Rumah Terbuka Merdeka

Assalamualaikum

Ramai yang mengambil kesempatan untuk mengadakan Jamuan Hari Raya sempena Hari Merdeka yang lepas.Tak ketinggalan juga my SIL. Pagi tu kami bertolak ke Bukit Mertajam a.k.a Bukit Teh untuk ke jamuan tersebut.Saya dah siapkan bubur untuk si kembar.Harap-harap dorang tak Meragam la nanti.

 Memandangkan Mood budak berdua ni sangat cantik...kita posing dulu ^_^
 Baju hadiah dari makngah dan Cik Je.. thanks ye
 Suasana kalut di dapur my SIL

 tengok tu kembar tinggal pampers ja hehehhe.. panas
 Haziq dah start meragam... nasib nak balik dah baru buat perangai
 Iqbal dengan apa ntah kat kepala tu .. sambil tengok orang turunkan khemah.. majlis dah habis :)
 Dengan sepupu dorang.. sama umor juga ni...
 Iqbal turut menyibuk sekali

 Haziq memang meragam habis dah.. jangan nak letak kat bawah...
 Hazim ceria je
 ala tunjuk kepala botal pula Hazim ni
Hazim Posing dengan paksu
 Aiman
 Budak besar berdua ni ada je gayanya
 Bukan orang lain.. adik beradik semua tu
 sebahagian kereta ahli keluarga saja... ada lagi kat tempat lain :)
Last sekali nak tempek juga gambat sekeluarga.. hehhehehe 


Dalam perjalanan pulang Haziq dah muntah-muntah dalam kereta.Mungkin kepanasan kot siang tadi.Badan pun dah mula suam-suam.Jangan la demam nanti

Malamnya sampai rumah.. rupanya jiran depan rumah ada buat open house juga... alamatnya En. Ad dan anak2 ja ke sana.Saya melayan karenah si kembar.Bertarung tuk tidurkan dorang.Saya amat keletihan.. 

Tak sempat nak snap makanan namun semuanya sedap-sedap sampai takde tempat nak letak kat dalam perut ni.Siap berbungkus bawa balik lagi ^_^

*** update entry dengan keadaan yang amat sedih huhuhu...

53 comments:

  1. suka gambar si kembar kt atas tu...comel sgt2....rs nk amek bawak balik je...hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hohoho jangan kang mama tak tido malam :)

      Delete
  2. wah. comelnya si kembar tu.. hehehe

    ReplyDelete
  3. amboiii sakan sungguh open house kat sana sini,makan je kejenya hihi

    ReplyDelete
  4. alahai comelnya si kembar..

    Bnyak betul open house ya....kdang2 perut meragam tak nak terima makanan...tapi rasa rugi pulak kalau tak makan...hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan.. semua nak di jamah.. sampai penuh perut :)

      Delete
  5. cute miut si kmbr nie...meriah betul suasana kt sn yer

    ReplyDelete
  6. mst penat kan kak bt open house nih..penah merasa..letih ya amat kot..lg2 kalo ramai yg datang fuhh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuan rumah penat melayan.. akak penat makan ^_^

      Delete
  7. dable H memang comey :)

    p/s nape sedih tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau angin elok mmg comey selalu...

      kekkeke biasala ps kdg2 mood sedih tu ada :)

      Delete
  8. kak shiela anak2 terunamu hensem2 belakelah..si kembar tu melepak betul putihnye..

    p/s: bilelah UM boleh dapat bb mate besa mcm tu..sush tol nk dapat genetik belah AM heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mamanya pun melepak juga kekekke

      **ntah mana datangnya biji mata bulat camtu :)

      Delete
  9. comel2 anak kembar akak...
    mesti diorg dapat banyak duit raya nie...ehhehe..

    selamat hari raya, maaf zahir & batin ye..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada la sikit2 buat simpanan tuk masa depan dorang :)

      Delete
  10. Replies
    1. hari tu mmg mood amat baik.. so mama gunakan peluang yg ada :)

      Delete
  11. paling suka gambar2 kemabr tu comel & bulat hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. muahahaha kena timenya mmg mood elok.. Hazim yang sangat bulat ^_^

      Delete
  12. makan banyak ker..hehehe..seronok laa kalau bt open hause tapi letih sangat kalau ada anak kecik kan...kembar laagi tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya enat makan dan jaga si kembar je ^_^

      Delete
  13. anak kembar gak... sama cam dysha.. ^_^ salam kenal.. comel anak awak...

    ReplyDelete
  14. Baru nampak si kembar nie ceria......

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg susah kak hehhehe.. mungkin dah besar sikit kot.. jarng buat perangai sangat dah :)

      Delete
  15. comel la yg kembar tu. mcm ipin upin plak tgk .

    ReplyDelete
  16. hari merdeka minggu lepas mmg hari makan sedunia..sana sini wt open house smpi xlarat nak makan lagi...betul2 merdeka dari bulan puasa hoho...letih ya nk melayan dounle H...xpela yg penting enjoy

    ReplyDelete
    Replies
    1. rata2 buat open house.. jadi gantung periuk belanga kejap :)

      Delete
  17. comelnyaa si kembar
    biasalah dikk bila kembar nie ada je salah seorang akan moody bila ramai2 nie kan ..
    sib baik dua2 x meragam ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang dua2 buat hal.. kalutlah sikit mama dengan abah bila jd camtu

      Delete
  18. Comelnya si kembar Syiela....wajahnya seiras.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tengok real tak seiras sebenarnya :)

      Delete
  19. Sungguh melihat gambar anak-anak Syeila buat kakak rasa terhibur setelah seminggu kakak bermuram. Harapnya si kembar terus sihatlah hendaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak.. harap kak bersabar dengan dugaan yang di terima

      Delete
  20. merdeka raya..hehehe seronoknya kumpul ramai2 camni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la ada je ceritanya.. asyik gelak je...

      Delete
  21. Mak aih Iqbal tu, ingat chef mana tadi haha.

    ReplyDelete
  22. kak dh mcm upin ipin kak dak 2 org ni comey2 :)

    ReplyDelete
  23. geram plak tgk si kembar ni..hihi.comel aje..

    ReplyDelete
  24. penat diaorang yerk.. takperlah raya setahun sekali..
    masa makan memang tak hengat nak keluarkan kamera...

    ReplyDelete
  25. alololo comey jer double H...ni wani br tgk akak sefamily hihi

    ReplyDelete
  26. meriahnya raya..dable H dah besar..rasa sekejap je masa berlalu..

    ReplyDelete
  27. mmg meriah..wow..kembar seiras..

    ReplyDelete
  28. Suka tengok si kembar tue...Anak cr lelaki...nama haziq..mungkin kalau ada rezeki dapat boy...nak letak nama hazim....seronokan dapat kembar...

    ReplyDelete
  29. alalalalal..comeynya mereka..haha..sha lambat komen kak..alhadulilah sha dah balas kunjungan kaka..

    ReplyDelete
  30. yg bace entry ni pun penat. hehe.

    ReplyDelete
  31. suke dengar dan tgk si kembar..
    family sebelah ayah saya ada kembar 3..ppuan.. ;)

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE