Nama Isteri Di telefon

Assalamualaikum

Berdasarkan entry semalam KLIK SINI iaitu nama isteri mengikut tempoh masa perkahwinan ramai yang bagi feedback positive dan negative.

Bagi saya la kan tak kisah dia nak letak apa pun tapi jangan sampai wrong number.Macam saya seawal perkahwinan mmg En.Ad dah panggil saya mama walau masa tu belum ada anak lagi. Tapi kini saya sarankan kat hand phone dia di letak sebagai isteri sebabnya saya takut kalau ada emergency.Kalau letak nama selain tu takut orang yang nak tolong masa emergency tu tak tau nak cari nama apa.

Tak kisah la isteri ka,my wife ka atau apa saja yang menampakkan kita ni orang yang tersayang buat suami...kalau di letak nama lain takut time emergency orang yang nak tolong tu tak tau nak contact sapa yang terdekat :)

apapun aharapnya takdela nak letak yang bukan bukan seperti ibu pejabat, bilik gerakan dan bukit aman tu serta wrong numbar.Itu memang nak kena nampaknya ^_^





21 comments:

  1. Sy n hsbnd letak nama panggilan manja kami masing2.. so, lau kcmsn pun org blh gak detect nama tu.. hehe..

    ReplyDelete
  2. akak, bce entry ni teringat kat arwah abg sy. dia tak save num isteri dia and num umah sbb trlalu bnyk contact num dlm phone dia. plus, dia mmg igt num isteri ngan umah.

    mse dia meninggal kat kedai hardware, owner kedai call sy. kebetulan num sy ade dkt log. owner mintak sy informkan kat kakak ipar sbb xde num dlm phone.

    so, skrg, sy akan pastikan nma contact tu sng didetect, if ada emergncy family blh dihubungi. :)

    ReplyDelete
  3. lau mak yui, letak abah yui dimulakan huruf A. untuk snngkan dia..hihi

    ReplyDelete
  4. hahaha...hmm, betul tu wak..ada benarnya jgk..kalo ada kecemasan sapa tahu kan~ nak update nama isterila kat phone..thanks yew syeila~

    ReplyDelete
  5. Betul tu Syiela,letak nama yg bukan2 takutkan hal2 emergency nie le x t'jumpa siapa nak dicontact....

    ReplyDelete
  6. Letak nama Miss world pun okay gak. kahkahkah.

    ReplyDelete
  7. hehe..sha xbiasa ltk nama special kat hp..hehe..tgu khwn kot

    ReplyDelete
  8. ermmm...romantis nya syiela dgn suami...:)

    panggilan yg sesuai diucapkan dgn kata2...tapi agak tak sesuai kalau di hp...betul laa tu mungkin akan mengelirukan org lain yg x memahami.

    ReplyDelete
  9. Terpulanglah pada suami nak letak apa sekalipun janji yg penting dia jujur Syiela.

    ReplyDelete
  10. betul tu..sangat setuju..nanti ade emergency baru nak gelabah

    ReplyDelete
  11. betul tu..kalau kecemasan...kuar nama je semua..susah juga...

    senang kalau letak ISTERI atau SUAMI di hp masing2kan..

    ReplyDelete
  12. eh ye tak ye gak ye...tak terfikir pula... henpon akak ngan hubby dua2 tulis "sayang"...

    ReplyDelete
  13. betol tu..memang la tak kisah nama apa pun kan tapi kalo ada emergancy case memang rumit jadinya..

    ReplyDelete
  14. husband wani letak my lovely wife hehe...hope sampai bila2 lah yer hahaha...tu la better letak nama yg org boleh tau kita ni wife dia sbb tkt emergency case kan

    ReplyDelete
  15. nama panggilan manja kami..tapi sure org boleh detect

    ReplyDelete
  16. alahai..mintak2 dielakkan lah dari dapat suami yang begitu..
    harap2 jugak sampai bila2 nama isteri dalam handphone akan tetap jadi "my Sayang"

    ReplyDelete
  17. daripada dulu sampai sekarang nama deakt telefon ttp sama. walaupun panggilan 'abah ibu' tu lebih banyak daripada panggilan manja2 baru kawin. hehehe...

    ReplyDelete
  18. Setuju ngan Syiela...letak my wife mmg sesuai...

    ReplyDelete
  19. he2x..hb mama letak nama mama je kat hp dia `ani`..ha2x..tak romantik langsung..

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE