Tak Pernah Kena Saman Tapi Dapat Surat Tawaran Kompaun

Assalamualaikum


Awal minggu ni saya terkejut tau dapat surat kompaun dari MPSP (Majlis perbandaran Sungai Petani).Ye la  saman tak pernah dapat tau2 sampai surat penawaran kompaun kat rumah. Geram pun ada sebabnya kat kawasan tu mana ada parking motor semuanya parking kereta.Jadi sebelum saman kena sediakan parking motor dulu baru la adil.Ni surat tu yang mengganggu ketenteram jiwa tu

klik untuk tumbesaran ye..

Dah kena RM50. Jadi tadi saya pun pergi la ke MPSP.Sambil tu mulut bunyi juga kenapa MPSP tak sediakan petak parking untuk motor.Dah la saya naik motor je tak naik keta.Sebab tak mampu la saya naik motor tuan.Hehehhe merapu meraban kat situ bagai sambil sempat lagi buat rayuan minta dorang sediakan tempat parking betul2 depan opis saya sebab senang nak pantau melaui CCTV.Sebabnya kawasan tu memang kawasan hitam juga tu.

Lastly mungkin dia kesian kat saya ni yang merepek meraban ala2 meroyan kat situ akhirnya dia kurangkan jadi RM30.ALhamdulillah kurang jugak sikit.Sepatutnya saya tak perlu bayar pun huhuhu. Dah tu pegawai tu ingatkan saya sepanjang bulan ni dorang buat operasi. Jadi kalau tak nak motor kena angkut dengan MPSP sila parking kat kawasan motor.alamak jenuh la camni nampaknya kena naik tayar 4 la pulak huhu


*** Tak pasal-pasal je buang RM30 hari ni.Sadis betul tau.Balik tu nak ubat hati yang lara saya singgah beli kek 1 slice hehehhe mmg sangat mengada kan ^_^

24 comments:

  1. sy pun ada satu saman dr mpsp nie, tp smpai skrg x byr..tegar betul huhuhu tahun 2010 kot

    ReplyDelete
  2. dulu punya takpa tak masuk sistem tapi sekarang ni online....

    ReplyDelete
  3. if naik tayar 4 xleh mencelah2 n merempit la kan...hehe

    ReplyDelete
  4. berkira sangat....depa nie yer..cian org naik motor kan....mana keadilan ????

    ReplyDelete
  5. rm30? ok la tu dari rm50.hehe sg petani kat mna?

    ReplyDelete
  6. tak pasal2 terbang camtu je duit..kalau nak duit cepat aje kan kena saman..huhuhu

    ReplyDelete
  7. Siannya Syiela,kak Nurul punya saman hari tu pun blm bayar lg,hahaha....

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah tak ada saman setakat ni! Tapi ada bil Indah Water yg belum langsai...:(

    ReplyDelete
  9. amboi sempat lagi beli kek yer kak..hehe

    ReplyDelete
  10. wah.. pujuk hati dengan kek... Nice... heheh

    ReplyDelete
  11. seb baik dpat kurang tapi RM 30 banyak juga boleh benda makan tu hehehe

    ReplyDelete
  12. payahh la macam ni haihhh..tempat shida pun kawasan hitam kak!!

    ReplyDelete
  13. Siap ada pujuk rayu, dapat diskaun plak.. Hahah. Ok la tu. Esok-esok tunggu peluang kakitangan diorang plak salah parking. Tunggu dan membebellah sepuas hati. Hahah.

    ReplyDelete
  14. boleh tawar menawar ke?
    lain kali boleh le akak tawar juge

    ReplyDelete
  15. mmg ubat hati tu kak... dpt mkn kek.. hihii

    ReplyDelete
  16. ntah la ..malas nk komen bab2 camni..meluat sunggoh

    ReplyDelete
  17. M pun tak pernah kena saman..my hubby pernah gak. Hi hi.. Balas kunjungan dan follow sini

    ReplyDelete
  18. mmg tak pernah terlibat dlm hal ni sbb tak pernah drive..hihihi

    ReplyDelete
  19. hehe sabo jer la kan..tak pasal2 terbang rm30

    ReplyDelete
  20. mmg dorang ni tgh pulun cr duit kot..tu yg ikot dan jer saman huhu

    ReplyDelete
  21. Sama ler gan fieda tak pandai drive tue takpernah kena saman...

    ReplyDelete

Orang Sayang Darwisy ^_^


GUA BLOG


CARI MEMBER

BUSUK


PING JE