Cara Menggunakan Bedak Arab Yang Betul

Assalamualaikum

Alhamdulillah setelah saya pos berkenaan bedak arab hari tu ramai yang ingin mencuba dan ada juga yang memang pelanggan setia tapi ada membeli dari saya.Syukur alhamdulillah rezeki untuk saya dan anak-anak.

step by step cara menggunakan bedak arab... insyallah hasilnye sure memuaskan....


1. SEBELUM GUNA BEDAK ARAB PASTIKAN KESELURUHAN SPAN DIBASUH ( span jgn terlalu basah & jgn terlalu kering... agak2 bedak blh lekat elok le )



2. PERAHKAN SPAN



3. SAPU SPAN PADA BEDAK ARAB ( klu bedak arab tu first time diguna kena sapu span tu kuat sikit pada bedak br bedak lekat elok.... maklum le bedak tu baru nak guna permukaan bedak tu tak licin lg )




4. KALAU SAPU BEDAK TU TAK PERLU BANYAK2 SEBAB BEDAK DI MERESAP PADA KULIT & NAMPAK SEKATA... JUGA BERTINDAK IKUT DARAH SO SAPU BIASA2 AJE YE



5. SETERUSNYA SAPUKAN BEDAK PADA MUKA ANDA.. RATAKAN DGN SEBAIKNYA 



6. LEPAS GUNA PASTIKAN ANDA BASUH SPAN BEDAK ARAB TU.. BOLEH BASUH GUNA PENCUCI MUKA ATAU MANDIAN BABY ( jgn biar span tu x basuh takut kuman melekat tak elok le nak pakai kat muka )



7. TIME BASUH TU GOSOK2 LE SIKIT SPAN BAGI KELUAR KESAN BEDAK TU



8. SETERUSNYA BILAS DGN AIR BERSIH  lps basuh sure anda tengok span tu bersih n putih macam asal.. mmg puas hati...



9. LEPAS BASUH BOLEH MASUKKAN SPAN DALAM PLASTIK YANG DAH SEDIA ADA TU ( jadi span & plastik tu jaga le elok elok )



10. PERLU DIINGATKAN... SEBELUM MASUKKAN SPAN DALAM PLASTIK PASTIKAN SPAN TU KERING DULU.. ANGINKAN LE KEJAP SEMINIT DUA ( jgn terus masukkan span yg basah dalam plastik coz nanti berbau busuk n berkulat... tak best le kan..... )



pesanan dari saya..... klu rasa puas hati dgn hasil bedak arab tu sudi2 le buat promosi dkt kawan2... saudara - mara... jiran tetangga or sesiapa aje... benda baik tak salah kita kongsikan... 




(1)sangat lembut di pipi
(2) bagus untuk urutan dimuka 
(3) walau anda makeup setebal mana pun... sangat senang dan mudah untuk menanggalnya
(4) kulit muka bersih sempurna
(5) beauty sponge tetap utuh bersih putih 
(6) TETAP WANGI jika dibasuh dgn cara yang betul….




Untuk pengetahuan uoll juga bedak ni tahan lama tau.kalau cara saya pakai sehari 1-2 kali .boleh bertahan hingga 4-6 bulan.

Dan Yang paling penting sekali dah tak perlu pakai foundation dah.Bedak ni 3 in 1 Powder..moisturiser dan foundation. Sungguh mudahkan

Ada pengguna setia komen kat situ tak caya jom baca komen dorang kat entry SINI


Berminat sms / whatsapp  0124003624 

 RM 40sm, RM45ss 
 free postage + free span kokuryu

Bagi kawasan sungai petani boleh COD ye bedak arab ni

nak borong boleh je best price will be

Produk lain
Jamu Ratu Bonda RM 39 (harga tak termasuk postage)
DrSneez RM 50 (harga tak termasuk postage)
Tasbih digital RM 12 (harga termasuk pos)
Tasbih digital berlampu RM15 (harga termasuk pos)
Inchloss RM 70 (harga termasuk pos)
PMCVC RM80 (Harga termsuk pos)
Sabun susu beras collagen RM 30 untuk 12 pcs (harga termasuk pos)
Maixara RM90
Maixara white essential RM115
Aurawhite RM125
Aurawhite choc indulgence RM135
Bedak Tanaka RM 15







40 comments:

  1. kite pakai yg syiria la..ehh akak blog dah brubah wajah la..hehe cantekk

    ReplyDelete
  2. mcm berminat..nanti kalu wani nak wani text akak k :-)

    ReplyDelete
  3. memang terkenal bedak arab ni...terutama pd satu ketika...

    ReplyDelete
  4. bedak arab? ala-ala compact powder tu ye?

    ReplyDelete
  5. Mudahnya sb x payah pakai foundation...

    ReplyDelete
  6. menariknya kak.. macam nak jer..tapi agak susah nak beli on9 ni..

    ReplyDelete
  7. TERINGIN JUGAK NK TRY BEDAK NI TP TGGU DULU..^__^

    ReplyDelete
  8. yang, dia sesuai utk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif ke?

    ReplyDelete
  9. wow nak beli, tapi still budak sekolah menenangah. hihi

    ReplyDelete
  10. bagus nih,, ada tutorial gratis
    :)

    ReplyDelete
  11. mee guna bedak cap lain pun mcm tu jugak :) ia lebih kekal kan?

    ReplyDelete
  12. teringinya nak try..

    wah, blog dan ensem...

    ReplyDelete
  13. saya pun guna bedak ini..sdh hmpr 2 bulan. rasa ringan ja muka bila pakai bedak ni..:)

    ReplyDelete
  14. wah..menarik.....saya cuba cari area cni dl yaa..kalau xder saya order..hihi

    ReplyDelete
  15. tahan lama betol juga bedak ni kan..nanti kalu wani nk order wani gtau akak k

    ReplyDelete
  16. menarik... warna dia mcm mana ya,mksud sy ikut warna kulit ker..?

    ReplyDelete
  17. salam syeila
    Ada panduan rupanya.kalau untk lelaki sesuai tak? Maaf tanya je ni.

    ReplyDelete
  18. Bedak arab? 1st time akak dengar.. baca info kat sini mcm bagus je bedak ninkannn...

    ReplyDelete
  19. insyallah ssyiela, nanti akak nak order jugak..

    ReplyDelete
  20. sekarang tengah guna bedak arab gak.memang terbaik!

    ReplyDelete
  21. kak, hujung bulan saya order. boleh gitu?

    ReplyDelete
  22. wah bagusnya siap ada cara penggunaan..

    eija ni ada masalah elergik sbb tu x berani nak pakai compact powder, skrg ni dok pakai bedak baby johnson je...huhu

    ReplyDelete
  23. sepupu kak fieda pakai..mmg nmpk lain muka dia..

    ReplyDelete
  24. As salam...sis saye nk copy gambar dgn cara pemakaian bedak arab bole yer?

    ReplyDelete
  25. Asssalamualaikum..bedak.ni ada jenis ape yg avlble lg? berminat ;)

    ReplyDelete
  26. wsalam so far ada tone orange blush dan russet je... berminat sms / WA 012 4003624

    ReplyDelete
  27. sy kt area kulim, klau nk order bdak nie ad lg ka?

    ReplyDelete
  28. ada dear.. tengah promosi RM 47 free sabun susu beras collagen + beauty span + free postage...

    berminat sms / whatsApp / wechat 012 4003624 @ pm FB : https://www.facebook.com/syielashoppe

    ReplyDelete
  29. saya memang pengguna setia bedak arab ni cuma kalau nk beli kat Sarawak ni harga dia RM60.00..mahal sangat kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lain kali boleh order dengan akak...insyaAllah harga murah :)

      Delete
  30. saya pengguna setia bedak arab ni cuma kalau nak beli kat Sarawak ni mahal sangat..

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK


PING JE