Kisah Iqbal Pagi Ni

Assalamualaikum

Pagi tadi saya menghantar anak-anak dengan menaiki motor.Hazim berdiri kat dalam raga.Haziq duduk sambil kaki pijak kat tempat bawah tu manakala Iqbal duduk kat belakang sambil galas beg.muehehehe korang dapat bayang tak keadaan kami.

Sepanjang perjalanan Iqbal mengeja semua benda yang dia nampak seperti rumah, burung. lori, bas, pokok sambil nyanyi-nyani lagi. Dable H kat depan elok ja memerhati pemandangan sekeliling.Diam je budak-buak ni... suka pulak naik motor di pagi hari. best la suasana pagi ni.

Ssampai je kat sekolah Iqbal salam saya, cium pipi, kemudian dia cakap mama hantar iqbal masuk dalam.Saya cakap Iqbal masuk la sendiri macam selalu.Mama tak boleh hantar sebab adik ada dua-dua kat depan ni.Kemudian dia nangis sambil kata tak nak pergi sekolah... tak nak go to school... sabar jelah Iqbal ni.Dah start buat perangai.Kemudian teacher dia datang pujuk-pujuk tetap juga tak nak  masuk.Adeh camner ni.

Teacher tolong dukung Haziq hehhehe suka pulak Haziq dekat teacher.Kemudian saya turun motor sambil dukong Hazim dok pujuk-pujuk dia suruh masuk.Still juga tak nak masuk kelas.Kemudia cikgu Fatin datang terus je kondong Iqbal masuk dalam kelas hehehhe.Terdiam terus dia .Lepas tu terus ikut kawan-kawan lain baca.Hehehhehe sabar je lah Iqbal.


27 comments:

  1. melayan kerenah anak2 pagi2 ye syiela hehehe

    ReplyDelete
  2. hmm.. comel je baca scene anak meragam ni,,hehe

    ReplyDelete
  3. perangai anak2 kan kak , kadang kadang geli hati tengok dorang

    ReplyDelete
  4. Iqbal nak manja-manja ngn akak tu. Biasa la kerenah anak-anak nak pegi sekolah.. :-)

    ReplyDelete
  5. As salam Syiela,

    Samalah mcm anak sama Iman... Tapi lately dah nampak independence sikit ke sekolah...hopefully berterusan... Take care ye :)

    ReplyDelete
  6. Huhuhuhu....bila anak bt peel, kite pun jdk ilang sbr kekadang kan? Tp sbnrnya, peel mcm ni yg nmpk comel je...heheheh...

    ReplyDelete
  7. kdg2 ckp teacher lgi diorg dgr kan..

    ReplyDelete
  8. akak wani blh bayang cmna bawa motor dgn anak2 tuh hehehehe......

    ReplyDelete
  9. Alahaii manja nyew dia . Comel plak rasa . Hehee ^^

    ReplyDelete
  10. hihi bebudak cam gitu lah kak, padahal dah nak abis tahun dh pun.

    ReplyDelete
  11. seronok melayan peel anak² ni..mcm² ragam..IQbal nak manja² ngan mama lah tu..^^

    ReplyDelete
  12. GELI HATI PULAK BUI BILA BUI BYGKAN CIKGU TU KENDONG IQBAL..HIHI

    ReplyDelete
  13. dh nk abis dh skolah ada lg ekk peel camtu...hihi

    ReplyDelete
  14. aduhh ekek
    macam2 kisah anak2 nie
    x per .. nanti ok lah iqbal tuu
    tapi susah kalau selalu mcam nie kan .. soo kena tahu juga kenapa iqbal macam tuu .. ;)

    ReplyDelete
  15. Ini dikatakan anak belum matang Syiela. Kena banyak sabar, bila besar dia menyesal macam susahkan ibu dia kan. Tak payah lama Syiela bila umur dia 7-8 tahun dah tambah cerdik dah...

    ReplyDelete
  16. haziq buat2 mengada2 la plak ye..ank2 ada saja nk tarik perhatian kita..

    ReplyDelete
  17. Ada juga harinya si Iqbal nie x nak gi sklh ya.

    ReplyDelete
  18. Saja nak bermanja-manja tu..M pun dok tgh bayangkan camna Khalish nnt nk pi sekolah..

    ReplyDelete
  19. heheh..mcm2 kerenah anak2 ni, dia nak perhatian lebih tu..

    ReplyDelete
  20. dah tau sekolah dah nak cuti... dah tak nak gi sekolah... heheh

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE