Si kembar demam pulak

Assalamualaikum

Tak dak angin tak dak ribut tiba-tiba Dable H ni demam.Bemula dengan Haziq.Alhamdulillah hari ni demam esok dah kebah.Disambung pulak dengan Hazim.sehari bermula.. merengek... merengek.. asyik nak kendong.kita duduk pun dia nangis.. adeh.. letih... masuk hari kedua mata dah membengkak.. pedih...merah menyala (mama & abah) ala ada belaan la pulak.Kepala dah ting tong sebab tak cukup tido.Malam berjaga memantau keadaan sebab tahap kepanasan dia tinggi even makan ubat still dalam 38-39 sangatlah worried.

Abah rajin basahkan tuala lapkan kat ketiak dan bawah kaki Hazim tapi kejap je tuala dah kering. Hish lagi la risau nampak sangat yang badan Hazim ni panas. Cool fever kat dahi pun kejap je kering adeh.. risau! risau! dalam hati nak je bawa ke emergency tapi hubby dah sabarkan dulu.dah jumpa paed dan katanya biasa la kalau demam begitu. masuk hari ke-3 dah nampak ok skit. Dah bila hari ke 4 alhamdulillah hazim dah lega sepenuhnya.

Adeh dapat la mama dan abah cover balik titun tido.kehkehekeh itu yang dikacaunya.tapi nampaknya hasrat hati nak cover tido tetap tak dapat sampai sekarang :((

Oh haziq oh Hazim korang dah pandai buat perangai.dah pandai bergelak ketawa.dah pandai meniarap sikit-sikit kadang2 sampai mama kena bangunkan korang. Adeh dalam penat kami terhibur dengan keletah korang berdua.Sorang menagis sorang senyap.hehehehe ada2 je.sampaikan abah berkawad senjata pun dok teringat macam pikul dable H kat bahu bukannya senjata.Bagus jugakan at least tak terasa sangat penat tu :))




Sempat snap Hazim je...

12 comments:

  1. semuga dable H cepat sembuh..amin..ehem..segala kepenatan menjaga akan hilang bila melihat wajah2 comil mereka kan syiela.. :)

    ReplyDelete
  2. ALHAMDULILLAH DH SEMBUH ANAK2 KEMBAR SYIELA...ANAK2 KALAU DEMAM MMG MAK/BAPAK TAK CUKUP TIDUR..HUHU

    ReplyDelete
  3. elok2 jaga kalau baby demam... tak nak terjadi apa apa...

    ReplyDelete
  4. baby kalau demam mmg kesian jer...ermmm al hamdullah mereka dh okey. ^__^

    ReplyDelete
  5. jenuh nk jaga klu dua2 demam serentak kan

    ReplyDelete
  6. sekarang tengah musim demam ni.

    ReplyDelete
  7. Syiela..BM tu bread maker. Kembar dah sihat lom?

    ReplyDelete
  8. ala..ciannye demam..seksi..geram nak cium perut tuh

    ReplyDelete
  9. Kesian si kecil demam


    P/S : Nak Minta Tolong Bantu Hans Menang iPad 2

    http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

    ReplyDelete
  10. Lama tak singgah sini. Dah besar anak2 rupanya. Semoga dah sembuh demamnya

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE