Tips Semasa Selsema

Assalamualaikum

Nak share sedikit tips ye untuk semua semasa kita selsema

1. Minuman manis menyebabkan masa selsema kita lebih lama / panjang
2. Minum air tanpa gula @ air kosong untukmempercepatkan pemulihan 


Jika anak anak selsema dan resdung boleh cuba DrSneez 

Krim Drsneez menggunakan Teknologi Thrudemal-Teknologi Resapan Terkini yang dibangunkan di Malaysia. Hanya sapuan yang sedikit diperlukan untuk mendapat kesan diperlukan.

Kegunaan krim drsneez:
1. Melegakan selsema & hidung berair
2. Melegakan hidung tersumbat
3. Melegakan batuk akibat kegatalan tengkok
4. Mengurangkan kahak
5. Mengecutkan jerawat
6. Merawat gigitan serangga
7. Melegakan gatal2 sekitar mata & telinga
8. Meredakan masalah resdung

SESUAI UTK BAYI, KANAK-KANAK & DEWASA

Cara guna:
Selsema sapu bila perlu
Batuk sapu pada leher
Kahak sapu pada dada
Sapu pada Jerawat & gigitan serangga
Resdung sapu berterusan 2 kali sehari pg & malam pd kawasan t zone.

Ramuan Aktif Drsneez ialah
1. Nigella Sativa- habbatus sauda
2. Curcuma longa domestica- kunyit
3. Foeniculum Vulgarae- Jintan
4. Coffea Arabica- kopi
Kegunaan krim drsneez: SESUAI UTK BAYI , KANAK-KANAK & DEWASA







KKM (NOT110403473K)

Amalkan minum air kosong yang banyak ye  kawan kawan

Berminat boleh PM kat SINI
Boleh juga sms 012 4003624

Harga RM 56 , RM 59 (SS) (harga termsuk pos)



23 comments:

  1. Minum air kosong sanat digalakkan. Apa lagi keadaan cuaca negara kita ini kan Syiela..

    ReplyDelete
  2. tirah pon tengah sesema+batuk....thnaks 4 sharing

    ReplyDelete
  3. kalau nak senang, potong je hidung tu... abis cerita...

    ReplyDelete
  4. Sama la kalau selsema myra akan minum air suam :D

    ReplyDelete
  5. TQ dik .. infooo yg sgt2 bagus ..

    akak memang amalkan minum 3 liter sehari ;) alhamdulillah sejak kenal herbalife 5 tahun dulu ...

    ReplyDelete
  6. Nice sharing....yang paling utama banyakkan minum air kosong...

    ReplyDelete
  7. hana dengar kalau selesema minum 100plus. huhu entah la hana pun xtau

    ReplyDelete
  8. shida mnum air kosong je kak syiela :)

    ReplyDelete
  9. alaaaa, nadia tak berapa gemar air kosongggg T__T
    nanti cepat loya. tapi xpe, nanti nadia cuba. ;)

    ReplyDelete
  10. hahahahha kalao demam selsema batuk...lagik minum ais tu la 'ubat'

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah....ada kesan positif kat my Khalish lps guna drsneez..

    ReplyDelete
  12. thanks atas perkongsian ini..

    ReplyDelete
  13. nice tips...thanks..:)

    patutlah sy kalau selsema lambat nak sembuh...sebab suka minim yg manis2 dan tak suka minum air kosong...huhu..:p

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE