Nenas Batu cukup banyak khasiatnya

Assalamualaikum


Sebelum ni pernah dengar je khasiat nenas batu tapi bila baca entry Kak Fieda terus saya berminat nak beli.Maklumlah untuk kebaikan diri sendiri jugakan.Antara khasiatnya adalah

1. Dapat mengecutkan rahim selepas bersalin.
2.Bagi ibu yang baru bersalin perlu ambil seminggu sekali sahaja untuk tujuan mengecutkan rahim. 

3.Di dalamnya terkandung berbagai khasiat untuk wanita.

4.Boleh di jadikan ubat untuk menjarangkan anak -  minum tempoh selama hendak menjarangkan

5. Melawaskan kencing serta mengelakkan sakit batu karang dan buah pinggang

6. Membantu melancarkan pembuangan angin

7. Membantu ibu-ibu yang bakal menopause

8. Bagi yang mengalami strok. minum dan sapu ditempat yang di serang strok.InsyaAllah dengan Izin Allah akan sembuh.

9. Mampu mengubati penyakit buasir

10. Merendahkan paras kolestrok dalam darah

11. Membuang toksin dalam badan

12. Melancarkan perjalanan darah

13. Mencantikkan bentuk badan

14. Menegangkan kulit

15. Jika rajin mengamalkan InsyaAllah 20 tahun lagi pun masih seperti dara

Cara Menggunakannya

1. Basuh dan cuci sehingga bersih

2. Rendam dalam jag berisi air panas

3. Biarkan 1 jam ( sehingga buah itu tenggelam)

4. Nenas batu yang sudah di rendam jangan di buang, jemur hingga kering di tempat yang ada cahaya matahari,  minggu depan rendam  lagi

5. Buah ini bila di rendam, kelopaknya akan tertutup rapat. Ia kembang kembali bila di jemur. Jika kelopaknya tidak boleh kembang lagi, tanda khasiatnya sudah habis dan boleh di buang.

6. Nenas batu ini boleh di gunakan sehingga setahun dan lebih ( bergantung pada kekerapan penggunaan)

7. Adalah lebih baik minum pada sebelah malam sebelum tidur kerana  waktu malam lebih sejuk berbanding siang.

8. Wanita mengandung tidak dibenarkan minum sama sekali

9. Segelas kecil adalah memadai untuk sehari ( 1 kali sehari)

10. Airnya boleh bertahan selama 3 hari



Cara Nak Dapatkan Nenas batu 
Saya baru je dapatkan Nenas batu ni dari MJ. Kalau berminat silalah picit SINI Alhamdulillah barang sampai dalam keadaan elok dan masa saya beli ni siap dapat extra gift lagi. Thank ye MJ moga terus di murahkan rezeki. Moga bisness Mj berkembang maju nanti ^_^.
Saya Belum try lagi baru je sampai kat tangan. hehhehe... sapa yang pernah try ataupun sedang amalkan.. meh le share khasiatnya dengan saya kat sini ^_^


..

30 comments:

  1. Salam kenal ye.. :)
    thanks to the info... mmg bagos nenas batu ni.. nak cari gak ni.. :)

    ReplyDelete
  2. dulu kakak ipar ada minum air nenas batu ni...tp masa tu sy sekolah lg..so x amik tahu pn pasal bende ni..sekarang dh tahu boleh la cuba

    ReplyDelete
  3. kak syiela dh beli yer kt MJ...nanti share yer hasil dia mcm mn hehe

    ReplyDelete
  4. pernah dgr sal nenas batu nie tp xsangka begitu byk khasiatnya..

    ReplyDelete
  5. yup, betul.. banyak kelebihannya kan.. Ros pun ada baca jugak kat blog Kak Fieyda :)

    ReplyDelete
  6. assalam syiela..bnyaknya kegunaan nenas batu tu..mama pernah nampak ada seseorang yg menjualnya..tapi tak tahu khasiatnya..thanks atas info ni..:)

    ReplyDelete
  7. terima kasih share.. nanti lepas bersalin ingat nak carik jugaklah.. menjadike erk untuk menjarakkan anaktu jika tak ambil sebarang pencegahan lain? saya ni kalau amek pil perancang selalu ada kesan sampingan

    ReplyDelete
  8. Oh... kakak baru tahu tentang ini sebab tak pernah tahu ada nenas batu. Nenas yg makan buat pajeri tu adalah..

    Banyak khasiatnya ye Syiela.

    ReplyDelete
  9. yui bru tau pon lepas tgk entry di blog sis mj..

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah lega bila barang sampai dalam keadaan elok.

    Rezeki tu dapat extra, sebab kebetulan mak sedara murah hati :D

    ReplyDelete
  11. nenas batu? pestime dengar ni huhu

    ReplyDelete
  12. Nenas batu ni mmg baguih sangat untuk org pompuan ni...lps makin awet muda la Syiela....

    ReplyDelete
  13. bunga pakma dan nenas batu jika makan berlebihan akan memudaratkan kesihatan dan dikira jadi racun.perkara ini dimaklumkan oleh cousin saya aka researcher farmaseutikal

    ReplyDelete
  14. terima kasih perkongsiannya. banyak perkara baru tau tentang nenas batu ni.

    ReplyDelete
  15. Serius lama tak tgk benda tu ha... ^_^

    ReplyDelete
  16. tak pernah dgr nenas batu ni . baru tahu ! huu

    ReplyDelete
  17. Ni baru tahu ttg nenas batu. Tak pernah sy lihat dan tak pernah sya tahu kewujudan nenas batu slma ni.
    Trima ksh ats perkongsian info

    ReplyDelete
  18. dulu macam pernah tengok mak der simpan...

    ReplyDelete
  19. aritu tgk kat tmpt kak fieda...byk yer khasiat dia..nk minum cane gaya buah ni sbnr ye?plik dgn fizikal dy

    ReplyDelete
  20. ooo..dh beli dh dia...brp harga 3 ketul tu..kak fieda otw jugak nanti nk beli..

    ReplyDelete
  21. syiela, akak tang ubat2 ni takut nak try... tapi dr entri ni macam bagus... nanti kalau syiela dah try dalam seminggu dua buat la testimoni yea?!

    ReplyDelete
  22. rupanya banyak juga khasiat nenas batu ni yer

    ReplyDelete
  23. mana nak cari ni kak? boleh promote kt mak. hehe

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE