Masterchef Selebriti /Azwan Ali Tersingkir

Assalamualaikum

Cabaran penyingkiran semalam kumpulan biru dikehendaki menyediakan masakan bertemakan mee.Cabarannya sediakan satu hidangan mee yang kreatif dan menarik serta lazat.

Hidangan Dato' Fazley Peanut Butter Shaolin

Juri bagi komen terasa butter di mana.Hehehhe yela dah nama pun butterkan

Hidangan Soo Wincci Kuey Teow Goreng Dan 'Watton Hon'
tak ingat komen juri hehehhe (boleh pulak camtu ye)

Hidangan Azwan Ali Bihun Hailam 'Seafood'
Komen juri sedap. Tapi syiela pulak yang hairan namanya  Bihun Hailam tapi tak berkuah ..syiela ni mmg failed bab masak memasak.

Bila Azwan Ali di panggil ke hadapan.Taim tu mula la Syiela risau jgan la yang dua orang kat belakang tu terkeluar.Si AA ni dah menyebek menahan sedih dah.Bila je juri umum yang AA yang terkeluar.Hmmm kembali tersenyum.. hehehehe apapun si AA ni penyeri gak kat MC ni.Lepas ni takde lagilah Drama King ^_^. Apapun tetap tahniah buat AA sebab tersenarai dalam top 6.
adeh panas tengok AA ni.Kalau Syiela la mesti terbelit kat leher :)

Azwan Ali mewakili badan kebajikan Taman Sinar Harapan dengan derma terkumpul sebanyak RM6000

**Tak sabar tunggu minggu depan punya episod.

64 comments:

  1. mcm best je dia msk, tp muka agak stress time memasak,,hehe.. btw, ok la

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia kadang2 siap nyanyi lagi kan :)

      Delete
  2. Azwan tu masak siap pakai mafla bagai ke Syiela... pandai juga dia masak ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha mmg camtu la gayanya kak.. kalau cabaran luar siap bereben bagai.. kita yg tengok pulak panas...

      yg lepas2 juri mmg komen sedap la..

      Delete
  3. tekeluar juga dia...wani bukan apa tensen tgk dia asyik nangis jer hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. asal ada yg terkeluar dialah org pertama menitiskan airmata kan

      Delete
  4. ntah siapa yg akan menang agknya ek...kdg2 nmpk diorg ni msk mcm best tp rasa xtau lg...juri jek yg tau sedap or xsedap...hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya sokong Dato' Fazley hehehehe

      Delete
  5. azwan tsingkir? hehee..baguss,akhirnya tkeluar juga dia heheeee....

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang lain tersingkir tak kisah sangat jgn Dato' Fazley je ^________^

      Delete
  6. tersingkir juga dia akhirnye ye.. :)

    ReplyDelete
  7. mlm td tak tgk..tgk bola..AA dh keluar ye..bagusssssssssssss

    ReplyDelete
  8. takde astro..tak pat tgk....
    mee hailam biasa mmg ada kuah pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la bila tengok AA buat takde kuah ingatkan ade pesen tu

      Delete
  9. penyedih rupanya AA ni kan.
    Dah agak dah AA yg keluar...
    tp bila AA keluar dah tak de drama lah kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a mesti hilang riuh skit lepas ni

      Delete
  10. yeay yeay AA keluar! haha. jahatnye lahai. ^^

    ReplyDelete
  11. AA dh keluar ye smlm..terlepas tgk mlm tadi sbb tidokan maira dgn mamanya tertido..sedar2 dh pukul 10..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. saya pun selalu camtu kak tapi bila MC ni hai dah fanantic pula

      Delete
  12. kak fieda klik2 cc dan says syiela kat sini ye...

    ReplyDelete
  13. dapnye keuy teow soo wincci tu..
    tp die pandai bab2 hias ni kan kak.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg superb kan... suka tengok dia hias

      Delete
  14. hahaha..saya suka tgk faruk hussain...AA dah keluar, siapa nak meriahkan MC

    ReplyDelete
  15. Syiela...cantik banner..i loikeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks .. Ozzpinky yg buatkan :)

      Delete
  16. soo wincci terbaik setakat ni..dari segi masakan,pergaulan dan diplin...mungkin dia akan jadi juara..azwan ali..memang dah agak akan terkeluar akhirnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. AA tu memnag dari dulu dah targetkan :)

      Delete
  17. akhirnya... keluar gak si AA ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko pun menunggu dia keluar ye TK

      Delete
  18. assalam syiela..mama terlepas lagi menonton !!!..mama kurang minat dgn AA ni..hikk2x..bole gitu?..

    ReplyDelete
  19. TAK PERNAH TENGOK RANCANGAN NI..^_^

    ReplyDelete
  20. Mmg dah agak AA akan tersingkir semlm.

    ReplyDelete
  21. mesti syiela peminat xtrem MChef ni...sama mcm kak long akak....he.he.he...

    ReplyDelete
  22. hehe xpernah tgk master chef ni..mak kite xnk psg astro..tkut adik2 xstdy..sobs..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu .. ada banyak cerita kang miss semua buku.. akak pun bila anak dah besar nanti ingat nak potong juga:)

      Delete
  23. tersingkir jugak azwan ni akhirnya... dia ni penyeri mc jugak kan... heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang penyeri ada je karenah dia

      Delete
  24. tak pernah js tengok sbb tak berastro...hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpaksa berastro sebab kalau tidak line tv tak clear

      Delete
  25. dah lama xtengok sbb jenis tido awl hihi.tapi rindu la plak tang kipas si AA tuh

    ReplyDelete
  26. penah tgk sekali je MC ni sebab tak minat tgk tv.hihii

    ReplyDelete
  27. memang ramai yang nak AA keluar kan...termasuk la puteri...hehe

    ReplyDelete
  28. la,x sempat nk tgk AA keluar..akhirnyakn..keluar jgk...
    urmm x de drama dh ler dia x de ehh hehehee

    ReplyDelete
  29. hahha ek lepas ni takdelah lagi drama king dalam rancangan ni, walaupun tak berapa berkenan tapi tetap terkesan wataknya kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la watak dia tu terkesan walau ta ksuka tetap nak tengok :)

      Delete
  30. Azwan Ali dah terklr minggu nie yea....

    ReplyDelete
  31. aa terkeluar.. huhu.. ckj tak sempat tengok...

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE