Lentur Buluh Biar Dari Rebungnya

Salam.

Baru2 ni abah nk g outstation 1 week.So berpesanlah abah pada ank2nya ceh ayat x hengat!!. Nanti abah x de abang jaga mama dgn adik ye.jga baby sma tau.Jgn nakal2 dengar ckp mama.bla... bla.. bla... byk la pesan abah ni... Aiman pulak jwb ok.. Abgkn ultraman... superman & Dragon Ball... Aku dh tersenyum simpul.Apa la  Aiman ni ke situ pulak dia.. Adik just say ok... ok... adik cayang mama..

Hari2 ketiadaan abah.adik seperti biasa suka berlari. sepak bola dlm rmh.mama dh mula pening dh ni.Tetiba si Aiman marah adik dia.Adik ni, x ingat ka abah pesan duduk diam2.Kesian mama letih tu... Eh pandai pulak budak berdua ni.

Ada satu hari tu aku basuh kain.Then habis spin je Aiman dtg.Mama biar abg tolong.Aku ketepi.. nak tgk je dia. Ceh dgn semangat wajanya dia ambil kerusi then amik semua kain dlam washing machine,masuk basket pastu tolak ke depan.aku ingat dh settle la.tapi tgk mna la aiman ni diam je... tgk2 wah... mama terharu dan amat terharu... rupa2nya Aiman tolong sidai baju kt ampaian... 
tgh pk... camna nak buat ni
Gelap la pulak :)

Alhamdulillah baru lima tahun.. tapi setakat ni byk membantu mama.kalau boleh semua dia nk tolong pastu merungut pulak... penatkn mama buat keja ni... mama x penat ke??



Last post sblm bertolak ke rumah pengasuh :)


Balik petang je si Aiman la jugak yang tolong amik baju kat ampaian... tersenyum lebar mama sepanjang mgu tu.... :)
Abah balik mama dgn bangganya cita kisah si Aiman ni.... :)

27 comments:

  1. bagus2... semua ni kira permasalahan komunikasi la kan.. kalo kita tak pandai komunikasi... susah jugak... bagus aiman tu... hehehe

    ReplyDelete
  2. waa.. akak..pandai akak ajar aiman.. heheh. tabik!!
    insyaALLAH dapat jadi ibu yang baik..^^!

    ReplyDelete
  3. teruskan...meluntur buluh biar dri rebungnyer...
    ohya...sy dah update tau..jenguklaa....
    http://syazny7.blogspot.com/2011/06/rakan-blog-yang-ajak-tukar-link.html

    jenguk gak entry terkini sy....tq. =)

    ReplyDelete
  4. kwn2.. thanks ye.. InsyaAllah moga kita semua mendapat yg terbaik dariNYA

    ReplyDelete
  5. gentle man betul abg..hehe. kecik2 dah tolong mama :)

    entri:
    bercerita tentang upin ipin

    ReplyDelete
  6. munirah : hehehehe.. sbb dia xde kakak.. hrp2 bsar nanti pun begitulah hendaknya...

    ReplyDelete
  7. Qaseh : thanks.. doa yg terbaik jga buat Qaseh

    ReplyDelete
  8. salam syiela...mama jgn risau..abang kan hero segala hero...seronokkan dpt anak yg mendengar kata...

    ReplyDelete
  9. rajinnya...kecik2 dh ringan tulang..

    ReplyDelete
  10. Ucu : alhamdulillah setakat ni blh handle lg..
    Mizzkechique : alhamdulillah setakat ni tulang masih ringan :)
    Adzriel : thanks..

    ReplyDelete
  11. bertuah awak anak ringan tulang..hehe

    ReplyDelete
  12. salam kenal.singgah dan follow .jemput ke SR ye...

    ReplyDelete
  13. bui : syukur alhamdulillah thanks sis
    amy : salam kenal :)

    ReplyDelete
  14. pandainya abang!! baguslah... moga terus rajin laa.. n tak merungut.. hehehehe

    ReplyDelete
  15. rajin nya.. tahniah krn berjaya mendidik :) bukan mudah kanak2 nak wat kerja cam tu..
    jgn jadi mak tiri yer.. huhuhu

    ReplyDelete
  16. Rajinnya anak akak!! kecik2 dah ringan tulang..harap2 sampai kebesar senang disuruh..

    ReplyDelete
  17. bagus dan rajinnya... meh belanja choki choki...

    ReplyDelete
  18. anak sulung yek, rajinnya...

    ReplyDelete
  19. rajinkan..kalah sy bdk2 dulu hehe

    ReplyDelete
  20. wah terbaik la adik ni...rajin

    ReplyDelete
  21. betul betul. dari kecik kena didik. untung sis dapat anak yang memahami macam si along tu :)

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE