Deepavali Hari Berkhatan

Assalamualaikum

Macam mana nak mula ye.Seteleh agak lama menyepi mula la hilang arah.Idea tak datang... Ok sebenarnya nak cerita Sempena Deepavali nanti Aiman akan berkhatan.Harapnya semua berjalan lancar.So far Aiman ok dan sangat tak sabar nak mengkhatankan diri ^_^

Cuma Dua tiga menjak ni dia kuat makan bila saya tanya kenapa dia jawab sebab nak cepat besar.Nanti dah besar senang la kerja doktor tu kekekeke.Macam-macam alasan.Harapnya bila sampai waktu takda la Aiman meraung bagai.

Untuk makluman Aiman baru je genap 6 tahun bulan september hari tu ^_^.Ramai juga yang bertanya kenapa awal sangat nak sunatkan Aiman. Sebenarnya Aiman ni kalau tahan kencing 'burung' dia akan membengkak.Jika membengkak tu susah sangat Aiman nak jalan.Terkangkang - kangkang jadinya.Kesian sangat bila tengok dia camtu.Jadi doktor suggest supaya di sunatkan untuk selesaikan masalah.Harapnya selepas bersunat Aiman akan kembali seperti sediakala.

Lagi satu Aiman ni mengidam kereta control jadinya kami mengumpan dia dengan kereta tu.Kalau dia tak nangis dan steady je abah akan hadiahkan kereta control tu dan dia boleh pilih sendiri macam mana yang dia nak ^_^.

Aiman akan dikhatankan bersama dua orang sepupu yang lain.Tapi dorang tu dah besar sikit  sorang darjah 3 dan sorang pula darjah dua.So dorang berdua tu takda kami risau sangat.Cuma risaukan yang si kecik tu ja.

Bagi mereka yang duduk area Alor Setar jemput la ke rumah ye.Selasa Aiman berkhatan kenduri kami akan adakan pada hari khamis sempena Maal Hijrah.

*** Mungkin saya akan senyap sunyi sampai hari sabtu atau ahad... maaf lewat berkunjung ke rumah kawan-kawan ye.


46 comments:

  1. semoga dipermudahkan. aiman kan good boy. :)

    ReplyDelete
  2. Semoga semua berjalan lancar...n aiman dapat kereta remote control...:)

    ReplyDelete
  3. alor star katna syiela?? kite pon org alor star jugak :)

    ReplyDelete
  4. dh nak bersunat aiman..abg ipar sy pun sunatkan anak2 dia time kecik, sbb katanya senang nak jg, makan minum pun xmkn yg bukan2..lgipun time nie xlasak..pe2 semoga aiman xnangis kuat nti heheheh dan cepat sembuh

    ReplyDelete
  5. Oh.. Aiman macam anak saudara kakak lagi kecik Syiela. Masa tu baru 4 tahun - terpaksa sunatkan. Tapi bagusnya budak kecik belum malu dan senang nak berpantang sekejap dah baik. Insya-Allah Aiman pun macam tu..

    ReplyDelete
  6. alamak jauh pulak kenduri kat alor setar kalo x boleh gak makan nasi kenduri...hoho...hope semuanya berjalan lancar & majlis diberkati

    ReplyDelete
  7. Moga semuanya berjalan lancar..
    6 tahun nak bersunat dah ye, mencabar gak tu, hope Aiman cool ;D

    ReplyDelete
  8. Moga Aiman Baik² jer tak nagis ye... & moga segalanye berjalan lancar...

    ReplyDelete
  9. Kalau dah bersunat seronok lah Aiman dapat apa yg dia nak, hehee

    ReplyDelete
  10. kalau dia pun mau xper kak...buat siap2 senang..nanti xpyh fikir dh...akak buat kenduri kt langgar ker?

    ReplyDelete
  11. salam syiela..takpelah sunat awal pun untuk kebaikan aiman..jangan nangis2 tau..aiman mesti kuat nih..

    ReplyDelete
  12. Wah 6 tahun dah bersunat. hero betul...

    ReplyDelete
  13. elok tu sunat awal.. banyak kebaikkannya...harap tak ngis la si aiman..hehe

    ReplyDelete
  14. kalau itu yg terbaik..apa salah nyer mencuba kan....

    moga2 aiman tak menangis...
    hehehhe






    *klik milk deal untuk aiman

    ReplyDelete
  15. kalau tahan kencing bengkak? eh, kenapa sampai macam tu ye?

    ReplyDelete
  16. BUI ADA JUGAK TANYA PIHAN NAK TAK BERSUNAT,TAPI CEPAT2 DIA GELENG KEPALA..HAHAHA..TGGU LAH DARJAH 6 NNT..KESIAN AIMAN ADA MASALAH KENCING,KALAU BERSUNAT TU BOLEH SETELKAN PROB TAKPERLAH KAN..SEMOGA AIMAN TABAH YER..HIHIHI

    ReplyDelete
  17. as salam


    moga dimudahkan segala urusan..sonoknye pasni dapat kete kontrol :)

    ReplyDelete
  18. budak2 skg dah pndai malu2 elok la sunat time awal2 cmni kak syiela..

    ReplyDelete
  19. sgt bagus berkhatan awal ni. caya lahhh aiman. :)

    ReplyDelete
  20. wah.. nanti boleh la syiela update pasal aiman sunat tu... kalau tak de masalah... nak gak sunatkan faris ni.. (ish.. akak pulak yang debar2 tuk aiman...) hahaha

    ReplyDelete
  21. Org kata susah skit nak jaga budak khatan kecik2 ni. Betoi ka Syiela?

    ReplyDelete
  22. selamat berkhatan aiman.. aiman dh besar :-)

    ReplyDelete
  23. Salam Ukhwah..
    hehe jangan senyap sunyi lama-lama ye, nnti kami rindu :)
    Take Care!!

    ReplyDelete
  24. berkhatan dpt kete control... yeaa... hehee

    ReplyDelete
  25. selamat berkhatan aiman..big bro da bole kawen heheh..kiteorg selalu usik budk nk sunat senyum2 die hehe

    ReplyDelete
  26. tp kan kak..lau awal bersunat org kata nakal..btul x? ntah hehe

    ReplyDelete
  27. selamat bersunat buat aiman dan sepupu2nya..kira aiman ni berani jugaklah..anak sy aiman 5tahun tp penakut yg amat.rasanya nak sunatkan dia mmg lmbt lglah..:)

    ReplyDelete
  28. ehem semuga aiman dah bertambah sihat lepas berkhatan ni.. ;)
    `slm ma`al hijrah dear`..

    ReplyDelete
  29. salam....
    TiranaAduka bercadang bulan 12 nie anak-anak TA nak di khatankan...

    1st Time my photo in My blog..

    ReplyDelete
  30. bersunat awal lg baguskan..dah selamat aiman bersunat ni kan..

    ReplyDelete
  31. awal Aiman sunat ya..baguslah..Anak akak darjah 3 belum sunat lagi ni...

    ReplyDelete
  32. elok la nnt blh brehat pnjg :)

    ReplyDelete
  33. bagus sunat awal.. adik fifi dulu pon sunat awal.. hari ke due da naik beskal.. kite yang da tue ni pulak yang risau..

    ReplyDelete
  34. ok good boy..jgn neves!
    All is Well
    ;)

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE