Mama Jangan Ngandung Lagi

Assalamualaikum

Kenapa tajuk camtu ek..hehehe ni sebenarnya request dari Aiman hhehehe
Dia kata mama jangan ngandung lagi dah tau
Saya tanya Aiman tak nak adik dah ke
Dia jawab tak mau dah
Hat dua ni pun dah tak larat
Mama pun letih nak jaga
Nak mandikan
Nak basuh tot..tot
Nak pujuk
Nak buat susu
Penat
Abang (Aiman) yang tengok ni pun penat
Nak nak nanti kalau mama ngandung
mama dapat kembar 3 pula lagi haru
Eh sapa cakap camtu
ada dengar orang cakap ke tanya saya
Aiman jawab takde la ma
Dulu masa abang 1
Lepas tu Iqbal 1
Lepas tu dapat 2 (haziq & Hazim)
Nanti kompom la dapat 3
Nanti pening la kepala kita
nak buat camna tu
kekekeke sampai ke situ pulak kamu ye
Dia pulak yang risau ngalahkan orang tua
hahahhaha

Jangan risau dear mama mmg dah tutup kilang ( tapi hanya abah dan kawan2 blog mama je yg tau (^_^)

*** tapi kalau kilang terbuka tak terdayalah ye.Terima seadanya ^_^

57 comments:

  1. hahaha . comel je mintak " mama jangan ngandung lagi :D

    ReplyDelete
  2. apa salahnya ye kak kalau bertambah, girl mungkin. hehe

    ReplyDelete
  3. Hahaha kelakar le abg aiman ni...
    Tp dia prihatin pd mama nya....good boy

    ReplyDelete
  4. hehehe..macam-macam ye..ke dia yg tak nak jaga adik nanti.hehehe

    ReplyDelete
  5. awal lagi la mama nak tutup kilang hehehehe...xckup player ag tue nak main futsal hehehe

    ReplyDelete
  6. alahai prihatin dia ngan ibunya.. kira bersyukurlah kecik2 dah gitu mungkin besar nanti bertambah keprihatinannyer...

    ReplyDelete
  7. hahahahaha...
    tapi kan.. bila anak2 dah besar.. sure sunyi.. cam saya.. so nak ngedong a.k.a ngandong lagi.. :P hahahahah cari keje namanya..

    ReplyDelete
  8. Kalau ada lagi tak mahu beritahu dlm blog ramai org nak tau...

    ReplyDelete
  9. kihkihkih aiman ni ngalahkan org tua2 bercakap....xper la dia kesian kt mama dia la tuh hiks...tp kalau ada rezeki lagi nk buat camna kan terima jer la :)

    ReplyDelete
  10. hehe kelakar si aiman nie.nama sama cam anak sy plak tu..igt pesan aiman ye mama,bankrapkan kilang terus.huhu..

    ReplyDelete
  11. eh biar betul... cepatnya tutup kilang? cukup 4?

    ReplyDelete
  12. Hai Aiman mcm org dewasa plk pemikiran dia nie.....aimankan ada nanti tlg jaga adik klu mama ..... lg.

    ReplyDelete
  13. uik cepatnya tutup kilang... cukup 4? heheh

    ReplyDelete
  14. huhuhu...saya pun dah angkat bendera putih separuh tiang...hahaha..tapi kan..sejak anak dara dah nak 4 tahun Feb depan, tengok baby, geram jer hati..si Tisya lil girl pun kemain suka tengok baby! camne ek?..nak ke tak? hahaha

    ReplyDelete
  15. heheh. Comel je aiman. Pandai betul dia berfikir.

    ReplyDelete
  16. hahahaha..pndai die berkata2..haha

    ReplyDelete
  17. hahahh , kelakar laa , tape kak kilang mesti terbuka too kang :D

    ReplyDelete
  18. fira baru keguguran ank kedua...bkn rezeki kami

    cerdiknya abg tu ;)

    ReplyDelete
  19. hehee dia pulak yang request ye...mesti xsnggup tgk mama dia kepenatan tu melayan adik2...

    ReplyDelete
  20. dia syg mama dia letew... hehee
    kecik2 dh prihatin,,, hee

    ReplyDelete
  21. :) slalu klu yg bsar2x ni nak je adik..bgus ni..memahami mama ye pnat dh..hihi

    ReplyDelete
  22. Askm syiela, bagusnya Aiman boleh berfikir mcm tu. Pasti jd Abg yg bertanggungjawab bila besar nanti.

    ReplyDelete
  23. hmm.. permintaan daripada anak tu..hehehehe

    ReplyDelete
  24. rezeki akak...dalam kata xnak tu tiba2 bulan xdh tak datang kn hihihi....denga suami jgn duk tutup kilang pulak haha...

    ReplyDelete
  25. seronok layan karenah anak2....
    Risau betul Aiman ya... dia mmng seorang anak yg prihatin....

    ReplyDelete
  26. hihi.. kiutla aiman. oh semua boboy ye anak akak.

    ReplyDelete
  27. amboi... pandai ek suruh mak dia tutp kilang...

    ReplyDelete
  28. hehe..samalah kita...js pun dh lama tutup kilang..^^

    ReplyDelete
  29. Risau dapat adik lagi yea.. Kembar 3 lagi best.. Boleh main ramai adik..

    ReplyDelete
  30. da ikat terus ke? sama cam member saya...aak 1st dan 2nd lelaki pas tu yg ke-3 tu dia nak sgt pompuan..tapi dia kata klu kuar pompuan ke lelaki ke ttp nak tutup kilang gak.rezeki dia akhirnya dapat pompuan baru2 nie...tanya dia xnyesal ke tutup awal2..dia kata xlarat dah..lgpon de mcm2 masalah....saya selagi terdaya xtutup lg kot untill usia mencecah 35++..ps tu tutup la...heh

    ReplyDelete
  31. Hahaha...cerdik kot dia... ^_^

    ReplyDelete
  32. takpe2. yang da sekarang ni bg besar dulu la ye. hehehe...

    ReplyDelete
  33. saya kalau boleh nak tambah lagi sorang...doakan saya dpt anak pompuan lepas ni...hehe...

    ReplyDelete
  34. tutup kilang? huhu. dah ikat ehhh. ;)

    ReplyDelete
  35. hehe..aiman tgk pun dia dok risau ngn mama dia..brsyukur dpt anak perihatin cm dia kan kak

    ReplyDelete
  36. kalau dah ada rezeki terima kan kak..hehe

    ReplyDelete
  37. sha tag akak

    http://opzzpinky.blogspot.com/2012/11/saya-join-ga-2012-nurul-yui.html

    ReplyDelete
  38. hahaha bole request lak..ke dye jeles nty dpt adik baru tu hehehe :D

    ReplyDelete
  39. aiman sangat matang.. sejuk hati ade anak mcm tu.. kalau rezeki da sampai tak boleh tolak jugak kak.. :)

    ReplyDelete
  40. Anak2 sekarang bijak betul,
    pandai bagi nasihat pada mak.

    ReplyDelete
  41. me harap dapat anak kembar jugak..pastu cukup la tiga je :) hihihihi

    ReplyDelete
  42. bila dah lama tak main dengan budak kecik..memang rasa letih kan..

    ReplyDelete
  43. haha..cerdik sungguh la si aiman ni..pandai dia bercakap..

    ReplyDelete
  44. hehe..pemikiran anak2 sekarang...

    lucu pulak...

    ReplyDelete
  45. kak fieda rasa confirm nk tutup dah kilang...huhuhu...

    ReplyDelete
  46. hihihii... lucu bila ckp dgn ank2 kan.. lg2 bab dapat adik ni..
    kalau sy,ikhwan yg sulong sllu ckp nk baby mama...! tp dia pun dh punya adik..hehe...maksudnya dia nk yg baby kecik baru lahir tuu..:)

    salam kenal n follow

    ReplyDelete
  47. kalau ada rezeki, jgn tolak.Anugerah Allah tu.

    ReplyDelete
  48. Hheee, comel tul..
    Pandai lak tu fikir sampai ke situ :D

    ReplyDelete
  49. amboi jauhnya aiman pkir heheee :D

    ReplyDelete
  50. Ha ha bebudak skang ni bijak na...ha ha..Khalish pun x nak adik..katanya nk Khalish sorang ja.

    ReplyDelete
  51. hihiii aiman... aiman... pandai je dia yer :-)

    ReplyDelete
  52. hahaha..aiman mmg dah besarlah kak..dialog die tu tak tahan nak bace hehehe..pndai kesian kat mama die..teruklah tu pade die mama die buat keje..siape ckp ank laki tk de perasaan kan..

    aiman makcik salute springlah!!

    ReplyDelete
  53. ehem muda2 takmolahtutup kilang !!..
    stop kan dulu takpe..tunggu dable h besar ,bolih dptkan baby gurl pulak.. ;)

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE