kawan lama jd kawan baru

salam...

Td syiela buka fb.. dok belek la.. ada satu nama asing ni ... dh lma dh request friend.. tp hr ni tetiba rsa nk approve... so syiela approve la...

Lepas approve dia kenalkan diri kt chat box.Mention sebagai one of my best friend.Aik puas la berfikir.siap renung satu2 gambar dia.muka mcm familiar tp kenapa tak ingat. Pastu syiela siap minta nama penuh lg. Pun tak ingat. Syiela ni jenis trus trang. risau gak dia kecik hati. Yelah beriya dia kenalkan diri. Best friend pulak tu. Tp syiela x ingat.Tak mungkin syiela tak ingat.Setakat ni rsanya even bkn best friend pun bila kenalkan diri cerita serba skit mmg dh ingat. Eh hairan bin ajaib la pulak

Last2 nk cover rasa bersalah syiela ckp la kalau jumpa InsyaAllah syiela kenal kot dan syiela ni tak perasan serta mcm terhilang ingatan kejap. Jadi bantulah syiela supaya kembali perasan dan tlg juga pulihkan ingatan syiela sbb dia kta dia best friend syiela msa form 1-3. pastu dia pindah. so kami terputus hubungan. Tp dok pikir jugak pasal yg smpai tak ingat langsung ni. Takpelah memandangkan masih tak ingat dia pun rancak la bercerita tentang kawan2 semua zaman dulu. Aik kenapa tak ingat lg dan knapa kwn2 yg dia ceritakan langsung syiela tak ingat. Adeh knapa ni.. puas la ketuk2 kepala. xkan hilang ingatan kot.

Ntah mcm mana sembang punya sembang dia mention nama sekolah. Aik kejap rsanya syiela tak penah sekolah tu. syiela mention nama sek lama syiela lah rupanya salah org. kebetulan nama sama dan rupa pun seakan akan. Hadei patut la puas memikir  tak ingat2 rupanya mmg tak kenal pun.

Tapi takpe walau tersalah org dia merupakan one of my friends skrg...

23 comments:

  1. haha..lucu pulak orang tu..boleh pulak konpiden mcm tu sekali..hik2..mesti dia malu terguling2

    ReplyDelete
  2. boleh pulak tersalah org..klakar la..hahaha

    ReplyDelete
  3. hehehe.. silap org rupanya... erm.. penah jgak jdik cmni dlu... yg tu siap sembang kt luar, tepuk2 bahu lgi, memula dia tegur, tnya dok mana blabla.. kte ni lynkan je.. rupanya silap org

    ReplyDelete
  4. Bui : mmg conpident sesangat la
    Lisa : muka seiras & nama pun sama tu yg konpius..

    ReplyDelete
  5. @niena shopping2u
    hehehhe.. kalau teringat kelakarkan :)

    ReplyDelete
  6. ahahhaa..yeke..?? pt0tlah xingat langsung eh~ lawak3...sumpah lawak~ ahaha...ter0s jadi kawan ye..ehehe..wink3 >_<

    ReplyDelete
  7. hehe..blh plak tersalah org..ye lah nama pun samakan.. ;)

    ReplyDelete
  8. klau betul, mmg terasakan org tu..huhu..nasib slh org,, :)

    ReplyDelete
  9. lily : bkn stakat nama rupa pun seakan2

    Chacha : tu la nasib slh.. tidak mesti dia ckp syiela ni jenis kwn x ingat kwn

    ReplyDelete
  10. hahaahha
    memang sah2 la xingat
    dah memang asalnya xpenah kenal
    hehehe
    takdir2
    at least dapat sorang kawan baru :-)

    Himpunan Kata - Kata Hikmah Hans Hanis

    ReplyDelete
  11. hoho... aku pun pernah kena gak...

    ReplyDelete
  12. masa study dulu pun pernah jumpa muka sama dgn diri sendiri...

    ReplyDelete
  13. haha.. pelanduk 2 serupa.. eyh, syiela 2 serupa.. hehe..

    ReplyDelete
  14. Cakap aje salah oranglah bro...

    ReplyDelete
  15. ooo salah orang rupanya...
    ehehe..

    :)

    ReplyDelete
  16. hehehe hi syiela..


    patutla ketuk kepala pun tak ingat.... seb baik tak pecah kepala tu..

    baby twins apa khabar? dha kicking? tak lama lagi nak tido pun kena tido berbaring.

    ReplyDelete
  17. sarjan & Hans : :) dpt kwn baru

    Nasriq & man : sama la kita

    Miziey : nasib syiela dua serupa ye :)

    Klik Aje : mmg salah org pun

    NardtheNerd: :)

    Bonda : heheh.. nasib la kan.... dh start kicking... hehehe ni pun dh mengah2 pastu HB pun rendah aduyai...

    ReplyDelete
  18. wah!..salah org..hehehehehe...sgguh memalukan..pati dia rase nak dok dlm bakul lps ni sbb malu...

    p/s: Salam perkenalan..saya bru je singgah sini..tersentak hati saya sehingga menitis airmata mendengar lagu ni..

    ReplyDelete
  19. hehehe..ingtkan akak yg xingt..upenya dia yg silap..xpe.. dpt lg sorg kwn kann

    ReplyDelete
  20. heheheh silap orang rupanya...

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE