Oh Bumperku!

Assalamualaikum

Adeh kebelakangan ni sibuk yang teramat.lelah sunguh. Semalam masa nak turun lunch ada cina dekat opis panngil.amoi tu lu punya keta ka. Syiela cakap ya kenape ye. Lu tengok betoi2 ma ada orang hentam lu punya kereta tu.toleh je tengok alamak dah kemek bumper.huhuhu sedih.dah bertahun parking kat sini tak pernah ada apa2 pun.
Macam mana la orang tu bawa keta. Keta syiela ni elok je terparking kat situ.Dia boleh mai cium pulak.Alahai! nasib betulla...
pandangan dari atas office

Adeh dah kemek...
Orang yang langgar pulak tak nak datang settle so en.hubby bergegas ke balai buat report.Memandangkan ada yang nampak masa dia langgar tu.so mudah la kerja.no keta dah ada.no fone owner tu juga ada.

Mungkin ini sedikit ujian yang Allah berikan buat keluarga syiela.Alhamdulillah kami redha.Jadi bermula hari ni syiela ke pejabat dengan bumper yang kemek. Bila kat traffic light ramai juga yang tertoleh2.Biarkan je la labu. :((

25 comments:

  1. adus... dah kemek..
    tu yg x tahan, nak kena urus itu ini kan susah?
    yg langgar x plak bertanggungjawab kan?

    ReplyDelete
  2. alahai siannya Keta Syiela,dah dpt ke contact org yg langgar tu?

    ReplyDelete
  3. ADUH,SAYANGNYA..SAMPAI HATI BETULLAH ORG YG BUAT MCM TU..TAK BERTANGGUNG JAWAB SUNGGUH

    ReplyDelete
  4. Wah!!! Bagusnya manusia begitu yea..dah hit org punya kereta, main larik mcm tu aje jer ke??

    Klu ye pun nak cpt or tatau tuan punya kereta, at least tinggal no hp dia, buleh kita call dia blh kan..mujur ada org nmpk dan bgtau syiela kan..


    P/s: Mak marah sbb kereta mak pun org langgar lari mcm ni jgak..

    ReplyDelete
  5. kurang2 3,4 rat gak nak betulkan ni...

    ReplyDelete
  6. ini mesti lesen kopi 'o' punya.

    ReplyDelete
  7. sedih sangat... dapat kontact orang yang langgar tapi tak nak datang settle.. nak claim under insurance dia pun dah insurance tamat tempah bulan 8 tahun lepas.. maknanya duit poket sendiri juga la yang terbang

    ReplyDelete
  8. x pe..ketuk balik..sikit je tu :)

    ReplyDelete
  9. alahai..sape pulak yang tak professional menangani masalah ni.be responsible lah sikit kan.ni dah langgar main tinggal je..ish ish..nasib dah buat report..takpelah,kalau ade rezeki lebih pasni boleh repair..

    ReplyDelete
  10. wei sib bek lah ada org npk n amek no. keta tu kalo x...sakit jiwa gak lah kita nak repair...keta aku tu sllu jd cam tu lah..last2 sndiri kena repair bayar sakit otak ok

    ReplyDelete
  11. bumper keta saya pun kemek gara2 kena bidas dengan gate masa angin kuat..sampai sekarang tak repair2..cun pa..hehehe..

    ReplyDelete
  12. you kiss you pay...tapi yg ni dah kiss xreti nak pay kan...letaklah details kat cermin keta kalo rasa tggjawab...hoho...ada ke yg nak wt camni???

    ReplyDelete
  13. ooo ni kes, ala2 lggar lari la ek... :-)

    ReplyDelete
  14. lor tak pasal2 kemek kereta.nasib baik tahu sapa yg langgar..

    btw tq ye inform pasal kemenangan sy tu..:)

    ReplyDelete
  15. askm. ya ujian dr Allah. kalau bwk workshop nanti, mekanik panaskan bumper, kembung semula, mungkin x 100% mcm asal.

    ReplyDelete
  16. kalau ca'ah,mmg nangis dah kalau keta jadi cenggitu. nak jawab apa dengan abah nanti T____T

    ReplyDelete
  17. assalam syiela..keta mamapun baru kena cium..hukk2x..kata org tu..dia ingat keta mama sedang berjalan..dia bayar sbb salah dia..he2x..tapi masih tak repair lagi ni..

    ReplyDelete
  18. dia ingat kalau lari..orang tak dapat..nasib baik ada yang sempat ambil plat kereta dia..

    ReplyDelete
  19. mujurlah dpt tau sapa yg cium bumper tu kan... hmmm... teruk juga tu...

    ReplyDelete
  20. langgar lari? kesian kak syiela.. tak pe la.. redha je la.. kemek pun still boleh bawa lagi.. sabar ya kak..

    ReplyDelete
  21. Orang lain kena lagii teruk contohnya kereta saya ..baru seminggu keluar kedai. Parking elok ajek..depan 7E yang depan Hosp KPJ ker KPMJ Shah Alam tu.

    Tengok-tengok pintu tepi dah kemek! Lagi haru..tah badigol mana punya kerja!

    Tanya budak 7E sorang pun tak perasan. Sampai sekarang pun tak tahu sape punya keja. Saya harap orang yang buat tu akan kena balasan.

    ReplyDelete
  22. kes langgar lari ni yg geram kan..xbertanggungjawab lansung

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE