Kat bawah tu jugak yang dia nak

Assalamualaikum

Hari ni Dable H genap 8 bulan.Orang 8 bulan dan merangkak memanjat bagai.Tapi dorang ni still cool & steady.Yela si Hazim baru pandai menyulur tapi Haziq hanya pandai memusing je.Alahai dorang tak kisah pun.Lantaklah korang nak ke bulan ke hapa ke.Kami tetap kami ye dak Dable H.

Ni nak cerita pasal Hazim.Mentang2lah dia dah pandai merayap.Siap menyulur ke dapur bagai.Kalau grill tak tutup siap nak kuar main kat luar lagi.

Tengok tu ini port yang dia amat suka (ruang antara sofa tu). dia akan masuk kat dalam tu la.Pastu mungkin bila ke dalam dah gelap nanti dia akan menjerit2 nangis kat situ. Jenuh pula kita nak tarik keluar.Bila kat luar jap je kang masuk balik kat dalam tu.Aiskh penat la.Last2 suruh Aiman tarik keluar.Sekali dua takpe lagi lepas tu mula la bising2.Awat la tak keluar sendiri.Pastu dok bising ajar adik dia camner nak undur belakang.Hahahaha ai tergelak je la.mana la si adik tu faham abang Aiman oi.siap usik pocong lg ada kat bawah tu.

Lepas usik adik dia naik hairan.sambil tanya ai.mama nape ye adik tak takut pocong.adik ni mmg berani la mama kan. hahahahhaha macam2 la kamu ni.kalau melayan nampaknya mmg mama tak dapat buat kerja la.

*** bila dah pandai merayap maknanya mama kena makin rajin menyapu + mengemop lantai la nampaknya. kang Dable H ambik alih tugas pulak nanti

23 comments:

  1. singgah pagi,,hehe..mama double H..
    wah dia dah mula tiarap ka? best2..tp mama kena bersihkan lntai lah, nnt dia pula tlg mama bersihkan abis baju kotor hehe..

    sory ingtkan mama xdpt on9 so sha pendingkan buat header tu..hari ni sha buat k, insyallah :)

    ReplyDelete
  2. waa.. da pandai dable H tukan.. ufairah nak masuk 5bulan meniarap pon tak.. dulu kejap je die buat lepas tu malas.. hihi.. kalau da nyusur tu kene mop selalu la.. kalau tak confirm baju derang jadi mop..

    si abang pon pandai.. ngusik adik.. hihi.. padahal adik tak tau pape pon lagi.. cute sangat2.. sure rumah meriah.. :)

    ReplyDelete
  3. 8bln sudah eh cepat betul
    cam2 ragam derang ni
    apalah seronok sgt msok dlm ruang tu kan mcm xde tmpt lain..cam tu lah anak2 aku tmpt yg tersorok yg gelap gak depa nak msok kahkahkhakahk

    ReplyDelete
  4. hihi..comel je...geramkan??yg xboleh 2 yang dorang seronok nak buat

    ReplyDelete
  5. heehehehee.........
    tapi mama mesti seronok ngan keletah diorg kan walaupong penat sikit

    ReplyDelete
  6. kih kih kih...bb mmg camgitu. tempat yang sempit yang dia suke..

    ReplyDelete
  7. tak lama dah boleh jalan lagi lah lasaknya..

    ReplyDelete
  8. waaa comelnye..mesti bes kan tgk ank mmbesar dari kecik lagi..xsabar nk kawen ar (gatai) ahaks :D

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Syiela,

    Terima kasih singgah blog orkid kat ani yer.

    ReplyDelete
  10. haha. mesti laju ja kan dye merayap. tunggu masa nak berjalan pulak. hee

    ReplyDelete
  11. Seronok melayan kaletah double H yg smkin lasak ya...
    mamanya kena jadi supermak lepas ni..hiihi...

    ReplyDelete
  12. lepas ni confirm memanjat lak...

    ReplyDelete
  13. wlaupn xnmpk muka, tp pet dpt aura comel tu :D

    ReplyDelete
  14. assalam syiela..sekejap je dah 8 bulan..cepatnya masa beredar !!..

    ReplyDelete
  15. hahhaaa..budak mmg mcm tu kaka..ank buah shida pun masuk celah antra pagar pintu dgn sliding door aduiii kami gelak tgk dia hehee..tau lak jerit bila xleh kua balik..^_^

    ReplyDelete
  16. ANAK SEDARA BUI SUKA MASUK DLM ALMARI..ADA TU SUKA MENYUSUP BAWAH MEJA DAN KERUSI..MCM2 KAN...

    ReplyDelete
  17. ANAK SEDARA BUI SUKA MASUK DLM ALMARI..ADA TU SUKA MENYUSUP BAWAH MEJA DAN KERUSI..MCM2 KAN...

    ReplyDelete
  18. hehehe.. macam tu pula gayanyer.. dia nak ajak org main dengan dia tu yang dia masuk balik lepas da keluarkan.. hehehe.. comey perangai..

    ReplyDelete
  19. hahhahha.. tau pulak nangis yer.. hihii.. ruang smpit tu mesti ngam2 je ek..

    ReplyDelete
  20. Owh, double H ni sebaya anak saya la.. beza 6 hari je..

    sama la, takmo merangkak lagi.. menyusur je laju ihhii

    ReplyDelete
  21. Siaplah Double H dah pandai menjulur,habis semua tpt dia nak pegi tu,
    Si Aiman pun layanlah dua2 adik tu....

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK

PING JE