Siapa Yang Demam Sebenarnya Ni

Assalamualaikum

Semalam saya ada ceritakan yang Dable H dapat suntikan setahun dan lepas tu Haziq demam manakala Hazim sempoi je. Tapi masalahnya Hazim yang merengek mengalahkan orang demam.

Mama bangun dia nagis, abah bangun dia nangis kalau lama sikit sure menjerit macam kena dera padahal dia tak nak kita tinggalkan dia.Dia nak mama dan abah sentiasa kat sebelah dia.Baru dia dapat main dengan aman. kalau dia memang dia merengek dan menangis habis habisan.Aduhai sayang!

Manakala orang demam (Haziq) pula maintain je. Main seperti biasa seolah-olah tiada apa.Tak kisah mama ke mana abah ke mana janji dia dapat main dapat panjat, dapat meniti kat dinding-dinding. Eh terbalik pulak siapa yang demam sebenarnya ni.Aduhai anak.

Time nak tido pun camtu lah Haziq masuk buai je terus lena.Hazim segala zikir dah habis di mulut dia tak lena lagi tapi mata dah kuyu sangat dah.Bila lama sikit mula la buat aksi akrobatik kat dalam buai tu means nak tido kat bawah.Bila bawa ke bawah tido sambil usap sambil pekena susu cap gantung tapi masih juga meragam menangis.Letak minyak kat perut still juga meragam.Akhirnya lena juga dalam kepenatan.

***Moga Haziq sihat hari ni hendaknya.Mama kat opis ni naik risau bila teringat kamu

41 comments:

  1. insyaALLAH.. moga haziq cepat sembuh.. kita keje pun tak senang kan.. kalau anak2 tak sihat ni.. mcm nak dok rumah amik tau pasal diroang je..

    ReplyDelete
  2. salam kenal dari kami sekeluarga...

    gelagat anak2x kan... nak bermanja... si haziq walaupun demam tapi dah pandai berdikari kan...

    ReplyDelete
  3. budak2 mcm ni lah...mcm2 ragam...mmg sweet moment...

    harap haziq cepat sembuh...

    ReplyDelete
  4. ALA KESIANNYA..SEMOGA CEPAT SEMBUH..MMG SUSAH HATI KALAU ANAK2 DEMAM NI

    ReplyDelete
  5. moga haziq cpt sembuh k..hazem nk manja2 dgn abah n mama la tu

    ReplyDelete
  6. hahahaah lawak laa cara syiela bercerita heheheh hazim ngade2 tu..dye tgk org demam dpt perhatian lebih..so dye buat2 dye demam..heee budak kecik kan mmg bnyk akal ;))

    ReplyDelete
  7. pndai dia kecik2 da minta phatian hehee :)

    ReplyDelete
  8. Sebab demam itulah malas nak menjerit-jerit tapi yg sihat ada power nak jerit Syiela...

    Kakak membayangkan sebenarnya ada dua baby - seronok kan syiela. Masa kecik agak ketat sikitlah tapi bila besar dah senang.

    ReplyDelete
  9. semoga haziq cepat sembuh :) hazim jangan notie notie yer..sian mama tu..hehe

    ReplyDelete
  10. semoga Haziq cepat sembuh ya....

    ReplyDelete
  11. musim agaknye kak..kami baru abes musim demam..semuge panglima2 mama nan 4 sihat bertenaga semuel!

    ReplyDelete
  12. macam2 gelagat anak2 yer kak.. sabar jelah yer.. moga haziq n hazim cepat la sihat tu..

    ReplyDelete
  13. Haziq dgn Hazim ni kembar ke Syiela?

    ReplyDelete
  14. kifarah insyaAllah :) sy sendiri pun dpt 7 hari MC ni pun kat rmh on9..Allah... ade mslh radang n bengkak dlm mate..

    ReplyDelete
  15. semoga cepat sembuh.. kuat sungguh jd mama utk double H kan.. :)

    *singgah sini bls kunjungan. :)

    ReplyDelete
  16. moga cepat sembuh
    baby merenget mesti ada masalah tu kan?

    ReplyDelete
  17. mcm2 gelagatkan....semoga cepat sihat...terbalik tu yg demam cool je...

    ReplyDelete
  18. insyallah takde apa2 tu..kalo anak2 sakit memang risau dibuat..susah hati jer kita kan..biasa la tu ank2 kecik memang perlukan perhatian..

    ReplyDelete
  19. dia nak bermanja2 la tu sebenarnya..hehehe..kalau tak, nanti dia diabaikan..hehehe

    p/s : wah..tulisan dah lain..baru senang nak baca..hehehe

    ReplyDelete
  20. semoge cepat sembuh.. xde la ibu risau lagi.. :)

    ReplyDelete
  21. ha.. maybe sebab dia tau hazim demam, jadi dia tak dapat nak main ngan hazim tu yg dia manja ngan mama ayah dia tu pasal nak ajak teman dia main

    ReplyDelete
  22. atototo comelnye gelagat mcm tu... hee

    ReplyDelete
  23. insyallah..xda pa pe..moga haziq cepat sembuh..

    *** kak nak amik doodle saya tu amik..memang free nak bg :)

    ReplyDelete
  24. agaknya hazim jeles takut akak bg perhatian lbh dekat haziq.. :-)

    pe2 pun moga haziq cpt sembuh...

    ReplyDelete
  25. agaknya hazim jeles takut akak bg perhatian lbh dekat haziq.. :-)

    pe2 pun moga haziq cpt sembuh...

    ReplyDelete
  26. sian kt haziq..semoga cepat sembuh :)

    ReplyDelete
  27. Twinni naluri dia orang sgt kuat dn apat kan..walau tak demam tpmHazim yg lebih menanggung rasa demm si Haziq tu ye..

    ReplyDelete
  28. semuga haziq dah sembuh skrg ni..

    ReplyDelete
  29. Semoga Allah berikan kesembuhan pada keluarga Syiela..

    ReplyDelete
  30. apa pun kak fieda doakan moga anak2 syiela cepat sembuh ye...

    ReplyDelete
  31. moga semua sihat walafiat... :D budak kecik mmg mudah jatuh sakit... hm...

    ReplyDelete
  32. dugaan la tu kalau sama2 demam.

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE