Twin makin membesar - minggu 24

Assalamualaikum

Rutin bulanan syiela dah sampai.hehehehe best dapat tengok twin.Macam mana la keadaan dorang kat dalam.Syiela dah terasa perut ni seperti padang bola.kejap kena tendang belah sini kejap belah sana. tak kira masa asyik menendang je.Ai ni baru masuk 24 minggu macam mana agaknya kalau sampai ke penghujungnya.

Sampai je kat hospital orang tak ramai.dah teruja sangat dah mesti cepat dapat turn ni. Seperti yang di jangka memang cepat sangat dapat turn. Mula doctor check dada.yela syiela tengah batuk2 so takut asthma menyerang pulak.Tapi setakat ni ok la lagi.

Time scan yang paling di tunggu2. Perkembangan baby just nice.Memang ok walau nampak satu terbesar sikit.tapi doc cakap itu normal.So far twin ni tak der sebarang masalah.Alhamdulillah.Masa scan tu dua2 tunjuk baik la pulak.hehehehe malu kot sebab doc nak suluh jantina :). So far penilaian doc twin ni sepasang.teruja sangat tapi tu penilaian je sebab kalau nak the realnya kena tunggu keluar jugak.Sebab kekadang ni jangkaan doc pun boleh salahkan.Sebab doc pun tak yakin 100% la sebab katanya twin ni susah skit nak nampak betul batul jantinanya.

Apapun tak kisah janji anak mama sihat.tapi kalau ada girl memang teruja sangat sebab syiela belum ada gegur. Abah pun teruja gila.

Syiela pun ada consul dengan doc berkenaan dengan ubat yang bos syiela bagi tu REFER SINI Alhamdulillah doc cakap ubat tu just supplement yang di cipta untuk ibu mengandung kononnya baik untuk perkembangan otak baby.Tak memudaratkan pun kalau syiela ambik.So syiela decide nak makan lah alang2 benda dah ada.

Lagi satu berkenaan dengan HB darah Syiela doc nasihatkan untuk ambil pil iberet 500.InsyaAllah HB darah akan kembali normal.erk ubat lagi.mampu ke nak lalukan segala macam ubat ni melalui tekak ni.Nanti ada masa syiela tanya pakcik google pasal pil iberet ni. :)

Nampak ke.. Syiela cuma nampak hitam putih je... :)



*** tengah pening pening lalat ***

25 comments:

  1. jaga kandungan elok2 ek... kembar tu... banyak ragam tak? mana la tau kot2 ngandung kembar ni ngidam pun kembar jugak...

    ReplyDelete
  2. X kisahlah apa jantinakan..asalkan sihat..
    Jaga kandungan elok2..Take Care..

    ReplyDelete
  3. teruja nya saya..syiok pregant kmbar..moga dipermudahkan semuanya ya..

    org ckp pregnant kembar ni agak susah tp beranak senang..insyaallah..rezeki msg2 kan..

    ReplyDelete
  4. seronoknya... dapat twin... tahniah :)

    ReplyDelete
  5. best nye.. mesti dia ngan golek2 lam tu kan.. isk, takde la sampai jadi retis hahaha

    ReplyDelete
  6. jagi diri
    bui pulak yang rasa x sabar taww
    nk beranak lagi,takut pulak..hihi

    ReplyDelete
  7. seronoknyer dapat twin.....waktu preggylah waktu yang tak bleh dilupakan smapai bila2...

    ReplyDelete
  8. seronoknya kak syiela :)
    moga2 kak syiela dpt baby girl

    ^_^

    ReplyDelete
  9. wahh..best nya...nanti dah masuk 30-35 minggu boleh la pergi scan 3D,,,jelas sangat..!heheheheh

    ReplyDelete
  10. kembar tu.. jaga elok2 ye kak kandungan tu :)

    ReplyDelete
  11. bestnye dapat kembar..adik sy pun pregnt.masih xleh masak sbb dia kata berbau.hari2 makan kedai.he3

    ReplyDelete
  12. alalala..beshnya kembar..take care!

    ReplyDelete
  13. wah..bestnye..time scan excited kn..hehe
    ari tu ikut akak ipa scan jugak..myhatiku yg excited gile..haha..dye dah 26 minggu..he

    ReplyDelete
  14. jaga diri bek ye akak.. alala bestny dpt baby kembar :)

    ReplyDelete
  15. hehhee..bestnya dpt kembar.. :)

    ReplyDelete
  16. take care ye kak...moga semua berjalan dgn lancar...harap akak dan baby2 sihat je...

    ReplyDelete
  17. Salam kak,
    Seronoknya ada rezeki si kembar ini. tak yah beranak byk kali, terus dpt 2.heh. Sya & suami pun teringin sgt nak kembar. tp setakat ni xde rezeki lagi. Take care ya

    ReplyDelete
  18. mintak2 kandungan ok..
    twin tu..
    mesti best..
    :)

    ReplyDelete
  19. Aduhai...seronoknya dpt baby twin ye syiela!! Jaga baby baik2 ya!

    P/s: Nnt bg mak 1 buley?? Hahaha..

    ReplyDelete
  20. jaga kesihatan..jaga kandungan baik2..semoga selamat akhirnya nanti.. :)

    ReplyDelete
  21. seronoknya dpt bb kembar,jaga kesihatan dan kandungan baik2......

    ReplyDelete
  22. bestnye dapat baby twin...sy doakan smoga selamat bersalin & dpt baby yg siha & cute...smoga dpt bersalin dgn slamat...

    ReplyDelete
  23. sonot kan dpt bb twin..if betul2 la sepasang..alhamdulillah..merasa la duk ulit anak gurl plak.eheheh

    ReplyDelete
  24. wa~ akak dpt anak kembar ..best2..taniah

    ReplyDelete
  25. waa..bestnyer..bakal dapat anak kembar...

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE