Masterchef Selebriti / Kumpulan Biru Kalah

Assalamualaikum

Semalam merupakan Cabaran Sajian Luar yang diadakan di Saloma Bistro.Cabaran kali ni adalah untuk mengembalikan nostalgia Arwah Tan Sri P.Ramlee.Sediakan makanan kegemaran beliau.Masa yang diberikan 1 jam 30 minit.

Kumpulan biru Dato'Fazley(ketua), Soo Wincci dan Azwan Ali manakala kumpulan merah di wakili angah Raja Lawak (ketua), Juliza dan Farouk.Nampaknya kali ni Dato Fazley agak haru dengan Azwan Ali (malas nak ulas,rasanya semua sedia maklum) hehehe yang bestnya Dato'Fazley sangat cool dalam menangani semua keadaan. Rambut pun maintain cacak gitu alau berpeluh peluh.

Semasa Juri menikmati hidangan Dato'Fazley siap nyanyi lagi dan di backup singer oleh Azwan Ali (walau pada asalnya Azwan Ali dan So Wincci jadi backup dancer)

Mereka menyediakan hidangan Engkau Laksana Bulan.

Manakala kumpulan merah pun nampak ada ketegangan gak kat situ antara Farouk dan Juliza (abaikan je). Tapi alhamdulillah semua berjalan lancar.Mereka menyediakan hidangan Ragam P.Ramlee.Semasa Juri menikmati hidangan Juliza menyanyi manakala angah dan Farouk jadi backup dancer ^_^

Dan pemenangnya adalah Kumpulan Merah.Jadi bermakna kumpulan biru akan ke cabaran penyingkiran malam ni.Huhuhuhu...
Siapakah antara mereka bertiga akan terkeluar malam ni.huhuhu jangan la Dato'Fazley.

*** Bestnya bila Dato'Fazley cakap biarlah rahsia siapa yang tumpahkan nasi tu.Hehehehe biarlah rahsia walau semua dah tau / dapat agak. Tak sabar tunggu malam ni ^_^

23 comments:

  1. Terlepas episod smlm..tertido awal..malam ni mesti tengok..

    ReplyDelete
  2. tu la jgn sampai dato' fazley tekeluar dh la...wani suka dia masak best hihi...biarlah rahsia yg dh xjadi rahsia rasanya suma org dh tahu hihi

    ReplyDelete
  3. Kakak tak menonton tapi mengikuti perkembangan cerita melalui cerit blog dan paper aje Syiela..

    ReplyDelete
  4. hehe mintak2 la si double A tu keluar.. menyampah je tgok

    ReplyDelete
  5. Suka Dato Fazley yang cool,jangan la dia tersingkir.So Wincci cutenya dia.Aa no komen.Biarlah rahsia...tak tahan.

    ReplyDelete
  6. terlepas tgk masa siti dtg tu .....

    ReplyDelete
  7. 1 je tgk....lepas tu dh xtngok...

    ReplyDelete
  8. Byk dah terlepas tgk rancangan nie,tgk2 dah tinggal 6 peserta je tinggal....

    ReplyDelete
  9. jom pakat2 tengok malam ni ^_^

    ReplyDelete
  10. kalah sebab salah nasi je hehe suka tgk soo winci bila kena masak masakan melayu huhu

    ReplyDelete
  11. ahli dh makin kurang...so makin nampak la ketegangan...sy sokong..sokong AA! ho yeah!
    x mo kontroversi...tunjukkan skill memasak tahap master...yoyoyo...

    ReplyDelete
  12. shida selalu tgk ulang tayang sis..huhuhu xsempat tgk live ^_^

    ReplyDelete
  13. harap-harap dr fazley tak tersingkir malam ni.

    ReplyDelete
  14. kak syiela kite sempat tgk ni kat rumah mak..si pakci tu tak puas hati juri yg pilih kumpulan biru hehehe..

    ReplyDelete
  15. huhu ckj tak sempat tengok ni.. huhu.. ckj suka dato' fazley.. hari tu dia tolong tomok.. :)

    ReplyDelete
  16. walaupun dr fazley kata biarlah rahsia...sebenarnya kita dah dpt agak dah kan sapa yg buat...hihi

    Akhirnya Azwan tersingkir juga

    ReplyDelete
  17. Tak sempat tengok dik..huhuhu...

    ReplyDelete
  18. ehem..terlepas lah syiela..hu2x..

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE