Rempit Oh Rempit

Assalamualaikum..

Pagi2 bersiap untuk ke office...
Tapi tret...tret... nampaknya syiela kena naik yang bertanyar dua la hari ni...
masuk kunci start enjin.. jalan.. eh lupa... syiela merempit la hari ni... 
patah balik pakai helmet..
merempit atas jalan... naik hairan.. kenapa ramai yang memotong2...
tengok meter 50km/j aik.. la awat perlahan sangat ni...
buka minyak pun dok camtu jugak meter dia.. lantaklah... janji sampai opis...
toleh kiri.. toleh kanan...rupanya ramai juga perempuan merempit ni ye..
Sampai selekoh ni bau lain.. selekoh depan pulak bau lain.. aish banyak bau la pulak...
sampai opis berpeluh2.. penat ngalahkan orang berjogging.. 
kering tekak.. lenguh tangan.. lenguh kaki... kenapa ya?
dilanda sindrom lama tak naik motor.. sedangkan dulu mmg kaki tegar minah rempit



Oh si jantung hati.. jangan la engkau lama2 kat bengkel tu... cepat la keluar...


*** thanks pada Channel x pax dan sayang ketat2 pada makcik nuff sebab bagi BE ke-2 pada syiela... harap2 menetap lama la kat sni :) ***



24 comments:

  1. hoho... pewiiiittt... minah rempit...

    err... lama ke kereta masuk bengkel? tak elok pulak ibu mengandung bawak motor...

    ReplyDelete
  2. @Tukang Karut

    tu la.. dah yg bertaya 4 ada satu ja.. so nak tak nak mmg kena rempit la... tapi bru tadi hubby hantar keta ke opis....ta da... dah siap :)

    ReplyDelete
  3. ehee. sis
    jgn rempit2 sgt. sopan2 je tau.
    ngeee

    ReplyDelete
  4. kehkehkeh.akk rempit sambil makan angin kot tu yg kering tekak?huhu

    ReplyDelete
  5. fuyoo.. rempit2.. hehe.. hati2 kak, jangan langgar lubang :D

    ReplyDelete
  6. akk pregnant,hati2 bwk motor ye :)
    best woo dpt be..he

    ReplyDelete
  7. Kak Nurul pun sini keja naik moto wlpn dlm pregnant coz keta susah nak paking kat opis.....x cukup paking....

    ReplyDelete
  8. wah..jeles betul dekat perempuan yg pandai bawak motor ni..bui belajar jugak tp tiap kali tu jugak fail..huhu

    ReplyDelete
  9. afzal : agak2nya... mkin kot.. sampai kering gila tekak

    myhatiku : alhamdulillah rezeki :)

    Kak Nurul : tempat keja syiela jauh gak dari opis tu yg naik keta...

    bui : hehehhe... motor nampak lasak skit.. keta cam sopan je :)

    ReplyDelete
  10. @ifwat

    hahahha... mmg mata menten je kat depan takut langgar lubang

    ReplyDelete
  11. eh 50 tu x abis sopan lg. sopan kena tolak moto tu. ngeeeeee

    ReplyDelete
  12. haha kalau dah terpaksa nak buat macam mana kan, moto pun moto lah

    ReplyDelete
  13. @i am S!L4H..

    tolak kang sah2 kena g spital lpas tu :)

    ReplyDelete
  14. @kayrol

    tu la kan... sbb public transport ssh nk dpt kwsn syiela ni..

    ReplyDelete
  15. hahahah, sy suka merempit gak! heheheh

    ReplyDelete
  16. wah..bestnye bawa motor..lily teringin nk bawa motor tp x pandai & x berani.. ^_^

    ReplyDelete
  17. sian syiela kena merempit ke office..mama pula tak pandai bw moto & kereta..he2x..

    ReplyDelete
  18. wah wah, minah rempit? :P

    p/s : tahniah dapat BE lagi :)

    ReplyDelete
  19. ish..bahaya merempit..nanti x dan raya kang susah lak..hehe

    ReplyDelete
  20. hahaha..merempit 50km/j..rempit contoh nie.haha

    ReplyDelete
  21. waa..mcm2 dugaan akak yerk..hehe..(",)..

    ReplyDelete
  22. amboi lama x mereempit segala mcm x kena eh..kahkahkahkah..lex ler :)

    tahniah dpt BE..caiyok2 ok

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE