Senyum Tak Perlu Kata Apa Apa

Assalamualaikum






#2 - WEEKLY GA BY SHARINA

Assalamualaikum


Syarat-Syarat 
  • Buat Entry, tajuk dan banner (backlink) stick sekali ya..jangan lupa tinggalkan url entry korang :)
  • Follow blog sha dan like 
  • Like dan Follow Sponsor [Hana,Ct Zawiah dan Myra]

klik ini *tunggu sampai link habis ya :)

Hadiah
  • 1x Brooch dari ct Zawiah
  • 2x Topup dan 1x Iklan blog sebulan dari hana
  • 1x Rantai mutiara dari myra 
Tips Nak Menang
  • Follow the rules
  • Tag kawan2 anda
  • dan Hebahkan 

Tarikh Penting
  • Tarikh Tutup - 25 March 2013
  • Pengumuman pemenang - 26 March 2013
  • GA #3 pada 30 March 2013 - insyallah :)

Jom ramai ramai support GA sha.Klik banner untuk join ye






Bedak Arab Paling Hot

Assalamualaikum

Sedikit terkejut bila tengok keyword hari ni.Sambutan bedak arab sangat hot rupanya.Patut la syiela mula tak menang tangan nk membungkus :)


bagi korang sikitkan tapi bagi syiela banyak tu ^_^.Syukur alhamdulillah.Kini makin mendapat sambutan.


RM 50,SS RM 53  RM35sm, RM 40 ss ye... takmo nak cerita banyak banyak dah rasanya umum dah mengetahui pasal bedak arab ni.

Jika ada kemusykilan jangan malu malu sms / WhatsApp syiela ye 012 4003624. In Shaa Allah Syiela cuba jawab setakat yang mampu

#1 - WEEKLY GA BY SHARINA

Assalamualaikum


Syarat-Syarat 
  • Buat Entry, tajuk dan banner (backlink) stick sekali ya..jangan lupa tinggalkan url entry korang :)
  • Follow blog sha dan like 
  • Like dan Follow Sponsor [kak Syiela dan Hani]
 
Hadiah
  • 6x Sabun Susu Beras Kologen dari kak Syiela
  • 2x RM 5 Topup dari Hani

Tips Nak Menang
  • Follow the rules
  • Tag kawan2 anda
  • dan Hebahkan 

Pemilihan Pemenang
  • Sponsor sendiri akan pilih pemenang melalui Random..



jom join bersama :)

Tips Semasa Selsema

Assalamualaikum

Nak share sedikit tips ye untuk semua semasa kita selsema

1. Minuman manis menyebabkan masa selsema kita lebih lama / panjang
2. Minum air tanpa gula @ air kosong untukmempercepatkan pemulihan 


Jika anak anak selsema dan resdung boleh cuba DrSneez 

Krim Drsneez menggunakan Teknologi Thrudemal-Teknologi Resapan Terkini yang dibangunkan di Malaysia. Hanya sapuan yang sedikit diperlukan untuk mendapat kesan diperlukan.

Kegunaan krim drsneez:
1. Melegakan selsema & hidung berair
2. Melegakan hidung tersumbat
3. Melegakan batuk akibat kegatalan tengkok
4. Mengurangkan kahak
5. Mengecutkan jerawat
6. Merawat gigitan serangga
7. Melegakan gatal2 sekitar mata & telinga
8. Meredakan masalah resdung

SESUAI UTK BAYI, KANAK-KANAK & DEWASA

Cara guna:
Selsema sapu bila perlu
Batuk sapu pada leher
Kahak sapu pada dada
Sapu pada Jerawat & gigitan serangga
Resdung sapu berterusan 2 kali sehari pg & malam pd kawasan t zone.

Ramuan Aktif Drsneez ialah
1. Nigella Sativa- habbatus sauda
2. Curcuma longa domestica- kunyit
3. Foeniculum Vulgarae- Jintan
4. Coffea Arabica- kopi
Kegunaan krim drsneez: SESUAI UTK BAYI , KANAK-KANAK & DEWASA







KKM (NOT110403473K)

Amalkan minum air kosong yang banyak ye  kawan kawan

Berminat boleh PM kat SINI
Boleh juga sms 012 4003624

Harga RM 56 , RM 59 (SS) (harga termsuk pos)



Petua Rawatan Islam Untuk Sakit Kepala

Assalamualaikum



Petua rawatan islam untuk sakit kepala


1. Baca Surah Al-Fatihah (1kali) 


2. Baca Ayatul Kursi (3 kali) 

3. Baca Surah Al-Ikhlas (3 kali) 

4. Baca Surah Al-Falaq (1kali) 

5. Baca Surah An-Nas (1kali) 

6. Baca Surah Yaasin ayat ke-58 (3 kali) 

7. Baca Selawat atas Nabi SAW (3 kali)

NOTA: Sepanjang membacanya letakkan kedua-dua tapak tangan di kepala, terutamanya pada bahagian yang sakit.

*** Moga bermanfaat buat kita semua


PNEUMONIA DIKALANGAN BAYI


Assalamualaikum

Pneumonia adalah masalah jangkitan paru-paru yang sangat biasa di kalangan kanak-kanak
 Malaysia. Jangkitan paru-paru kerap dialami oleh kanak-kanak berusia di bawah 5 tahun.


Kira-kira 60 peratus punca utama kebanyakan kanak-kanak dimasukkan ke wad di Malaysia.
 Pada awalnya kanak-kanak akan mengalami keradangan paru-paru (bronkitis) sebelum 
bertukar menjadi lebih kronik iaitu pneumonia. Pneumonia mungkin sukar dikesan pada 
kanak-kanak yang aktif, tetapi secara umum boleh dikesan menerusi perubahan sifat kanak-
kanak itu iaitu meragam, tidak mahu minum susu dan tidak aktif.



Bagi kanak-kanak yang aktif, mungkin sedikit sukar mengesan gejala ini tetapi jika dia batuk 
berpanjangan selama tiga hari, lesu, muntah, nafas berbunyi dan mengalami kekurangan 
air (dehidrasi) segera dapatkan pemeriksaan lanjut dengan pegawai perubatan berdekatan.
 ibu bapa sepatutnya menyedari risiko pneumonia. Segera berjumpa doktor untuk 
mendapatkan rawatan lanjut. Kanak-kanak yang berisiko mendapat penyakit ini ialah 
mereka yang dijaga oleh pengasuh di taska, ‘day care’ iaitu dalam kelompok yang ramai dan
 keluarga yang besar dengan rumah yang sempit. Pada masa yang sama persekitaran
 dibiarkan tidak bersih dan perkongsian bekas makanan dan minuman yang menyebabkan 
penyakit disebar dengan mudah.



Dalam pada itu, bagi bayi yang berusia satu hingga tiga bulan sepatutnya sihat dan tidak
 ada sebab bayi ini mengalami demam. Namun jika tetap mengalami demam, bayi harus
 menjalani pemeriksaan imunisasinya.



Jangkitan kuman paru-paru boleh menjadi sangat serius dalam masa yang 
singkat terutamanya di kalangan kanak-kanak kecil. Kanak-kanak boleh
 mengalami kekurangan air (dehidrasi) atau kekurangan oksigen. Kanak-kanak 
yang mengalami tanda-tanda berikut perlu dimasukkan ke hospital iaitu pernafasan laju, 
sukar untuk bernafas , bibir menjadi biru, batuk berdarah dan tidak boleh makan atau 
minum atau tidak kencing. Jangkitan kuman ini boleh membahayakan nyawa.



Simptom
Demam panas
Batuk dengan atau tanpa kahak
Sakit dada
Tiada selera makan, tidak mahu makan
Rasa tidak sihat, sering merengek
Pernafasan laju atau susah bernafas
Muntah atau cirit-birit



Rawatan
Kanak-kanak yang mengalami jangkitan kuman ini disebabkan oleh bakteria, antibiotik akan 
diberi oleh doktor. Bagaimanapun, jika jangkitan kuman di paru-paru ini berlarutan atau
 menjadi kritikal, anak anda perlu dimasukkan ke hospital untuk mendapatkan oksigen, 
antibiotik dan sokongan perubatan yang lain.



Dalam pada itu, pencegahan awal untuk mengelak jangkitan kuman boleh 
dilakukan seperti amalan kebersihan diri, persekitaran yang baik dan 
meneruskan penyusuan susu ibu. Alternatif lain pencegahan awal ibu bapa boleh 
mendapatkan vaksin melalui hospital swasta untuk meningkatkan imun anak anda. Vaksin
 seperti vaksin batuk kokol (pertussis) dan demam campak (measles), Vaksin influenza dan
 Vaksin pneumococcal merupakan pengambilan imunisasi boleh mencegah jangkitan kuman 
di paru-paru.



Beza batuk biasa dan batuk pneumonia

Batuk biasa Bunyinya ‘tidak dalam’ berbanding batuk akibat pneumonia.


Batuk pneumoniaBunyinya ‘dalam’ dan kerap terjadi waktu malam sehingga ke pagi. Kahak berhimpun kerana lebih kerap batuk di sebelah malam.



5 Tip Mudah

1. Mesti ada termometer untuk mengukur suhu badan anak.
2. Dapatkan puting botol susu jenis Y-Cut iaitu susu keluar apabila dihisap oleh anak kecil. Jenis ini membantu mengelak anak kecil tersedak susu.
3. Pastikan persekitaran taska bersih dan tidak terlalu ramai kanak-kanak.
4. Dapatkan rawatan doktor jika demam, selesema dan batuk tidak pulih selepas tiga hari.
5. Teruskan penyusuan susu ibu untuk meningkatkan antibodinya.


Syiela share dulu tentang pneumonia ni ye sebabnya barunya Haziq admit sebab ni la... Nanti Syiela cerita detail kami kat sana... So kawan kawan yang ada anak2 kecil hati hati ye... sentiasa pantau keadaan anak kita ^_^



Gelagat Mereka

Assalamualaikum






Senyum Tak Perlu Kata Apa Apa ^_^


Khasiat Jamu Seri Bonda

Assalamualaikum

psst kali ni syiela nak kongsi rahsia.. 
ini rahsia utk kaum hawa je tau ^_^ 
sape yg nak cantik luaran dan dalaman, 
meh cuba Jamu Seri Bonda :) 

Khasiat dan rahsia Jamu Seri Bonda 
• kembali dara 
• mengetatkan otot faraj 
• power grip 
• mengembalikan keinginan bersama suami 
• membekalkan tenaga tambahan 
• menegang dan menganjalkan payudara
* menghangatkan hubungan intim 
• membantu mendapatkan zuriat 
• membantu memperbanyakkan kandungan susu ibu 
• merawat masalah keputihan 
• mencegah dan merawat bau yang kurang enak di bahagian vagina 
• menghilangkan gatal-gatal di bahagian vagina 
• mencantikkan dan menganjalkan struktur kulit
 • membantu mencerahkan kulit 
• awet muda dan wajah berseri 
• melancarkan peredaran darah
 • menghilangkan senggugut dan menstabilkan kitaran haid 
• melegakan kekejangan otot badan 
• melawaskan pembuangan air besar atau kecil
 • tubuh akan lebih terasa ringan 
• baik untuk pesakit kencing manis (membantu menghilangkan kesan kehitaman pada kulit akibat penyakit ini) 
• membantu mengatasi masalah rekahan pada tumit kaki




Ayuh! Jom kembali dara, cantik, sihat dan mantap bersama Jamu Seri Bonda!


Jamu Seri Bonda merupakan supplement terbaik untuk wanita masa kini.
Dengan harga yang berpatutan, segala khasiat dan rahsia alam semulajadi di terap ke dalam adunan turun temurun ini. Rasainya sendiri!



Mereka yang boleh mengamalkan Jamu Seri Bonda adalah:



1) Wanita berkahwin (berumur sehingga 65 tahun)
2) Wanita menyusukan anak
3) Anak dara




Jamu Seri Bonda sememangnya 100% di adun dari herba-herba dan rempah ratus terpilih bagi mengekalkan mutu, kualiti bagi kepuasan pengguna. Tiada bahan berunsurkan kimia. Semuanya semulajadi! Adunan terbaik ini dicipta khas untuk memberikan kesan yang terbaik untuk wanita khususnya ibu selepas bersalin.



Dengan izin Allah SWT , Alhamdulillah Jamu Seri Bonda dapat menangani masalah yang dihadapi wanita. I





*notakaki: wanita hamil dan datang bulan serta mempunyai penyakit darah tinggi yang kronik tidak digalakkan untuk mengambil Jamu Seri Bonda

Jika anda mengalami lenguh-lenguh di bahagian tertentu dan sebagainya atau haid menjadi lewat beberapa hari, itu cuma tindak balas di peringkat awal pengambilan JSB. Jadi jangan risau ya. teruskan amal JSB, in shaa Allah masalah yg di alami akan beransur hilang. 


Harga RM 39 tak termasuk postage
Kuantiti 60 Kapsul
MAL 10043746TC
Berminat pm / sms 012 4003624


 SOLD OUT




GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE