronya aron aziz dan heroinnya Nadiya Nissa yang di pilih oleh penulis aisya sofea sendiri untuk melakonkan watak ain hawani. Suka gaya Nadiya sangat natural.

Lagu tema Adam dan Hawa iaitu mutiara hati juga mendapat sambutan yang menggalakkan. Ramai juga rakan blogger yang post episod demi episod. Jadi senanglah saya nak tonton online :)

thanks ye kawan2 yang sudi bagi link tu.

*** saya ada novel untuk di jual.Bukan baru tapi saya dah baca.Keadaan insyaAllah memang masih dalam keadaan yang sangat elok.Berminat? sila jengah ke SANA


32 comments:

  1. kat opis pon diorang giler2 donlod..

    ReplyDelete
  2. alamak spoiler! xD
    tutup mata*
    taknak baca sekarang boleh tak? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. muahahaha akak paksa ko buka mata :)

      Delete
  3. Kak nurul baru tgk smlm kat kpg,sblm nie x langgan pun channel tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun tonton online je kak.. tak langgan channel ni

      Delete
  4. tu dia..syiela pun dh naik syok dh...hehehe..

    ReplyDelete
  5. tu la.. ramai pulak yang cakap cerita ni best..

    ReplyDelete
  6. wahh sekarang penangan adam hawa kan kak... pasni berlumba2 org download citer ni..

    ReplyDelete
  7. ttgal mana2 episod blh refer kak fieda heheee ^_^
    shida je xnyempat lg hihihi..

    ReplyDelete
  8. drama siri ni kalau dah start dari episod pertama, memang payah la nak berenggang..

    nak layan online je nanti drama ni

    ReplyDelete
  9. bes ke syiela..??? akak ni ketinggalan ..tak pernah sekali pun tengok..heheeee..

    ReplyDelete
  10. Tak tengok lagi citer nii...semua org kata best...
    Buku dia ada la..

    ReplyDelete
  11. kawan2 akak pun dop bercerita pasal citer ni...tapi akak tak sempat nak tengok lagi...

    ReplyDelete
  12. mee tgk jln te dye melalui iklan jee .. haha

    ReplyDelete
  13. baru terkial2 suh en hubby crkan novelnyaa...hehee

    ReplyDelete
  14. saya pun sama..mana ada channel tuu..

    ReplyDelete
  15. memang seronok jalan ceritanya...lagi2 watak Nadiya Nissa...dan lelaki melayu terakhir...

    ReplyDelete
  16. Drama hot skrg ni..lily tonton online jer..tu pun byk episod lagi tak tgk..

    ReplyDelete
  17. tak berkesempatan tgk lagi...huhu...

    ReplyDelete
  18. tak boleh nak tengok sebab tak ada HD... sedey...

    ReplyDelete
  19. Sedap ke?

    Takde masa nak tengok.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ---------------------- KAT SINI LAGI SERIUS --------------------------
    ######################################################

    ReplyDelete
  20. sha xtgk drama ni..kat hostel xda tv huhu

    ReplyDelete
  21. tak tengok satu episod pun lagi.

    ReplyDelete
  22. akk tgok kt mne? nk link boleh? hee. xde astro -_-

    ReplyDelete
  23. sama la kita syiela layan online juga..hubby saya pun suka tengok jugak..tak sabar2 nak tunggu episod demi episod kan..

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE