Gigitan Cinta ke?

Assalamualaikum

Bila lama tak balik kampung nyamuk2 pun melepaskan rindu pada Dable H.Kesian mereka.penuh muka dan tangan dengan gigitan cinta oleh si 'nyamuk'

tengok mata hazim.. ala2 ketumbit pun ada dek penangan nyamuk

haziq pula penuh pipi dengan gigitan cinta

zoom skit kasi nampak..alamak tak berapa nak nampak la dengan hanset 'mahal' mama ni

.


Hidung pun dah mula meleleh.Oh Dable H jangan la korang berdua terkena 'flu' pulak lepas ni.

*** Ada terbaca petua ntah kat mna ntah nak cepat hilangkan kesan nyamuk gigit ni letak bedak yang bermentol bukan lampu ya. (betul ke ejaan tu.ah belasah je la) InsyaAllah cepat hilang kesannya nanti.***

Kampung.. kampung..Kampung

Assalamualaikum

Bestnya 4 hari kat kampung
Best jugak bila dapat berkumpul adik beradik
Lagi best bila balik  poket penuh  dan kembali dengan agak kurang
Bertambah2 best bila bebas ke mana saja seolah2 masih single
sebabnya di sana ramai bibik..ramai pengasuh.. ramai orang gaji.
kesiannya dekat Dable H bila tak dapat rehat
Baru buka mata nak minum susu dah diajak bermain.
Padahal Dable H betul2 nak tido.
Hehehehe Kesian anak mama
Takpe hari ni balas DENDAM kat BUAI ye sayang..
Selamat beradu dengan aman tanpa sebarang gangguan :)


***  terlalu letih.. ayork manyak letih lo ***

Sedih..Pilu

Assalamualaikum

Esok nak balik kampung.Yea..yea ala2 cam budak2 gitu. Sebenarnya esok mak adakan kenduri arwah sikit sempena mengingati arwah kakak Che Rozaini. Masing2 dah rindu sangat. Bila ada lebih fulus sikit eloklah buat arwah skit. 

Pastu tadi baru buka fb.Sedih pulak bila  anak dia komen kat pic arwah.Tersentuh hati ni.Sure dorang rindu yang teramat walau dah ada mak baru. 


Bersabarlah nak.Moga mak kamu ditempatkan dikalangan yang beriman.Sentiasa panjatkan doa buat dia.Semua pun rindukan dia.Hanya doa yang mampu kita titipkan buat bekalan dia di sana.



Moga kalian dapat menempuhi hari hari mendatang dengan hati yang tabah.Moga juga pelajaran korang tak terabai.Shahayu ambil UPSR tahun ni.Gud luck dear! jangan lupa suruh abah hantar korang balik ye. Kakak a.k.a Shamimi dah tingkatan 2.kakak sebagai contoh buat adik2.Do the best.buat yang terbaik untuk adik2 contohi. Dan yang paling bongsu Shahirah baru darjah 3. Shahirah yang paling kesian.Arwah tinggalkan dia semasa umur dia baru menjangkau 6 tahun.Masih kecil dan masih belum tahu apa.

Mengimbas kembali saat2 peninggalan arwah.kesian pada anak-anak arwah masa tu hanya tuhan yang tahu.nak2 pada Shahirah yang pada masa tu baru berumur 6 tahun.Terpaksa menerima kehilangan yang agak mengejut (secara tiba2 tanpa di jangka dalam masa hanya seminggu).Kehilangan amat di rasai.

Tiba-tiba jari terasa kejang untuk terus menaip.mata berkaca-kaca.Jadi elok dihentikan buat sementara waktu.Nanti ada jugak kawan2 kat opis ni terpinga2 kenapa emo tak tentu pasal.padahal ngadap PC ja.


*** cukup hairan bila tengok kat fb ramai tekan 'like' pada status yang mengkabarkan kematian.LIKE sangatkah orang tu meninggal.Sungguh sedih bila jari melepasi fikiran.***

Cantik tak hasil kerja saya

Assalamualaikum

Hasil kerja Iqbal setelah sebulan masuk sekolah

Hasil kerja Aiman  bila masuk umo 6 tahun

Aiman lagi

Ini pun hasil Aiman jugak

Dable H suka menghisap pulak

Assalamaualaikum

Sejak akhir2 ni Dable H suka sangat hisap jari.Habis baju basah dengan air liur.Bila kita cabut jari dan letak puting kosong di buangnya.Pandai betul la
camtu la gayanya hazim hisap jari.. kalau boleh semua nak masuk mulut

 
reaksi bila jari di tarik dari mulut .. ok lg ni..


tak sampai dua minit.. camnilah jadinya


 Adoii anak mama ni.. camne la ye nak buang habit tu.Abang2mu tak penah la pulak ada habit cam gini.Agak2 bila dah lama nanti boleh hilang ke.Risau pulak nanti jari tu kesit je.Dah tak santeek.

Sempat ambil gambar Hazim ja.Gambar Haziq tak sempat.Hehehehe.. kalut.. memang kalut....


Si kembar demam pulak

Assalamualaikum

Tak dak angin tak dak ribut tiba-tiba Dable H ni demam.Bemula dengan Haziq.Alhamdulillah hari ni demam esok dah kebah.Disambung pulak dengan Hazim.sehari bermula.. merengek... merengek.. asyik nak kendong.kita duduk pun dia nangis.. adeh.. letih... masuk hari kedua mata dah membengkak.. pedih...merah menyala (mama & abah) ala ada belaan la pulak.Kepala dah ting tong sebab tak cukup tido.Malam berjaga memantau keadaan sebab tahap kepanasan dia tinggi even makan ubat still dalam 38-39 sangatlah worried.

Abah rajin basahkan tuala lapkan kat ketiak dan bawah kaki Hazim tapi kejap je tuala dah kering. Hish lagi la risau nampak sangat yang badan Hazim ni panas. Cool fever kat dahi pun kejap je kering adeh.. risau! risau! dalam hati nak je bawa ke emergency tapi hubby dah sabarkan dulu.dah jumpa paed dan katanya biasa la kalau demam begitu. masuk hari ke-3 dah nampak ok skit. Dah bila hari ke 4 alhamdulillah hazim dah lega sepenuhnya.

Adeh dapat la mama dan abah cover balik titun tido.kehkehekeh itu yang dikacaunya.tapi nampaknya hasrat hati nak cover tido tetap tak dapat sampai sekarang :((

Oh haziq oh Hazim korang dah pandai buat perangai.dah pandai bergelak ketawa.dah pandai meniarap sikit-sikit kadang2 sampai mama kena bangunkan korang. Adeh dalam penat kami terhibur dengan keletah korang berdua.Sorang menagis sorang senyap.hehehehe ada2 je.sampaikan abah berkawad senjata pun dok teringat macam pikul dable H kat bahu bukannya senjata.Bagus jugakan at least tak terasa sangat penat tu :))




Sempat snap Hazim je...

macam ni la sayang mama

Assalamualaikum


.
kalut sangat dengan Dable H sampai nak kemas rumah pun tak sempat.Syukur alhamdulillah bila tiba2 nampak aiman tolong menyimpan dan sapu sampah.Sungguh terharu. Walau pun kemas pun tak berapa nak kemas. namum niat nak tolong tu ada. 



GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE