Tasik Beris.... Best Wooo

Kenapa ye lupa nk buat entry ni.Padahal dh lama kesana. Alkisahnya masa ni aku baru pregnant.teringan sgt nk mkn anggur fresh.so ajak la jugak  my hubby pegi.walau x jauh mna tp sblm ni mmg x penah teringin nk kesana. smpai msa then km pun p la.tiket msk ke ladang RM4 kalau x salah untuk dewasa.kanak2 x tau pulak sbb ank2 aku kecik lg :).

Sampai je sna.ank2 siap melompat seronok.aku ikut je.bila dh msuk frust skit sbb dia just bkak 2 lorong je.. lain2 ditutup sebab end of month Sultan Kedah nk dtg melawat so nak tak nak just lalu tempat yg di buka je.


dh mula teruja tgk anggur berjuntaian
Aiman siap nk panjat lg


nk jugak abah dukung walau dh besar
nk lompat pulak la.. kot2 sampai

tgk abah dulu camne nk buat
ha kan dh pandai.. Iqbal.. Iqbal


4 of us


geramkn tgk
ni pun...












Last pic sblm blk... sbb hujan dh renyai2 so x dpt nk bergambar kt jeti yg cantik tepi tasik tu : (


















 



Akhirnya dapat juga mkn anggur kt sni.Anggur mmg fresh n manis sgt x mcm kt pasaraya. mungkin sbb tgh pregnant kot rsa sdap sgt bila bila yg kita nk tu dpt.sbb my hubby ckp rsa cam biasa je.. :) kiranya haritu sendawa pun  bau anggur je.Cuma harga dia mahal skit la compare yang kt luar...

19 comments:

  1. wow, bestnya...nak kena masuk dlm plan lepas raya...tq...sy dah follow

    ReplyDelete
  2. tasik beris ni kat mane...
    macam best dapat makan anggur tempatan...

    ReplyDelete
  3. ha,ah lah syiela..dekat mana ni..?terliur bui tengok anggur2 tu..

    ReplyDelete
  4. dekat mana ni ek? geram la pulok aku tengok anggur ni...

    ReplyDelete
  5. macam mana nak pegi tempat ni,,tau dekat kedah tp tatau dekat mana

    ReplyDelete
  6. wahhh. sedapnye, brp hrga 1kg?kt mana ni? seronoknye teringin nk pegi

    ReplyDelete
  7. wah...kat mana Tasik Beris ni kak? kalau best sy pun nak jugak merasa anggur tempatan ni..huhuhuh...

    ReplyDelete
  8. rase mcm nak ngap je anggur tu dari pokok..tasik beris kat mane? perlis eh...

    ReplyDelete
  9. sya : amboi siap msk dlm plan lg ye..
    Green Apple : Sik, Kedah
    Bui : mai le dkt kedah :)
    Nasriq : hehehe... tgk N pegang je... nk mkn kena beli kt luar :)
    Khamiza :Tasik Beris ni kt Sik... kalau dr luar kedah just trun tol gurun then sampai simpang ambil kanan... terus je sampai ke sik... rsanya dlm 45km dr gurun... sng je nk ke sana x dak nk belok2 mna dh... more info cri kt pakcik google ye :)
    Shopping2u : rsanya 1kg RM12... time tu la... kot skrg naik harga x pasti pulak
    Dayang : Sik Kedah
    Munirah : xleh ngap trus dik... merata tempat di letak tanda 'DILARANG MEMETIK'... so nk elak dari meleleh air liur cam km ank beranak ni... msa beli tiket nk msk ldg ni beli siap2 buang kt galeri tu.. sambil tgk blh mkn buah yg d beli :)

    ReplyDelete
  10. minta buah berry tu 3? hehe

    ReplyDelete
  11. Best Nyer Anggur!!!!!! wow weiii!!!!!!

    ReplyDelete
  12. juicynyer tgk anggur2 tu....

    ReplyDelete
  13. bestnya jalan.. kb tak pernah dpt tgk anggur camtu.. :(

    ReplyDelete
  14. kat kedah ker...area mana apa tempat tu...nak pi gak lah

    ReplyDelete
  15. Ya Allah..sedapnya anggur dia..nampak ranum jer..

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE