ENTRY MELEPAS GERAM

Assalamualaikum

Sejak akhir akhir ni agak tension bila berada di kawasan kejiranan orang muda muda ni. Majoriti jiran jiran area sini dalam lingkungan akhir 20an dan awal 30an.Berdarah muda. Kereta memang hebat. Nak nak semuanya dah di modified baru. sesekali mereka nak keluar dari rumah compom Dable H terjaga.Sebabnya nak panaskan enjin keta je pun lebih kurang 15-30min (dengan bunyi yg amat.. argh malas nak cakap). Tu belum reverse nak keluar rumah lagi.Ditekan2 minyak tu.Aish compom Dable H bangun. Bukan setakat tu je kadang2 bergegar2 bumbung rumah ni. Bingit telinga. Terlepas dah satu keta. Kang bunyi lagi dan lagi.. adeh.. cepat2 la pegi keja.Itu cite belah pagi.

Bila time malam pulak.kita sibuk nak tidurkan Dable H.Time tu la dorang nak keluar.Bila kita lewat dorang pun lewat.Cam tau2 je. GERAM! kejap Zroom.. Zroom sana kejap preng preng sini. Elok elok terlena kang balik pulak Zroom Zroom Preng Preng yang paling tak menahan kadang2 balik pukul 2-3 pagi alahai sabarlah hati.camtu la bila rumah comel2 ni. Itu belum masuk bunyi grill tersangkut grang.. grang.. adeii bergegar otak kalau camni. 

Cepat la membesar sayang.. mama pula yang over tension.Dable H ok je hehehhehe.

*** Sejak akhir2 ni ni asyik stress mungkin tak cukup tidur kot sebab selalu terkejut tengah2 malam @ ada masalah lain.. ntah la hurmmmm

29 comments:

  1. Adap berjiran tu sepatutnya semua orang tahu....Hidup berjiran pun kena ada ilmu...Kalau tak, beginilah jadinya... Sabar ye....

    ReplyDelete
  2. Teringat ms muda2 dulu. Ms adik bongsu sy kecik2. Sy ms tu bru lepas SPM. Bila mak keje, sy kene jaga adik. Bile dah duduk umah teres, sbr jelah jiwa dgn umah yg ade kete bsr2 ni. Klu nak mencuci kete pun, g test bunyi audio speaker seme bendelah dlm kete tu. Dr tido nyenyak, terus terbuntang mata sbb bising. Haih!

    ReplyDelete
  3. sabar jelah ka syiela nk bt mcm mana nk halang itu hak mereka.. tp kalo mereka tau mghormati jiran dorg xbt mcm tu..maisng2 dgn pe'el masing2 ssh mcm tu huhu..

    ReplyDelete
  4. Kalau dalam bilik pun boleh dengar ke Syeila. Rumah kakak kalau masuk bilik apa yg jadi di luar tak dengar. Kalau dengar ada baiknya juga sebab kalau ada org jahat dah sedar...

    Tapi susahnya macam Syiela kata si twin tu terjaga ye...

    ReplyDelete
  5. sabar je la ye..:)
    alynn follow cni #993

    ReplyDelete
  6. adoii...syiela lak wat entry lepas geram..hihi..aritu kak fieda..ni kak fieda dh lega dah..susah kan bile dapat jiran gini..

    ReplyDelete
  7. hmph......kesian kat twin syiela

    ReplyDelete
  8. betul kdg2 jadi serba salah kan!

    ReplyDelete
  9. nasib baiklah kat kawasan rumah saya tu takde yg kategori mcm ni.. kalau tak.. mau kene sergahkan..

    ReplyDelete
  10. tension bila dapat jiran mcm ni..
    dulu ktorg pernah merasa juga tgh2 mlm jiran atas bwh selalu buat bising..skrg dah pindah aman sikit...

    ReplyDelete
  11. pancitkan tayar kereta merekaaaaaaaaaa!
    hehe,gurau je.
    akak try la slow talk dengan depa,kot2 depa mau dengaq :)

    ReplyDelete
  12. betul tu kak kalu bising mcm tu kita kdg2 geram pulak...wani selalu juga jd mcm tu time qalief tido time tu la bunyi bising mcm2...kena sabar jer la hihi

    ReplyDelete
  13. mmg sakit hatilah....langsung xhormat jiran tetangga la....

    ReplyDelete
  14. sabar je la kak.. memang la sakit hati bila bunyi bising sampai kita leh terkejut tp nak buat mcm mana kan..

    ReplyDelete
  15. betul la tu. kat area sini bunyi motor. mmg tension tak ingat.

    ReplyDelete
  16. cepat la besar ye nak ye...mama tension nih..sabor kak sabor

    ReplyDelete
  17. Sabar je le Syiela,memang susah hidup berjiran dgn org yg x tahu adab2 berjiran nie,bukannya nak ambik tahu jiran ada anak kecik lg,nanti suatu hari berlaku juga kat diorg,hidupkan macam pusingan roda.....

    ReplyDelete
  18. susah klu org yg kurang sensitivity ni kak..
    diorang xde anak kecik bole la..
    ade nnt tau la rse camne..
    sabo ek akk.. :)

    ReplyDelete
  19. kene byk bersabar bila situasi camni..sbb dulu-dulu kita pernah gak mengalaminya..sangat2 geram..

    ReplyDelete
  20. ala kesiannya... susah kalau org tak reti nak hormat jiran lain... sabar byk2...

    ReplyDelete
  21. KALAU DAH MELAMPAU SGT,SYIELA KASI SOUND JER..

    ReplyDelete
  22. jrn2 mmg banyak ragam...apa nk buat,..sabar jelah...kita berkongsi dinding...haahah...mmg rasa nk gi marah tapi...ssh laa kalau melibatkan org lain nie..kan..

    ReplyDelete
  23. sabar ya dik.....memang susah kalau berjiran dgn orang2 macam ni......

    ReplyDelete
  24. sabo ye kak..

    sy pun xsk bila org tekan minyak kuat2 gitu.. bising... dr alisha tido, terus terjaga..

    ReplyDelete
  25. macam2 feel jiran tetangga ni kan. kalau yg takde perasaan nak jaga hati jiran lain, inilah jadinya. buat bising pun cam takde benda je.

    ReplyDelete
  26. sabar ya sayang dgn perangai jiran yg tak reti bahasa tu..hukk2x..

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE