Dugaan di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum

Sambut puasa syiela di serang asthma.huhuhu ulang pergi hospital ambil nab(nabuliser). Kemudian di bernarkan balik tapi malamnya kembali penat.Esok pagi ke hospital sekali lagi lagi.Kali ni dorang bagi nab dan di beri suntikan sebabnya paru2 syiela dah membengkak.Huhuhu sakit tu mmg la sakit tapinya lepas dapat suntuikan tu tangan dan kaki kebas kebas.adess susah betul hidup..Sampai sekarang asthma x mau nak hilang.. batuk pun sama.. SO syiela berkawan rapat dengan segala maneka inhaler sekarang (2 je pun)

=================================

Di pagi yang hening dapat panggilan daripada mak.Seawal 4 pagi.Mak terkejut.Hang tak tidoq ka. saya jawab dak aih ni bangun nak masak makan soq (sahur).Awat mak tepon awai sangat ni.Rupanya mak nak bagitau bak (ayah)syiela dah di hantar ke hospital juga sebab di serang ashtma.

Tak lama lepas tu kak syiela telefon.Nangis nagis suruh balik cepat.Pak teruk sangat dah ni.Dia kat zon Merah.Setelah di bagi nab penat still teruk.Paru2 tak dapat terima oksigen jadi doktor suggest tuk jolok tiub dari kerongkong untuk membantu ( tapi yg ni kurang membantu katanya) dan lagi satu alternative tebuk kat leher ( yang ni amat membantu).tapi risiko yang ni pak mungkin akan koma selama 2 minggu.Kiranya mengikut perkiraan doktor masa tu 50-50.

Kakak yang kat hospital masa tu telefon kami dan dia bg keputusan tak nak sebarang bantuan.Cuma bagi nab je yang paling kuat dan paling hebat ubat yang ada kat situ.Kami tak mau sakitkan pak.Dan alhamdulillah keputusan kak betul.Pak kembali sihat ( walau semput tetap ada).

Setelah 4 hari di wad pak di benarkan pulang dan kembali ke hospital bila rasa teruk (walau discharge [ak tetap penat seperti biasa).Cumanya dapat bertahan ja.Kat rumah memang ada satu mesin khas tuk pak ambil nab bila diperlukan.

==================================

Pagi ni dapat call dari kakak seawal 6 pagi.Hati dah berdetak kencang,Ingatkan pak diserang asthma sekali lagi.Rupanya akak menyampaikan perkhabaran yang tok cik dah meninggal dunia.. Al-Fatihah..Moga rohnya di tempatkan di kalangan yang beriman...


Syiela nak balik Alor setar menziarah.terlalu banyak jejak yang belum terbalas..In sha Allah syiela cuba jejak secara perlahan..

Pemenang Mini GA #

Assalamualaikum

Senarai Peserta.. jom BW kalau rajin :)

23.monsterermecto.blogspot.com
24.http://ohthrillers.blogspot.com/
28.http://quraistory.blogspot.com/


DAN YANG BERTUAH ADALAH


Tahniah!!! tinggal adress kat komen ye..Syiela tak publish..

PROMOSI RAMADHAN MASIH BERLANGSUNG

BEDAK ARAB RM40SM, RM45SS
TANAKA 40G RM10 + RM6SM,RM9SS (POS)
MAIXARA C SENTIAL RM85SM,RM90SS

DAN PELBAGAI OFFER YANG LAIN..SILA KE 
SYIELADBEAUTY untuk mendapatkan tawaran yang menarik
@ SMS/WHATSAPP 012 4003624





BAJU DAH TAKDE SIZE

Assalamualaikum

semalam syiela bersama suami dan anak anak dengan gigihnya baru nak mencari baju raya..tempat pertama yang kami tuju adalah C MART.Dable H kami kendong sorang satu mamanya kendong Haziq manakala abahnya kendong Hazim.Then Iqbal di PERINTAHKAN pegang baju manakala Aiman pegang baju mama.

Makanya kami pun mula membuat rondaan.Asal cantik Syiela singgah bertanya size namun jawapannya size dah takde dik yang ada cuma size besar je huhuhu.Begitu la jawapan bgi setiap kedai yang kami jelajah.Sedih tau.. then yang dapat habuan adalah Aiman dan Iqbal.Abah belikan dorang pistol buih/buble gun.Apa lagi melompat seronok la dorang.

Esok kena teruskan misi mencari baju kat tempat lain pulak ni huhuhu..hari ni stop sat..tangan dah lenguh2 kendong si Haziq semalam


Mini GA 3 # Tanaka 40g Free

Assalamualaikum


Nak bedak tanaka Free Tak
komen je entry ni ssebelum 12am malam ni.
Esok jam 9 pagi In Sha Allah Syiela umumkan siapa yang bertuah tu

*** tanaka bau ori ye.. yang warna krim tu


GA LIKE JA BAH !! BY SHARINA

Assalamualaikum


Hadiah
2x T-Shirt I Love Opzzpinky
2x Pure Marine Collogen Gred AAA
2x Balang Cookies ChocChip
2x Kek tiraMisu & Towel CupCake
5x RM 10 Cash
3x RM 5 Topup


Pemilihan Pemenang
5x Pemenang dari Top Referrel (RM 10)
11x Pemenang dari Random 


Tarikh Penting
10 Julai - Start
30 Julai - Tamat
31 Julai - Check Peserta
1 Ogos - Pengumuman Pemenang

Nak Tag
Cik Balqis
Cik Nur
Jassnani



Rahsia Murahkan Rezeki

Assalamualaikum

Rasullullah SAW pernah bersadba "Sedekahkan a-fatihah kepada kedua ibu bapamu setiap pagi (Samada mereka masih hidup ataupun yang telah tiada)"Nescaya pintu rezeki akan terbuka luas buatmu.

Tidak akan putus rezeki seorang anak itu selagi tidak meninggalkan doa kepada kedua orang tuanya dalam sehari.

Semasa kita berdoa hendajlah kita berdoa dengan bersungguh sungguh.Sambil menadah tangan dan membayangkan wajah kedua ibu bapa kita berdoalah 

Ya Allah Ya Tuhanku ampunkanlah dosa kedua ibu bapaku, berkatilah mereka,murahkanlah rezeki mereka,panjangkanlah usia  mereka,jauhilah mereka dari sebarang azab,lindungilah mereka dari segala bahaya,tempatkanlah mereka di kalangan orang orang yang beriman... aminn yarabal a'lamin.....

** terlalu banyak anak2 yang melupakan ibu bapa pada masa kini :(

Kesian Abah

Assalamualaikum

Semalam En.abah terpaksa keja malam (kalau askar di panggil duty). Bila masuk waktu berbuka ja mula la riuh rendah si anak anak ni kesian kan abahnya

Antara dialog dorang yang sempat syiela dengar

Aiman : Kesian abah kan japgi nak berbuka dia nak makan apa?ada tempat makan ka kat situ?
Iqbal   : ye la kan.. hari tu ikut abah pegi tempat keja dia banyak truck askar je.. takda pun tempat makan
Aiman : mesti abah kita letih..keisn dia kena keja juga
Iqbal   : Nanti abah balik kita suruh dia benti keja..boleh la dia berbuka dengan kita...kesian sangat dia sorang sorang kat sana.. tak makan pula tu


Hehehehe prihatin rupanya anak mama ni ingatkan tak kisah.So mama mencelah la..Kat tempat abah ada tempat makan jangan risau ye.. Aiman dan Iqbal menjawab.. mama mana tau mama tak pernah pi sana..kami ni abah selalu bawa pi sana (ada jela nak menjawab.. pahal mama yang selalu ke sana)

Hmmmm yela anak anak mama malas nak ulas panjang lebar dekat dekat waktu berbuka ni jadi mama diam je tengok karenah dorang :)


KLIK SINI UNTUK SHOPPING DI KEDAI SYIELA

KLIK SINI UNTUK PROMOSI RAMADHAN

KLIK SINI UNTUK BANTU ADIK MUHAMMAD


Siakap 3 rasa

Assalamualaikum


Bahan2
Ikan siakap 
1 labu bawang besar(kisar)
5 ulas bwg merah(kisar)
3 ulas bawang putih (kisar)
1 batang serai (kisar, syiela suka potong kecil2)
1cm Halia (kisar)
3sd cili giling (syiela blend cili kering)
sos tomato
sos cili
sos ikan
sedikit cili hijau
sedikit cili merah
sedikit ada benggala
sedikit bunga kobis
sedikit carrot
sedikit nenas
1 bj buah tomato
jagung
garam
minyak
kunyit
air

CARA CARA
goreng ikan sehinnga garing dan ketepikan
satukan semua sos dan ketepikan
masukkan bahan kisar dan tumis sehingga garing.masukkan cili dan tumis sehingga naik minyak
masukkan campuran sos (jika nk kuah banyak tambahkan air)
masukkan hirisan bawang,sayuran dan cili.biarkan sehinnga layu
tutup air dan tuangkan kuah di atas ikan yang di goreng tadi..
siap

sedap makan masa panas2..



Puding Jagung Lagi

Assalamualaikum

cuma nk tayang gambar je hehehhee jangan marah aaa



warna kurang menarik sebabnya tak sempat bunga tu beku syiela dah masukkan untuk bahagian yg bulat tu.. habis lari warna huhuu.. namun tetap habis :)


Kisah Iqbal Berpuasa

Assalamualaikum

Selama ni saya train Aiman je puasa.Iqbal setakat yang dia mampu bertahan almaklumlah baru 5 tahun. Tapi semalam disebabkan Iqbal tertidur tengahari dan bila dah jaga tu petang sangat dalam pukul 5.30pm so saya pujuk Iqbal suruh bertahan.

Abahnya bawa si Iqbal ke bazar ramadhan.semua yang dia nak abah beli je.sampai rumah pukul 7.00.Dia dah membebel lapar.hhehehe saya cakap belum azan lagi mana boleh makan.

Pastu siap arahkan abang aiman buka radio nanti tertinggal azan katanya.Then abang pun sukarela pegi buka radio.Dalam 5 min gitu dia bebel kat abang aiman pula abang ni salah buka channel kot sebab tu sampai sekarang tak azan lagi hehehhe.

Abah pula memainkan peranan.Abah cakap xpe tgu jap abah pegi tengok betul tak. then dalam lima minit gitu dia salahkan abah pula.Ni abah la punya hal ni usik radio tu.Sampai sekarang tak azan.Abah pegi betulkan balik.Orang dah tak larat ni.Orang nak air.Orang nak makan...bla..bla..bla

Azan je sebelah tangan angkat tuk berdoa sebelah tangan lagi mnum air.Hahahaha sabar jela anak.Apapun mama bangga dengan kamu sayang :)

*** entry ni bukan untuk menunjuk2 ye.Cuma luahan perasaan seorang ibu :)

Senarai Produk Kosmetik Berbahaya!

Assalamualaikum

PRODUK KOSMETIK YANG DIBATALKAN NOTIFIKASI ATAS ISU CAMPURPALSU

Orang Awam dinasihatkan untuk mengelak daripada membeli dan menggunakan produk kosmetik seperti tersenarai di bawah. Produk-produk tersebut telah didapati mengandungi bahan larangan, termasuk racun berjadual yang tidak dibenarkan dalam produk kosmetik. Penggunaan produk kosmetik yang dicampurpalsu dengan bahan kimia seperti yang telah dikesan boleh menyebabkan kesan advers serius.

Produk seperti tersenarai di bawah tidak lagi dibenarkan diimport/ dikilang/ diedar/ dijual di negara ini dan Pihak Berkuasa  telah mengarahkan supaya semua stok produk berkenaan di keluarkan dari pasaran

Tahun 2013
BilNama produkNo. notifikasi (NOT)Bahan kimia yang dikesan
1Cellnex Anti-Sensitive Essence TreatmentNOT120905219K Betamethasone 
2Natural 99 Night CreamNOT120300526K Mercury  
3Natural 99 Day CreamNOT120300524K
 Mercury  
4SF Beauty Night Cream (Facial)NOT120602462K Mercury  
5SF Beauty Day Cream (Facial)NOT120602461K Mercury  
6Acrena Pure Herbal Papaya SoapNOT100802337KTretinoin
7White ComplexNOT100801451KTretinoin
8SS Pearl CreamNOT110602263KMercury   
9SS Vita C Night RepairNOT110602264KMercury   

Tahun 2012
BilNama produkNo. notifikasi (NOT)Bahan kimia yang dikesan
1Daily Protecting Cream - Joie et BeauteNOT100778850K /
NOT100602230K
Mercury 
2La Bliss Skin Brightening CreamNOT100200697KTretinoin 
3Sans Dynamic Intensive Light CreamNOT100400422KMercury
4Putih Gebu Sun-Block Collagen Lotion NOT100403485KMercury
5Bio-Clear Intensive Renewal ComplexNOT120503338KTretinoin 
6MS Wellmood Enhancing CreamNOT100602405KTretinoin 
7Renewing CreamNOT100101066KTretinoin 
8E Beaute Total Revitalizer Night CreamNOT100601840KMercury
9MS Wellmood Lightening ComplexNOT100601840K
Mercury
10MULTI CREAMNOT100764415KTretinoin
11DQISTEE NIGHT CREAMNOT100802185KMercury 
12DQISTEE BEAUTY DAY CREAMNOT100802184KMercury 

Tahun 2011
BilNama produkNo. notifikasi (NOT)Bahan kimia yang dikesan
1Sensual Whitening CreamNOT100751321KMercury 
2Derma-Rx Arbutin-R CreamNOT090601556KTretinoin & Hydroquinone
3DS.1 BLEMISH CONTROL CREAMNOT091201931KAzelaic Acid
4EZEE SUNBLOCK CREAMNOT100601213KMercury
5MONTAGNE JEUNESSE CHOCOLATE MASQUENOT090700043KLead

Tahun 2010
BilNama produkNo. notifikasi (NOT)Bahan kimia yang dikesan
1NV Toner Treatment No 1NOT05010130KEHydroquinone & Tretinoin
2NV Toner Treatment No 2NOT05010129KEHydroquinone & Tretinoin
3Zara Rejuvenation CreamNOT04081873KEHydroquinone 
4Beauty Line Beautitude Multi-Purpose CreamNOT081201209KTretinoin
5Pigmentation Recovery ComplexNOT081200745KTretinoin
6De Putih Night CreamNOT05100878KETretinoin
7BML HB LOTIONNOT090701336KTretinoin & Hydroquinone
8Krim Malam ShanaNOT090600820KTretinoin & Hydroquinone
9Natasya Gold Krim HerbaNOT091100971KTretinoin & Hydroquinone
10Biotox Whitening Hydro CreamNOT007061310KDexamethasone
11Yoko Whitening CreamNOT080100330KTretinoin
12Sue Beauty Night Treatment CreamNOT080600138KTretinoin

Tahun 2009
BilNama produkNo. notifikasi (NOT)Bahan kimia yang dikesan
1Felisa Gentle Peeling SolutionNOT07080210KETretinoin
2Krim Malam Rahsia RimbaNOT080801112KHydroquinone
3Biocosmet Whitening Essence
Cream
NOT07122920KEHydroquinone
4~H2O+ Waterwhite Brightening
Night Cream
NOT04102838KEHydroquinone
5Magixpress Lightening PlusNOT07121009KEHydroquinone
6A.Vant CreamNOT05022860KETretinoin
7Eriesya Spa Beauty CreamNOT07122412KEHydroquinone
8Natasya Krim HerbaNOT07090337KEHydroquinone & Tretinoin
9Temulawak Whitening Pearl Cream PapayaNOT03090150KETretinoin
10Ratna Sari Whitening Night CreamNOT080700826KTretinoin
11ATIKA BEAUTY Renewal Night CreamNOT04082451KEHydroquinone
12Chantique - Whitening Night CreamNOT04121404KETretinoin

Tahun 2008
BilNama produkNo. notifikasi (NOT)Bahan kimia yang dikesan
1Khazanah White Pembersih
Wajah
NOT05040954KEHydroquinone
2Gloskin Krim Malam & SiangNOT05082557KEHydroquinone
3Reena's Astringen LanjutanNOT05010659KEHydroquinone
4Skin Desires Deep Whitening
Cleansing Milk
NOT07020213KEHydroquinone
5EETYE Whitening CreamNOT06080859KEHydroquinone
6O'Lynn Skin Lightening CreamNOT06110164KETretinoin

Senarai ini dikemaskini pada April 2013




Isu Tabita boleh  KLIK SINI untuk baca

** Nak cantik jangan sampai memudaratkan diri ye kawan kawan


PROMOSI KEMBALI

Assalamualaikum

PROMOSI RAMADHAN

Bedak arab RM40, RM45ss
bedak tanaka RM10 + RM6sm, RM9ss (pos)
Bedak arab + Bedak tanaka RM50sm, RM55 ss Free pos
Maixara c sential RM90 free sheiseido black mask + eye mask
Maixara White essential RM115sm, RM120ss
Aurawhite RM125sm, RM130ss
Aurawhite Chocolate Indulgence RM135sm, RM140ss (free aurashine)
sabun susu beras collagen 1 dozen RM30sm, RM35ss
Sheiseido black mask 2pcs RM3 + pos RM6sm, RM9ss
eye mask 2pcs RM3 +  pos RM6sm, RM9ss
Figure Up RM55sm, RM60ss
Collagen Vit E Plut RM35sm, Rm40ss

Jom cantik di pagi raya
warna yang ready stok.. juga ada puggy pink

Kawasan Sungai Petani boleh COD

sms / whatsapp 012 4003624

LIKE PAGE SYIELA syieladbeauty




Puding Jagung

Assalamualaikum




Bahan Bahan

Agar agar 15gm
Air 800 ml (syiela rendam agak tenggelam agar2 tu)
2 sd tepung kastard (bancuh dulu)
1 tin susu cair
1 tin jagung ( syiela blend halus)
 3 sudu besar gula (ikut citarasa)
pewarna

Cara cara
masak agar agar sehingga masak.
Tapis dulu agar agar.. buang yang kasar2
masukkan susu dan jagung
masukkan gula.. dan masak masukkan dalam acuan
jika suka warnakan cam gambar kat atas tu... 

ada satu lg belum telangkup..corak bunga nanti syiela update hehehhe... makan sejuk2 mmg best time berbuka




Maixara White Essential : Remajakan Diri Kita

Assalamualaikum

Selepas kejayaan Maixara C Sential menggegarkan pasaran, kini tampil satu lagi produk baru yang tentunya bakal menguasai sekali lagi hati pengguna2 dengan ekstra kelebihan yang sangat bagus untuk kesihatan dalaman dan kecantikan kulit luaran.
 
Minuman bernutrisi tinggi, Maixara White Essential diformulasi daripada 10 stem cell terbaik dunia yang paling tinggi nilai antioksidan nya dengan 3 peranan utama - untuk detox, pencerahan dan anti penuaan, semua nya digabungkan untuk memudahkan pengguna menjadikan ia sebagai sebahagian rutin harian. Senang, sedap, berkhasiat lagi menjimatkan!







 ♥Tips pengambilan Maixara White Essential♥
Maixara White Essential boleh diminum pada waktu pagi selepas sarapan atau tengahari selepas makan tengahari.
1 jar 600 gram utk kegunaan 30 hingga 40 hari. 

Berikut kaedah membancuh MWE yg betul ( tak perlu shake ).
1. Sediakan air suam 100ml lebih kurang 1 gelas kecil.
2. Ambil 1 scoop besar (tersedia) serbuk MWE ditambah dalam 100ml air tersebut.
3. Kacau dengan sudu, warna air tidak pekat kerana tiada pewarna tiruan dan perasa tiruan dlm MWE.
4. Sedia diminum, rasa buahan yang sedap manis dan masam buah semulajadi.



**minum air kosong yg byk sepanjang hari utk cepatkan proses nyahtoksin dlm badan.

**elakkan minuman berkafien.

>>Utk kesan yg lagi bagus... Jangan lupa kunyah Maixara C Sential (MCS) malam sebelum tidur.
♥♥Jom sama2 sihat dan cantik bersama Maixara.♥♥


HARGA PASARAN:
RM120(S), RM130(S/S)
500gm/jar
- with 1.2 million mg concentrated formula
-harga termasuk kos pos-

BEST PRICE
PM /SMS / WHATSPP 012 4003624

VISIT PAGE SAYA SYIELAD'BEAUTY UNTUK PELBAGAI PRODUK LAIN



Sekali Lekat 3.. Mari doakan bersama

Assalamualaikum


godek godek mr nuff.. alhamdulillah rezeki.. dapat la nanti 20-30sen.. blog x update.. sangat la bz tika ni..
sori juga uoll semua syiela sangat tak sempat nk jengah ke rumah uoll semua... terima kasih semua tak jemu2 jengah sini... TQ..TQ dan TQ...

SUMBANGAN ANDA DIPERLUKAN (bantulah adik Muhammad)

Doa kalian diperlukan.Adik muhammad akan menjalani pembedahan hernia hari ni (3/7/2013) di hospital alor setar.. 


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE