Masterchef Selebriti / Grand Finale

Assalamualaikum

Semalam menyaksikan 5 peserta berantap menyediakan masakan Kek Ketam bersama Salad Avocado dan Tomato Panggang  dan juga Daging Batang Pinang Wagyu bersama Kacang Fava, Keledek Lenyek dan Sayur Muda 

Seteleh di nilai Juri Peserta pertama yang layak adalah Dato' Fazley (hehehehe memang dijangka kemenangannya. Peserta kedua yang di panggil adalah Soo Wincci.Ingatkan dia berjaya rupanya dia terpaksa meninggalkan MasterChef dan pesaing Fazley adalah Angah.


Kesian tengok dorang semalam terpaksa memasak di tengah panas nak nak si Angah tu.memang port dia tengah panas betul.

Dan bila di beri untuk pilihan cabaran untuk episod akhir Fazley sekali lagi memilih dengan menggunakan ejaan namanya F.A.Z.L.E.Y dan dia berjaya memilih dapur  barat (memang favourite dia  pun ) dan secara automatik angah dapat dapur asia ( juga kepakaran angah).

Apapun tak sabar nak tunggu malam ni untuk episod akhir.

*** Aku penyokong tegar Dato' Fazley. Pilihan korang pula?

13 comments:

  1. nasib baek bkn juliza yg msuk final..huhu..fazley mmg dalam jangkaan masuk final..

    ReplyDelete
  2. Ingatkan Juliza akan bersaing dgn Dato Fazley....tak sangka dia tersingkir.Pilihan sis tentunya Dato Fazley.Tak sabar nak tgk grand final mlm ni.

    ReplyDelete
  3. Kejutan buat KA bila Angah ke final, tahniah to both of them, x sabar nak tgk siapa juara, walau dh mcm dh boleh jangka je

    ReplyDelete
  4. lega tau bukan juliza yg ke final...xsabar nk tgk final mlm ni hihihi

    ReplyDelete
  5. moga mlm nie cuaca baik..mmg dah agak...dr fazley mesti mng...
    nnt mlm ni kita tgk sesama eks...makan awal sikit...

    ReplyDelete
  6. Wow! Betul2 ikuti perkembangan ni. Heee~

    ReplyDelete
  7. dua2 laki masuk final... kesian kaum hawa... hehe

    ReplyDelete
  8. kak fieda duk ingat fazley dgn juliza..tak sangka angah yg dapat masuk final..tp rasa mmg fazley yg menang ni...

    done klik2..

    ReplyDelete
  9. izan pun sokong dato' fazley!
    tak sabar nak tgk malam ni...

    ReplyDelete
  10. assalam syiela..agaknya siapa antara mereka yg jadi juara ek?..

    ReplyDelete
  11. x tgk pun mastercheff minggu nie.

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE