Kerja Menipu!

Assalamualaikum...

Baru2 ni syiela pergi kat pasaraya ni.Barang nak di cari cuma sedikit.Bila sampai turn bayar syiela keluarkan duit RM50 padahal beli tak sampai RM10 pun.Tapi cashier tu tak cakap apa la pulak.Lepas dia pulangkan duit tergerak di hati nak kira duit tu.Sebelum ni tak pernah nak kira..dapat balance je terus masuk dalam dompet dan terus jalan.

Lepas belek2 syiela perasan macam kurang..Aik syiela silap kira ke.So kira sekali lagi.Rupanya mmg si cashier tu yang salah bagi.So cakap kat si cashier tadi.Dik balance tak cukup le.Dia cakap kejap ye kak.Then dia buka dia punya tempat simpan duit tu.Ntah apa nama dia. Kemudian dia hulur RM10 kat syiela.Aik mana dia tau syiela tak cukup RM10.Tak cakap lgpun tak cukup berapa.Baru cakap baki tak cukup je.Bila toleh je sekali lagi.Dia dah blah dari tempat cashier tu.Ke mana ntah.

*** Korang pernah alami tak keadaan camni?

26 comments:

  1. ala,,kat petrol station slalu kene ngn mat2 bangla...hmmm~

    ReplyDelete
  2. situasi mcm tu ada jugk..tp de yg kdg2 ingt kita bg duit 10ingit..pada hal bg duit 50..saje je nk tgok kita ingt ke tk..

    ReplyDelete
  3. pernah juga,kadang2 kita bagi 50, dia kata 10,kena berhati2 dan jangan tergopoh2 nak bayar.

    ReplyDelete
  4. perghh memang nampak sangat nak menipu tu kak!!meh saya silambam tengkuk dia!

    ReplyDelete
  5. Memang BENGANG bila jadi mcm ni!
    Isshhh rasa mcm nak....issh!

    ReplyDelete
  6. dia gunakan kaedah cuba jaya tu...hhhaa

    ReplyDelete
  7. nampak sangatlah dia nak menipu tu... nasib baik kira dulu.

    ReplyDelete
  8. kuang asam nye cashier..
    stgh2 diorng memng wat camtu sis..
    sebabnye klu de shortage kt duit diorg topup gne duit yg diorg amik secara x halal tu la..

    sebabnye..xmo kuar duit diorg sndri..magse???kite la kan..sakit nye ati..

    ReplyDelete
  9. kantoi la tu..sebab tu dia cepat2 blah..

    ReplyDelete
  10. pernah kena..cashier tu buat-buat lupa nak bagi baki...saje-saje buat sibuk

    ReplyDelete
  11. giler betol..
    dah tu sengal terkantoi...
    hahhahaha..ish, xbaik mkn duit org camtu..

    ReplyDelete
  12. erk? ade jgk org mcm tu.. haishhh.. dunia dunia... adesss~

    ~lepas ni kene aty2..huhu

    ReplyDelete
  13. ishhh nampak sgt dia sengaja.geramnya kalau cmtu!

    ReplyDelete
  14. wah2..slumber badak nye la kau kn cashier..bagi mkn kaki jer senang..

    ReplyDelete
  15. tau pun blah.. dah terkantoi.
    mesti selalu buat keje camtu....

    ReplyDelete
  16. haaaaaaaa?? Ada gak keja cashier gitu ke shiela??

    Mak ni bangsa x check langsung dah duit baki. Main capai then terus je blah. Pasni kena kira lah nmpknya..

    ReplyDelete
  17. macam2 perangai manusia ni kan? ..sian syiela..mujur syiela perasan..

    ReplyDelete
  18. ish2,nmpak sgt dia ada niat tu
    betoi2 amik rm10
    huhu

    ReplyDelete
  19. Kadang2 sya check, kadang2 terus berlalu. Tapi sesiapa yg jd casher tak baik la buat pekerjaan yg xhalal macam tu

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE