Nasib Tak Buta

Assalamualaikum

Balik kerja hari khamis hari tu terkejut sangat tengok mata Hazim dah merah.Mak pengaduh dia cakap Hazim terjatuh masa main.Masa tu Haziq tengah main locker yang ada baju.sambil punggah baju manakala Hazim berlari ke situ.Ntah macam mana sampai dekat situ dia tak dapat nak imbangkan badan terus jatuh dan mata terkena bucu.

Mata putih dia kemerahan la juga manakala kat tepi mata tu luka sikit.Ya Allah risaunya hanya tuhan ja yang tahu...Namun syukur ya allah syukur alhamdulillah.. Hazim selamat...setelah 4 hari peristiwa tu berlaku sekarang mata hazim dah kembali normal seperti sediakala.Takde merah lagi dah.






Gambar blur skit guna henpon cap ayam je hehehhe.Manakala petang yang sama juga Haziq main botol minyak rambut abahnya.Ntah macam mana ntah dia terbalik kat muka sendiri.Jadinya lebam juga kat bawah mata tu ( gambar lupa nak ambil). Adeh dah kembar ni kalau sorang kena sorang lain mengikut ke.. adei mama pening!!

Buat masa sekarang Hazim dah pandai berjalan.Kadang kadang terkedek kedek berlari manakala Haziq masih merangkak tapi bukan merangkak biasa tau Haziq merangkak angkat lutut kekekeke korang dapat bayangkan tak... jom tengok kat bawah


Cam kat atas la Haziq selalu merangkak.Cepat jalan dear kejar Hazim cepat cepat.Haziq ni bukan tak boleh berjalan tau.Dia dah berjalan 2-3 minggu lepas.Tapi masa berjalan tu dia terjatuh dan sampai sekarang dia dah tak nak berjalan dah.Go go Haziq u can do it!

Cuba bedak arab KLIK SINI dan cara menggunakan bedak arab KLIK SINI
Cara mudah nak legakan selesema dan resdung KLIK SINI
Nak dapatkan tasbih digital KLIK SINI
Nak kurus tanpa bersenam KLIK SINI

Nak order pantas sms 012 4003624 :)

Jom like page saya kat facebook KLIK SINI . Terima kasih atas sokongan semua rakan rakan pada page baru saya... kat sebelah pun ada jom like like :)


48 comments:

  1. ya Allah kesiannyer..nasib baik tak serius..

    ReplyDelete
  2. alolo comelnye merangkak jalan tu ..bestnye da jalan si kembanr ni..nnt geng abag2 die..wahhh makin menguruslah mama ;)

    ReplyDelete
  3. alahai kesiannya... nasib baik tak pape... bahaya juga... terkena bucu pula tu...

    ReplyDelete
  4. sikembar mak dh nk adek baru tuu.. ekkkeeE

    ReplyDelete
  5. lasak jugak yer kembar dua beradik ni..kesian tgk ank2 bila terjadi benda2 camni..

    ReplyDelete
  6. alahai siannya dia kak syiela...
    moga cpt sembuh yer

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..syaza pun gitu dah pndai jln tp x berapa nk stabil risau di buat nya bila dia berdiri dekat2 ngan kabinet ke ape

    ReplyDelete
  8. nasib baik xde pe2..tp nmpk merah jgk dkt mata tue..

    ReplyDelete
  9. Nasib tak serious Syiela.

    Haziq sebenarnya macam serik sebab dah terjatuh. Tapi tak lama tu mesti ikut jejak twin dia Syiela..

    ReplyDelete
  10. alaaa kesianya..
    Alhamdulillah.. dah beransur pulih kan...

    ReplyDelete
  11. aduhh kesiann haziq ..
    alhamdulillah dah semakin pulih ye dik ..

    ReplyDelete
  12. alahai..kesiannya...moga cepat sembuh k

    ReplyDelete
  13. selamat tak jadi apa2...
    biasalah budak2 tengah membesar..

    ReplyDelete
  14. kesian nya kat Haziq (sama nama panggilan anak saya yg ke 3 ); lucky me today, saya follower awak yg ke 1212...

    ReplyDelete
  15. Siannya...sampai merah myala Mata...anak2 nak membesar mmg mcm ni syiela

    ReplyDelete
  16. tag akak..mesti join tau
    http://opzzpinky.blogspot.com/2012/12/segmen-blogger-muslimah.html

    ReplyDelete
  17. kakkk, kesiannya. risau betul kan kak. nak nak pulak orang lain yg jaga. hermm. semoga cepat sembuh and hati2 sayang. :)

    ReplyDelete
  18. nasib kn..sikit lg nk kena mata

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah dah semakin baik mata hazim tu...

    Itulah budak2 kan...aktif!

    ReplyDelete
  20. aduhai nasib la tak cucuk mata..takutnya.. tu la kembar mesti sorang lagi terasa kan..

    ReplyDelete
  21. Siannye dia..Nasib takde apa² yg serius..merah mata dia..

    ReplyDelete
  22. anak2 masa ni memang lasak sikit. anak2 saya pun macam tu.

    ReplyDelete
  23. cian nya dia... hope lepas ni hati2 ye..=,=

    ReplyDelete
  24. isk... mintak la dijauhkan benda2 cam ni...

    ReplyDelete
  25. budak2 tgh lasak tu.. seb baik x ape2 ye

    ReplyDelete
  26. mcm sakit je. kesiannya. huhu.. kembar mmg camtu ke? ;)

    ReplyDelete
  27. syukur xde pe2 kan... pasni kena careful k?

    ReplyDelete
  28. kesiannya, orang tua tua kata biasanya budak lasak ni cerdik

    ReplyDelete
  29. sian nyer...
    mujut takde apa2 kan

    ReplyDelete
  30. kesian haziq, tak apa kak. mata haziq dah beransur sembuh.

    ReplyDelete
  31. kena lebih berhati2 lepas nie.. semoga cepat sembuh.. :)

    ReplyDelete
  32. kesia dia nasib baik tak serius..mata lah katakan..

    ReplyDelete
  33. siannye. ngeri pulak tgk mateeee. moge cepat sembuh. :)

    ReplyDelete
  34. Dah dapat kaki alamatnya makin meriah la rumah. Lagi kena jaga kot2 memanjat ker..slim la mama nya nanti ;)masa twin sy baru pandai merangkak, they love to naik atas each other ala2 wrestling tu.So kena pantau takut2 tergolek.. huhuhu

    ReplyDelete
  35. ehem siannya..mujur dah ok skrg ni..

    ReplyDelete
  36. ya Allah.. sib baik baby x pepe..

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE